9 آزمایش ضروری برای آقایان
9 آزمایش ضروری برای آقایان
در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به :
احتمالا نیاز به ارائه ی آمار نیست تا قبول کنید مردان کمتر از خانم ها به پزشک مراجعه میکنند.
آمار هم به همین موضوع اشاره دارند.زنان بیش از دو برابر آقایان برای معاینه، غربالگری و مشاوره های بهداشتی پیشگیرانه به پزشک مراجعه میکنند.
دکتر لزلی شلاچتر، مدیر برنامه ی سلامت موسسه مردان کوه سینا، میگوید ،بسیاری از آقایان از زمان کودکی تا دهه ی 50 زندگی خود که نگرانی های برای سلامتی شان ایجاد میشود به پزشک مراجعه نمیکنند.
“چک آپ هایی که نقش پیشگیرانه سلامتی دارند در نهایت با مردان سالم تر همراه هستند. این چک آپ ها همچنین میتواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطانهای خطرناک و نجات جان انسانها شوند.»
در اینجا معایناتی را بررسی میکنیم که باید به عنوان یک آقا در حال حاضر برای آنها وقت بگذارید تا بتوانید سلامتی بیشتری در آینده داشته باشید.
چک آپ هایی که باید هر سال انجام شوند:
1. بررسی قند خون(آزمایش ضروری برای آقایان)
Schlachter میگوید: «بررسیهای سالانه ی سطح گلوکز برای مردان ضروری است و میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در آنها را به صورت قابل توجه کاهش یابد.» دیابت، یک بیماری مزمن است که با قند خون بالا مشخص می شود، و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عوارض دیگری مانند آسیب کلیوی و اختلال نعوظ به دلیل آسیب عصبی را به شدت افزایش می دهد. آزمایش سالیانه گلوکز بهترین روش برای تشخیص دیابت قبل از اینکه خیلی پیشرفته شود است
Schlachter می افزاید: «بسیاری از مردانی که تشخیص پیش دیابت برای آنها گذاشته میشود و یا دیابت آنها زود تشخیص داده میشود می توانند به طور مناسب با رژیم غذایی و ورزش آن را مدیریت کنند. اگر مدیریت سبک زندگی با رژیم غذایی و ورزش کافی نباشد، می توان از داروهای خوراکی و/یا انسولین استفاده کرد.
2. بررسی پوست(آزمایش ضروری برای آقایان)
مردانی که سابقه خانوادگی سرطان پوست دارند یا در جوانی دچار آفتاب سوختگی قابل توجهی شده اند، در معرض خطر بالایی برای ابتلا به سرطان پوست هستند. Schlachter می گوید سرطان پوست می تواند مردان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد.
بسیار مهم است که چکاپ سالانه پوست شما توسط متخصص پوست انجام شود. در خانه، مردان باید مراقب خال ها و خال های مادرزادی خود باشند، زیرا تغییرات جزئی می تواند نشان دهنده ی مشکلات بزرگی باشد. “استفاده مداوم از ضد آفتاب بسیار مهم است و نباید فراموش شود”
3. تست PSA (آزمایش ضروری برای آقایان)
از هر هفت مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این سرطان بعد از سرطان پوست، شایع ترین نوع سرطان در مردان آمریکایی است.
بررسی آنتی ژن اختصاصی پروستات و یا آزمایش سطح خونی PSA، همراه با معاینات دیجیتال رکتوم (DREs)، بهترین راه برای تشخیص سرطان پروستات است.
:«همه ی مردان 50 تا 70 سال باید به صورت سالانه از نظر سرطان پروستات معاینه شوند. اگر مردی سابقه خانوادگی سرطان پروستات یا سابقه ی ناشناخته ای داشته باشد، آزمایش PSA را باید از سن 40 سالگی شروع کند.
چک آپ هایی که باید هر سه سال انجام شوند:
4. کولونوسکوپی (آزمایش ضروری برای آقایان)
کولونوسکوپی چک آپ مهمی برای مردان (و زنان) بالای 50 سال است، زیرا به وسیله ی آن میتوان میزان خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تشخیص داد. در صورت سابقه پزشکی ابتلا به بیماری التهابی روده یا استفاده از رژیم غذایی سرشار از چربی حیوانی ، انجام کولونوسکوپی بسیار مهم تر است.
Schlachter می گوید: “اگر مردی سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ نداشته باشد، کولونوسکوپی غربالگری را باید در سن 50 سالگی انجام دهد. کولونوسکوپی های آینده هر سه تا 10 سال یک بار، بر اساس نتایج هر کولونوسکوپی انجام می شود.”
چک آپ هایی که باید هر چهار سال انجام شوند:
5. فشار خون و کلسترول را بررسی کنید(آزمایش ضروری برای آقایان)
فشار خون بالا علت اول سکته مغزی در مردان است و اگر کنترل نشود بسیار خطرناک است. کلسترول بالا نیز می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی جدی مانند حمله قلبی یا سکته شود. Schlachter میگوید: «یک معاینه کامل به وسیله ی آزمایش خون انجام دهید. ” و فشار خون خود را بررسی کنید
مردان بالای 20 سال باید هر سه تا پنج سال یکبار و بعد از 50 سالگی هر سال کلسترول خود را چک کنند.
چک آپ هایی که بهتر است هر وقت توانستید انجام شوند:
6. اکوکاردیوگرافی(آزمایش ضروری برای آقایان)
بسیاری از عوامل خطرناک و مرگبار قلبی با آزمایش ساده کلسترول و پایش فشار خون و همچنین مدیریت وزن قابل پیشگیری هستند.
Schlachter می گوید اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی وجود داشته باشد، یا اگر قبلاً کلسترول یا فشار خون بالا را برای شما تشخیص داده شده است، اکوکاردیوگرام یا تست استرس قلبی می تواند اطمینان حاصل کند که آسیب قلبی قابل توجهی وجود ندارد.
7. تست آنزیم کبدی(آزمایش ضروری برای آقایان)
آزمایش آنزیمهای کبدی بخشی از آزمایش خون استاندارد است و هر گونه آسیب به کبد را که میتواند از منابع مختلف، از جمله الکل ناشی شود، بررسی میکند ( به هر حال، مردان به طور متوسط بیشتر از زنان الکل مینوشند.)
Schlachter میگوید: «برای مردان مهم است که این آنزیمها را بررسی کنند، زیرا ممکن است به دلیل استفاده از انواع داروهای بدون نیاز به نسخه، مصرف الکل، اختلالات التهابی، اختلالات تیروئیدی، چاقی و برخی مسمومیتها این آنزیم ها افزایش یابند.»
8. تست TSH(آزمایش ضروری برای آقایان)
تیروئید شما با ترشح هورمون هایی که متابولیسم را تنظیم می کنند به تمامی سلول های بدن شما برای عملکرد درست کمک می کند. هر گونه تغییر در هورمون هایی که تیروئید تولید می کند می تواند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و باعث افزایش وزن، بی حالی و خستگی شود. یک آزمایش خون به نام آزمایش هورمون محرک تیروئید (TSH) می تواند توسط پزشک برای بررسی عملکرد تیروئید شما انجام شود.
شلاچتر میگوید: «بسیاری از علائم تیروئید کمکار یا پرکار متأسفانه علائمی هستند که بسیاری از مردان تصور میکنند بخشی از زندگی روزمره هستند. اما اگر آزمایش ناهنجاریهای تیروئیدی را نشان دهد، معمولاً میتوان آن را از طریق دارو برطرف کرد.
9. غربالگری ریه(آزمایش ضروری برای آقایان)
سرطان ریه در بین همه سرطان ها قابل پیشگیری ترین نوع سرطان است. نود درصد افراد مبتلا به این بیماری ، افراد سیگاری هستند. بقیه افراد معمولاً افرادی هستند که استعداد ژنتیکی برای ابتلا به این نوع سرطان را دارند یا افرادی که در معرض دود سیگار یا مواد شیمیایی خاص قرار گرفتهاند.
Schlachter می گوید: «سرطان ریه اغلب به صورت تصادفی در اسکن هایی تشخیص داده میشود که به دلایل دیگری انجام می شود، پیشگیری در این بیماری بسیار کلیدی است.سعی کنید سیگار را ترک کنید.
غربالگری سرطان ریه در منابع علمی بحث برانگیز است، زیرااسکن با استفاده از پرتودهی خود میتواند مشکل ساز باشد..در نتیجه عکس برداری سالانه از قفسه سینه به عنوان یک ابزار غربالگری توصیه نمی شود.
در این مطلب می خوانید
سعی کنید سبک زندگی سالم تری داشته باشید
Schlachter میگوید که راههای مختلفی وجود دارد که مردان – خب، در واقع همه – میتوانند از بروز بیماری جلوگیری کنند.
ورزش:
سه تا چهار بار در هفته تمرین کنید
هر هفته به مدت 30 تا 45 دقیقه تمرین کنید. بهتر است ترکیبی از ورزش های هوازی و بی هوازی انجام دهید.
رژیم غذایی متعادل:
رژیم غذایی متعادلی داشته باشید
ترجیحا کم چربی و شامل ترکیبی از سبزیجات، میوه ها، پروتئین، فیبر
استفاده از گوشت و کربوهیدرات های پیچیده و غذاهای فرآوری شده و یا دارای مواد اضافه شده را محدود کنید
نوشیدن آب:
با نوشیدن مقادیر کافی مایعات، آب بدن خود را حفظ کنید
سیگار نکشید:
نود درصد تشخیص های سرطان ریه در افرادی است که سیگار می کشند. سیگار کشیدن خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های دیگر را نیز زیاد میکند
از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید
خواب کافی:
حداقل در هر شب حدود هفت ساعت خواب نیاز دارید
منبع: www.healthline.com