قلب و عروق
نمایش 1–24 از 31 نتیجه
اهمیت سلامت قلب و عروق
قلب، حیاتی ترین عضو در بدن انسان می باشد که از نظر هر متخصص قلب و عروق، لازم است سلامتی و وضعیت آن مرتباٌ کنترل شود. وظیفه این عضو حیاتی، خونرسانی به بخشهای مختلف بدن است و اکر دچار هر گونه اختلال در عملکرد خود شود، می تواند به بقیه اندام های بدن نیز آسیب جدی برساند، که بدترین آن، بروز ناهنجاری در مغز می باشد. از سویی دیگر، اولین و ﺷﺎﻳﻊﺗﺮﻳﻦ علت مرگ و میر در دنیا بیماریهای قلبی عروقی هستند. به بیان دیگر، انسانها در سرتاسر جهان بیشتر از هر علت دیگری به دلیل بیماریهای قلبی عروقی جان خود را از دست میدهند و بیشتر اﻓﺮاد ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎری ﺑﺪون ﻫﻴﭽﮕﻮﻧﻪ ﻋﻼﻣﺖ قبلی به ﺻﻮرت ﻣﺮگ ﻧﺎﮔﻬﺎنی ﻳﺎ ﺳﻜﺘﻪ قلبی ﺣﺎد از ﺑﻴﻦ می روﻧﺪ. در اﯾﺮان ﻧﯿﺰ اوﻟﯿﻦ و ﺷﺎﯾﻊ ﺗﺮﯾﻦ ﻋﻠﺖ ﻣﺮگ و ﻣﯿر، ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق اﺳﺖ. بنابراین پر واضحست که سلامت قلب به عنوان عضو حیاتی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. متخصصین قلب و عروق در جهت حفظ سلامتی این عضو مهم در بدن شما، کمک خواهند نمود.
بیماری قلبی-عروقی
بیماریهای قلبی و عروقی یا به اختصار بیماری قلبی (heart disease)، آن دسته از بیماری هایی است که اغلب مربوط به فرایندی به نام «آترواسکلروزیس» می باشد. این نوع بیماری در قلب یا رگها (سرخرگها، مویرگها و سیاهرگها) اتفاق می افتد. در واقع هر گونه اختلال در دستگاه گردش خون و هر بیماری ای که این دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد شامل بیماریهای قلبی و بیماریهای شریانی میشود.
آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین که مهمترین علت پیدایش بیماریهای قلبی- عروقی است، زمانی ایجاد می شود که سرخرگهای مختلفی که به سمتهای مختلف بدن خون می رسانند، به تدریج سخت و تنگ گردند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول های بدن کاهش یابد. بعضی از عوامل باعث تسریع تصلب شرایین می شوند و در صورت وجود آنها احتمال پیدایش بیماری قلبی- عروقی افزایش پیدا میکند. برای پیشگیری از پیدایش بیماریهای قلبی- عروقی و مرگ و میر و ناتوانی ناشی از آنها، باید این عوامل خطر را شناخت و به توصیه های پزشکی توجه نمود.
بیماری قلبی-عروقی یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده زندگی در جوامع بشری است، به طوری که علت 70 درصد مرگ و میر افراد بالای 75 سال و علت 25 درصد مرگ و میر افراد بالای 30 سال را تشکیل می دهند. علاوه بر عوامل ژنتیکی، فاکتورهای تغذیه ای نقش اساسی و مهمی در تأمین سلامت افراد دارند. بنابراین بهبود رژیم غذایی مهم ترین راهکار در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالان است. اغلب بیماریهای قلبی عروقی قابل پیشگیری هستند و با توجه به عوامل خطری مانند مصرف دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، چاقی و اضافه وزن، بیتحرکی و مصرف الکل میتوان میزان مرگومیر ناشی از این بیماریها را کاهش داد.
عوامل خطر برای بیماریهای قلب و عروق
این عوامل عبارتند از: سن بالا، جنس مذکر، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، فشار خون بالا، افزایش چربی خون به ویژه کلسترول، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی، کم تحرکی (انجام ندادن فعالیت های بدنی) و اختلال در انعقاد خون.
با توجه به اینکه دیابت از عوامل خطر بیماریهای قلبی-عروقی است و معمولا با عوامل خطر دیگر همراهی دارد و گاهی شاید ایجاد کننده آنها باشد، مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند. پژوهشهای فراوان پزشکی نیز نشان داده اند که عوامل خطر قلبی- عروقی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ شایعتر هستند.
حمله قلبی چیست؟
واژه بیماری قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی به کار می رود، با این حال بیماری قلبی شامل سایر بیماریهای قلب از جمله: بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی میباشد.
حمله قلبی و یا سکته قلبی زمانی رخ میدهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته میشود. این حمله باعث کمبود و یا فقدان خون در بخشی از قلب میشود. کمبود خون و یا فقدان میتواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. این بیماری یکی از انواع شایع بیماری قلبی در آمریکاست و سالانه حدود یک میلیون حمله قلبی در این کشور اتفاق می افتد.
علائم هشدار دهنده حمله قلبی
- درد قفسه سینه
- درد در پشت، دستها، گردن و یا فک شما
- تنگی نفس
- تهوع یا استفراغ
- تپش قلب سریع و یا نامنظم
- سایر نشانهها از جمله، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده
در حمله قلبی بیشتر افراد معمولا یک یا دو مورد از نشانهها را حس میکنند. نشانههای حمله قلبی در بعضی از خانم ها می تواند با آقایان متفاوت باشد، این نشانه ها میتواند شامل سوزش معده، تپش قلب نامنظم، سرفه و یا ازدست دادن اشتها باشد. همچنین علائمی مثل تنگی نفس، خستگی مفرط و حالت تهوع در بانوان بیشتر دیده میشود. نشانههای این بیماری در آقایان ممکن است به صورت درد قفسه سینه خود را نشان دهد.
نادیده گرفتن نشانههای بیماری قلبی باعث به تاخیر افتادن درمان و درنتیجه صدمه بیشتر به بافت قلب میشود. در صورت دچار به حمله قلبی شدید به سرعت با اورژانس تماس بگیرید و به طور عادی سعی به مراجعه به پزشک و یا بیمارستان نکنید، چرا که پرسنل اورژانس میتوانند درمانهای اولیه را روی شما اعمال کنند. به تاخیر انداختن درمان می تواند موجب آسیب بیشتر به قلب و یا حتی مرگ شود.
خرید مکمل تخصصی قلب و عروق
داروهای مختلفی توسط پزشکان برای بیماریهای قلبی تجویز میشود. خرید اینترنتی انواع مکمل های قلب و عروق با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از برندهای معتبر خارجی و ایرانی در داروخانه آنلاین دکتر دانیالی امکان پذیر است. شما می توانید تنها با یک کلیک خرید خود را ثبت و در اسرع وقت درب منزل تحویل بگیرید. تمامی مکملهای موجود در این داروخانه دارای برچسب اصالت کالا بوده و شما می توانید با اطمینان آنها را خریداری نمایید. همچنین قبل از خرید میتوانید از مشاوران سایت در خصوص خرید محصولات مشاوره بگیرید.