بسیاری از افراد مراقبت از پا را جدی نمی گیرند و به آن اهمیت نمی دهند ولی باید دانست که مراقبت از پا اهمیت زیادی دارد و لازم است تا با رعایت مواردی نظیر انتخاب کفش مناسب، ماساژ پا و … از بیماری‌هایی مثل میخچه کف پا و دیگر مشکلات مرتبط با پاها پیشگیری کنیم.

افراد روی پاهای خود می‌ایستند و به کمک پاها تعادل خود را حفظ می‌کنند و راه می‌روند، باید بدانید که پاها هستند که وزن بدن را تحمل می‌کنند. بسیاری از مواقع، خستگی و ناراحتی ما به دلیل وجود مشکل در پاها می باشد.

پاها بیشتر از سایر قسمت‌های بدن در معرض آسیب و حادثه می باشد. زخم‌ها و جراحت‌های پا به خصوص در کف پا، دیرتر از سایر نقاط بدن خوب خواهد شد. بنابراین لازم است که از پاها بیشتر مراقبت کنیم و حواسمان به آن باشد.

98% از افراد با پاهایی سالم به دنیا می آیند. اما بسیاری از افراد در طول بزرگسالی با مشکلاتی در این عضو خود مواجهخواهند بود. کودکان از سن دو سالگی و زمانی که راه رفتن را یاد می گیرند در معرض خطر و آسیب دیدگی در ناحیه پا نیز قرار می گیرند.

بسیاری از مشکلات پا بر اثر عدم مراقبت از پا ایجاد می شود. در ادامه به برخی از راه های مراقبتی از پاها خواهیم پرداخت.

راه های مراقبت از پاها :

1- شستشوی پاها: سهی کنید هر روز پاها، به خصوص لای انگشتان پا را با آب ولرم بشویید و آن را تمیز نگه دازید.

2- کوتاه کردن ناخن های پا : وقتی ناخن ها نرم باشند، کوتاه کردن آن نیز راخت تر است. برای این کار می توانید قبل از کوتاه کردن ناخن ها، به مدت 20 تا 30 دقیقه پاها را در یک ظرف آب گرم قرار داده و یا بعد از حمام کردن ناخن ها را کوتاه کنید. هنگام کوتاه کردن ناخن های پا دقت کنید که لبه ناخن ها را گرد نکنید و بگذارید به شکل صاف باشد. همچنین ناخن ها را خیلی از ته کوتاه نکنید چرا که این کار باعث زخم شدن ناخن خواهد شد.

3- چرب کردن پاها: بعد از شستشوی پاها بهتر است با استفاده از وازلین یا سایر کرم های نرم کننده و مرطوب کننده، پوست پا و بخصوص پاشنه پا را  به خوبی چرب کنید.

4- کفش: کفشی انتخاب کنید که که پاهای شما را حفاظت کند و از سر خوردن و افتادن جلوگیری کند و پای شما را اذیت نکند.

نمایش 1–12 از 13 نتیجه