preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
درمان بی خوابی با منیزیم
دسته بندی : -
نوشته شده توسط : دکتر محمدرضا کیافر

درمان بی خوابی با منیزیم؛ منیزیم چگونه می تواند به خواب شما کمک کند؟

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به:

همانطور که احتمالا میدانید منیزیم یک ماده معدنی بسیار مهم برای بدن ماست که برای بسیاری از فرآیندهای سراسر بدن ضروری است.

از جمله این فرایندها میتوان به ارتباط بین سلول‌های سیستم عصبی و پیام رسانی درست عصبی اشاره کرد. خواب تا حد زیادی توسط سیستم عصبی کنترل می‌شود و کارشناسان معتقدند که مواد مغذی مانند منیزیم ممکن است در سلامت خواب نقش داشته باشند. با این حال، رابطه دقیق بین منیزیم و خواب و درمان بی خوابی با منیزیم هنوز در حال بررسی است.

علیرغم رابطه نامشخص بین منیزیم و خواب، مطالعات دلگرم‌کننده‌ای انجام شده است که نشان می‌دهد مکمل‌های منیزیم کیفیت خواب و همچنین مدت زمان خواب را بهبود میبخشند و برای افراد مبتلا به اختلالات خواب مانند بی‌خوابی و سندرم پای بی‌قرار مفید هستند. تحقیقات آینده ممکن است اثرات منیزیم بر خواب درمان بی خوابی با منیزیم و همچنین نقش مکمل‌های منیزیم در ارتقای سلامت خواب را روشنتر کند.

در این مقاله تیم داروسازان داروخانه‌ی دکتر دانیالی، با استفاده از شواهد علمی موجود، اثر منیزیم بر خواب را بررسی میکند. همچنین شما میتوانید بهترین و مطمئن‌ترین مکمل‌های منیزیم موجود در بازار دارویی ایران را از سایت داروخانه ی دکتر دانیالی تهیه کنید.

منیزیم چیست؟

منیزیم یکی از انواع الکترولیت‌هاست در بدن، الکترولیت‌ها در واقع مواد معدنی هستند که بدن برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد. منیزیم در بین الکترولیت‌ها نیز نقش اساسی در تولید پروتئین ها و استخوان‌ها و DNA در بدن دارد منیزیم همچنین برای حفظ قند خون، فشار خون و تنظیم فعالیت در عضلات، اعصاب و سیستم قلبی عروقی مهم است.

منیزیم موجود در بدن معمولاً از رژیم غذایی فرد بدست می آید. منابع اضافی دریافت منیزیم میتواند شامل مکمل های غذایی و داروها، از جمله ملین‌ها و داروهای بدون نسخه که برای سوزش سر دل و سوء هاضمه مصرف میشوند باشد. اگرچه رژیم غذایی بسیاری از افراد به طور مداوم منیزیم کافی را تامین نمی‌کند، اما بیشتر افراد می توانند سطح منیزیم را در بدن خود در محدوده طبیعی نگه دارند.

درمان بی خوابی با منیزیم
درمان بی خوابی با منیزیم

کلیه ها و سایر بافت‌ها به طور معمول منیزیم اضافی را وارد ادرار می‌کنند و در زمان مصرف کم منیزیم، این بافت‌ها می‌توانند با کاهش مقدار دفع شده، سطح منیزیم را حفظ کنند. از آنجایی که مقدار زیادی از منیزیم بدن در بافت‌ها ذخیره می‌شود، اندازه گیری سطح منیزیم در خون فرد می تواند دشوار باشد. اما آزمایش خون برای منیزیم می‌تواند به پزشکان کمک کند تا حداقل تعیین کنند که آیا سطح منیزیم در بدن به طور خطرناکی کم یا زیاد نباشد.

داشتن سطوح منیزیم به طور غیر طبیعی کم یا زیاد در جمعیت عمومی غیر معمول است. سطوح بسیار پایین منیزیم ممکن است در افرادی با مصرف کم منیزیم در رژیم غذایی، افرادی که به صورت طولانی مدت مصرف بیش از حد الکل دارند و در افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند اتفاق بیفتد. علائم سطوح پایین غیر طبیعی منیزیم عبارتند از:

ضعف

اسپاسم عضلانی

ریتم غیر طبیعی قلب

تهوع و استفراغ

خواب آلودگی

تغییر شخصیت

تشنج

افرادی که در معرض خطر بالاتر برای سطوح بالای منیزیم هستند، شامل افرادی هستند که نارسایی کلیوی دارند، که مانع از فیلتر کردن مناسب مقادیر اضافی و آزادسازی منیزیم به ادرار می‌شود.

درمان بی خوابی با منیزیم
درمان بی خوابی با منیزیم

غذاهای حاوی منیزیم

میزان توصیه شده غذایی برای منیزیم بسته به سن، جنس، بارداری و اینکه آیا فرد در حال شیردهی است یا خیر، متفاوت است. برای بزرگسالان سالم بالای 18 سال، متخصصین، مصرف روزانه منیزیم را بین 310 تا 420 میلی گرم توصیه می کنند.

راه های زیادی برای دریافت منیزیم کافی در رژیم غذایی وجود دارد. چند نمونه از غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از:

سبزیجات دارای برگ سبز تیره

ماهی

حبوبات

غلات کامل

دانه کدو تنبل

بادام

دانه های غلات

بادام هندی

غلات صبحانه غنی شده

سویا و شیر سویا

درمان بی خوابی با منیزیم
درمان بی خوابی با منیزیم

منیزیم چگونه بر خواب تاثیر می گذارد (درمان بی خوابی با منیزیم)

منیزیم در انواع مکمل‌های غذایی و مکمل‌های کمک به خواب موجود است. علیرغم ادعاها مبنی بر اینکه منیزیم می تواند خواب را بهبود ببخشد، مطالعات کمی این ارتباط را بررسی کرده اند. محققان فرض می کنند که منیزیم ممکن است فعالیت سیستم عصبی مرکزی را ریلکس کند و باعث واکنش های شیمیایی در بدن شود که باعث افزایش خواب آلودگی می شوند.

مطالعات نشان می‌دهد که مکمل‌های منیزیم ممکن است به معکوس کردن تغییرات مرتبط با افزایش سن در خواب که اغلب در افراد مسن دیده می شود (یعنی ایجاد بیخوابی و کم خوابی) کمک کند. سطوح مناسب منیزیم ممکن است نقش مهمی در تکمیل و تکوین چرخه خواب نوزاد و کودک داشته باشند. در مقابل، منیزیم پایین می تواند با کاهش کیفیت خواب مرتبط باشد.

بی خوابی نوعی از اختلال خواب است که باعث خستگی و خواب آلودگی در طول روز می شود. بی خوابی همچنین می تواند منجر به کاهش حافظه، بیماری های مربوط به سلامت روان و افزایش خطر تصادفات شود. بنابراین، افراد مبتلا به بی خوابی ممکن است به مصرف مکمل هایی مانند منیزیم برای کمک به خواب رجوع کنند.

منیزیم و بی خوابی (درمان بی خوابی با منیزیم)

تحقیقات در مورد درمان بی خوابی با منیزیم و نقش مکمل‌های منیزیم در رفع بی خوابی کاملا روشن نیست. با این حال، برخی از مطالعات یافته های دلگرم کننده ای را نشان داده اند.

یک مطالعه روی افراد مسن مبتلا به بی خوابی نشان داد که مصرف مکمل منیزیم با دوز 500 میلی گرم در روز به مدت هشت هفته به آنها کمک می کند سریعتر بخوابند، طولانی تر بخوابند، بیداری های شبانه ی آنها را کاهش داده و سطح ملاتونین را در گردش طبیعی بدن، افزایش دهند.

همچنین مطالعاتی در مورد مکمل‌های حاوی ترکیب منیزیم با سایر مکمل‌ها انجام شده است که نتایج امیدوارکننده تری را نشان داده است

با این حال برای درمان بی خوابی، از آنجایی که مکمل‌های موجود در این مطالعات معمولا حاوی چیزی در کنار منیزیم بودند، تفسیر اینکه آیا این فواید به علت منیزیم، سایر مکمل‌ها یا ترکیب آنهاست، دشوار است.

منیزیم و سندرم پای بی قرار

سندرم پای بیقرار یک اختلال حرکتی مرتبط با خواب است که میل تحریک‌کننده‌ای برای حرکت دادن پاها ایجاد می‌کند. علت دقیق این وضعیت نامشخص است، اما برخی از محققان پیشنهاد می‌کنند که کمبود منیزیم ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.

مطالعات هنوز  یک رابطه واضح بین سطح منیزیم و سندرم پای بیقرار در جمعیت عمومی نشان نداده است، با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که کمبود منیزیم ممکن است در سندرم پای بی قرار که در دوران بارداری و یا در حین دیالیز ایجاد می شود، نقش داشته باشد.

همچنین محققان بررسی کرده‌اند که آیا مکمل های منیزیم می‌تواند علائم سندرم پای بی قرار را کاهش دهد یا خیر. نتایج این مطالعات متناقض است.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مکمل‌های منیزیم ممکن است برای کاهش علائم در افراد مبتلا به سندرم پای بی‌قرار مفید باشد. اما مطالعه اخیر روی افراد مبتلا به انواع مختلفی از گرفتگی عضلات، از جمله سندرم پای بیقرار، هیچ فایده ای از مصرف مکمل منیزیم نسبت به عدم مصرف دارو نشان نداده اند. مطمئنا مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

سایر فواید منیزیم

مکمل منیزیم ممکن است توسط پزشک برای افراد مبتلا به شرایطی که باعث کمبود منیزیم می شود توصیه شود. همچنین ممکن است منیزیم به افرادی داده شود که دارای بیماری های خاصی هستند ازجمله:

اسهال

پانکراتیت

دیابت کنترل نشده

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مکمل‌های منیزیم ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن خاص مانند سردردهای میگرنی، فشار خون بالا و پوکی استخوان بسیار مفید باشد اما تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود منیزیم چقدر در مدیریت این شرایط کمک میکند

مکمل های منیزیم همچنین ممکن است برای افرادی که  بعضی از داروها را مصرف می کنند توصیه شود از جمله مهارکننده های پمپ پروتون (امپرازول ، اس امپرازول ، پنتوپرازول و …) ، دیورتیک ها (فروزماید، هیدروکلروتیازید و …)، آنتی بیوتیک ها و برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان.

خطرات منیزیم

در بیشتر موارد، مکمل های منیزیم بی خطر هستند. سطح بالای خطرناک منیزیم در افراد سالم بسیار نادر است مگر اینکه دوز بسیار بالایی از منیزیم مصرف کنند.

علائم مسمومیت با منیزیم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بسته به سطح منیزیم فرد متفاوت است. علائم منیزیم بیش از حد عبارتند از:

حالت تهوع

سردرد

خواب آلودگی

فشار خون پایین

فلج عضلانی

ایست قلبی

منیزیم همچنین در برخی داروهای بدون نسخه مانند شربت های آنتی اسید یا ملین ها وجود دارد. خطر مسمومیت با منیزیم ناشی از استفاده از این محصولات در افرادی که دچار مشکل در عملکرد کلیه هستند ( برای مثال دیالیز میشوند) بیشتر است. سایر عوامل خطرزا برای مسمومیت با منیزیم شامل بیماری‌هایی است که جذب برخی مواد مغذی را افزایش می‌دهد، مانند کولیت، گاستریت یا بیماری زخم معده.

منیزیم یا ملاتونین

مکمل‌های ملاتونین و منیزیم هر دو برای بهبود خواب استفاده می شوند، اما به روش های متفاوتی در بدن کار می کنند. ملاتونین یک هورمون خواب است که غده صنوبری در مغز با نزدیک شدن به زمان خواب آن را تولید می کند. کارشناسان خاطرنشان می کنند که افزودن ملاتونین به صورت مکمل‌ها، ممکن است به به خواب رفتن افراد کمک کند، اما ممکن است در افزایش طول خواب کمک کننده نباشد.

منیزیم ممکن است به آرام کردن اعصابی در بدن که افراد را بیدار نگه می دارد کمک کند. با این حال، در حالی که متخصصان ملاتونین را برای درمان برخی از اختلالات خواب توصیه می‌کنند، منیزیم ممکن است چیزی نباشد که پزشک برای درمان بیخوابی آنرا توصیه کند، مگر اینکه فرد کمبود این ماده‌ی مغذی را داشته باشد.

نحوه استفاده از منیزیم برای خواب (درمان بی خوابی با منیزیم)

به طور کلی، شواهد مربوط به منیزیم در مورد بی خوابی و سایر اختلالات خواب متفاوت است. و گاها نشان داده شده که عموم مردم میتوانند با استفاده از دوز های پایین این دارو از اثرات درمان بیخوابی آن سود ببرند. به طور کلی تحقیقات نشان می دهد حداکثر دوز مصرف منیزیم در روز 3 گرم (در 3 دوز 1 گرمی) است.

در حالی که مکمل‌های منیزیم به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شوند، برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت با منیزیم و یا ایجاد تداخلات دارویی مضر هستند. بنابراین، قبل از خرید مکمل منیزیم، ابتدا با داروساز خود صحبت کنید تا دریابید که آیا مصرف منیزیم برای شما ایمن است یا خیر.


منبع : www.sleepfoundation.org

برچسب ها : -
درباره دکتر محمدرضا کیافر
دکتر محمدرضا کیافر فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز شماره نظام پزشکی : د-28169 مسئول فنی داروخانه ی دکتر دانیالی محقق فارماسیوتیکس – بالینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من