متیونین چیست؟ مزایا، عوارض جانبی، دوز و تداخلات

متیونین چیست
دسته بندی : -
نوشته شده توسط : دکتر محمدرضا کیافر

متیونین چیست؟

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به:

متیونین یک آمینو اسید ضروری برای سلامت پوست، مو، ناخن

متیونین یک اسید آمینه ضروری است که در منابع غذایی پروتئینی مانند گوشت و لبنیات یافت می‌شود. بدن شما نمی تواند متیونین را بسازد، بنابراین باید آن را از غذا یا مکمل ها دریافت کنید. این اسید آمینه برای بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن، از جمله ساخت پروتئین‌های جدید، ساخت DNA و رشد و ترمیم بافت طبیعی، مهم است.

هیچ دوز پیشنهادی رسمی برای مکمل‌های متیونین وجود ندارد، اما شما باید روزانه حدود 14 میلی گرم (میلی گرم) به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود از غذایی که می خورید متیونین دریافت کنید.

مکمل‌های متیونین معمولاً برای درمان عفونت‌ها و اختلالات مختلف نیز مصرف می‌شوند، اما تحقیقات علمی محدودی برای حمایت از این موارد درمانی وجود دارد. با این حال، اثبات شده است که متیونین در درمان مسمومیت با استامینوفن موثر است. برخی از نگرانی‌ها وجود دارد که مکمل‌های متیونین ممکن است بیش از آنکه مفید باشد مضر باشد، زیرا مصرف بیش از حد آن با عوارض جانبی مختلفی همراه بوده است.

این مقاله کاربردهای مبتنی بر شواهد علمی متیونین، عوارض جانبی، اقدامات احتیاطی، دوز پیشنهادی و منابع غذایی این اسید آمینه ضروری را بررسی خواهد کرد.

مکمل های غذایی با روند داروها در ایالات متحده تنظیم نمی شوند، به این معنی که سازمان غذا و دارو (FDA) آنها را برای ایمنی و اثربخشی قبل از عرضه محصولات به بازار تایید نمی کند. در صورت امکان، مکملی را انتخاب کنید که توسط یک شرکت ثالث قابل اعتماد آزمایش شده است. با این حال، حتی اگر مکمل ها توسط شخص ثالث آزمایش شوند، به این معنی نیست که برای همه بی خطر هستند یا به طور کلی موثر هستند. بنابراین، مهم است که با داروساز  خود در مورد مکمل‌هایی که قصد مصرف آنها را دارید صحبت کنید و در مورد تداخلات احتمالی با سایر مکمل‌ها یا داروها، آنها را مورد بررسی قرار دهید.

متیونین چیست
متیونین چیست

کاربردهای متیونین چیست؟

استفاده از مکمل باید بر اساس نیازهای فرد باشد و توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی، مانند یک متخصص تغذیه، داروساز، یا پزشک بررسی شود. هیچ مکملی برای درمان یا پیشگیری از بیماری ها مناسب نیست. متیونین یک اسید آمینه ضروری نامیده میشود زیرا باید از رژیم غذایی بدست بیاید و بدن ما قادر به تولید آن نیست.

دو نوع از اسید آمینه‌ی متیونین وجود دارد: L-متیونین (که به طور طبیعی وجود دارد و معمولاً در مکمل ها یافت می شود) و D-متیونین. هر دوی این انواع حاوی ترکیب شیمیایی یکسانی هستند، اما مولکول هایشان به صورت تصاویر آینه ای هم هستند.

متیونین ممکن است برای شرایط مختلف سلامتی مفید باشد. با این حال، بسیاری از این موارد توسط شواهد علمی به خوبی پشتیبانی نمی شوند. در زیر نگاهی به برخی از کاربردهای با پشتیبانی علمی قوی متیونین آورده شده است.

مصرف بیش از حد استامینوفن

یکی از مهمترین کاربردهای متیونین در درمان مسمومیت استامینوفن است.

استامینوفن یک مسکن معمولی و OTC است. اگر فردی بیش از حد استامینوفن مصرف کند، برای جلوگیری از آسیب کبدی یا حتی مرگ احتمالی باید اقدام سریعی انجام داد.

متیونین خوراکی که ظرف 10 ساعت بعد از مسمومیت استامینوفن استفاده می شود برای درمان مصرف بیش از حد استامینوفن توصیه شده است. تصور می شود متیونین از آسیب رساندن ترکیبات جانبی تولید شده توسط استامینوفن به کبد، در نتیجه ی مصرف بیش از حد استامینوفن جلوگیری می کند.

با این حال، لازم به ذکر است که گزینه های درمانی دیگری نیز وجود دارد و متیونین موثرترین گزینه برای مصرف بیش از حد استامینوفن نیست.

کاهش خطر سرطان

متیونین برای نقش در کاهش خطر سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. با این حال، نتایج علمی متناقض هستند.

یک متاآنالیز در سال 2013 نشان داد که مصرف متیونین رژیم غذایی ممکن است با کاهش خطر سرطان روده بزرگ مرتبط باشد. محققان معتقد بودند که این کاهش خطر ممکن است به دلیل نقش متیونین در تولید S-adenosyl methionine (SAMe) باشد. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که SAMe ممکن است بتواند التهاب را کاهش دهد، مسیرهای سرطانی مختلف را مهار کند و حتی باعث مرگ سلول‌های سرطانی شود.

یک بررسی از سال 2020 اشاره کرده است که متیونین یک قطعه جدایی ناپذیر از رشد در انواع خاصی از سلول های سرطانی است. با توجه به بررسی های انجام شده، شواهدی مبنی بر اینکه محدودیت متیونین ، هنگام ابتلا به سرطان ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند در حال تایید است.

برای تایید اینکه آیا افزایش متیونین یا محدودیت متیونین می تواند برای کاهش خطر سرطان مفید باشد، آزمایشات انسانی بیشتری مورد نیاز است و تا آن زمان نباید از متیونین برای این منظور استفاده کرد.

آسیب کبدی

متیونین ممکن است به بهبود آسیب کبدی کمک کند، به خصوص زمانی که در کنار سایر درمان ها استفاده شود.

اخیرا یک بررسی که نقش آن را در آسیب کبدی مورد بررسی قرار داد، نشان داد که متیونین به صورت مکمل ممکن است به کاهش خطر آسیب کبدی کمک کند. مکمل متیونین به افزایش سطح SAMe کمک میکند، که ممکن است از بدن در برابر آسیب کبدی محافظت کند

سایر کاربردهای ادعا شده متیونین چیست؟

تصور می شود که متیونین مزایای بالقوه دیگری نیز دارد، از جمله:

  • کمک به سلامت مو، پوست و ناخن
  • کند کردن پیری سلولی
  • محافظت از سلول ها در برابر آلاینده ها
  • کمک به جذب سایر مواد مغذی مانند سلنیوم و روی
  • کمک به سم زدایی فلزات سنگین از جمله سرب و جیوه
متیونین چیست
متیونین چیست

با این حال، مانند بسیاری از کاربردهای بالقوه‌ی متیونین، تحقیقاتی که از این ادعاها حمایت می کند محدود است و هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

عوارض جانبی متیونین چیست؟

رخ دادن عوارض جانبی همیشه هنگام مصرف مکمل ها امکان پذیر است و متیونین نیز از این قاعده مستثنی نیست. عوارض جانبی متیونین می تواند خفیف یا شدید باشد.

عوارض جانبی رایج متیونین چیست؟

عوارض جانبی رایج مرتبط با متیونین خفیف هستند و عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • خواب آلودگی
  • تحریک پذیری عصبی

تا حد امکان، بهترین راه برای جلوگیری از عوارض جانبی مصرف مکمل‌های متیونین طبق دستورالعمل است. اغلب اوقات، زمانی که مکمل‌ها به طور نادرست مصرف شوند یا اگر دوز مصرفی بیش از حد زیاد باشد، عوارض جانبی بیشتر می‌شود.

عوارض جانبی شدید متیونین چیست؟

همانطور که گفتیم به طور کلی، متیونین بی خطر است. با این حال، در صورت مصرف نادرست، عوارض جانبی شدید ممکن است. این عوارض ممکن است شامل تغییرات فشار خون، بی نظمی، و تاکی کاردی یا افزایش ضربان قلب باشد.

موارد احتیاط مصرف متیونین چیست؟

متیونین ممکن است برای همه بی خطر نباشد. برخی از افراد باید از مصرف متیونین خودداری کنند یا حداقل قبل از مصرف، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و داروساز خود مشورت کنند.

افراد مبتلا به کمبود متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز (MTHFR) که یک بیماری ارثی است، باید از مصرف متیونین خودداری کنند. افراد مبتلا به کمبود MTHFR نمی توانند هموسیستئین (که یک ترکیب بالقوه خطرناک است) را به متیونین تبدیل کنند. برای افراد مبتلا به کمبود MTHFR، مصرف مکمل های متیونین ممکن است باعث افزایش بیش از حد هموسیستئین شود.

به طور مشابه، افرادی که سطح هموسیستئین خونشان بالاست باید از مصرف مکمل های متیونین خودداری کنند. هموسیستئین خون در صورت بالا بودن می تواند منجر به بیماری های قلبی و سایر عوارض شود.

همچنین گفته شده است که متیونین می‌تواند اسکیزوفرنی را برای برخی افراد بدتر کند. با این حال، تحقیقی که به این ادعا می پردازد قوی نیست. یک مطالعه حیوانی استفاده از متیونین را با واکنش‌های رفتاری و علائم مشابه اسکیزوفرنی مرتبط کرد. مشخص نیست که آیا این نتایج برای انسان‌ها نیز قابل تعمیم است یا خیر.

اطلاعات کافی برای تعیین اینکه برای افراد باردار یا شیرده عوارض مصرف متیونین چیست و آیا برای این افراد ضرر دارد یا بی خطر است، وجود ندارد. بنابراین توصیه می شود از مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی خودداری شود.

برای درک بهتر این موارد و سایر اقدامات احتیاطی، با داروساز خود در مورد بی خطر بودن متیونین برای شما صحبت کنید.

متیونین چیست
متیونین چیست

مقدار مصرف: چه مقدار متیونین باید مصرف کنم؟

همیشه قبل از مصرف مکمل با داروساز یا پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که این مکمل و دوز برای نیازهای فردی شما مناسب است.

هیچ دوز استانداردی برای مکمل های متیونین وجود ندارد. با این حال، مصرف روزانه ی دریافت متیونین از غذا و سایر منابع توصیه شده است.

مقدار توصیه شده روزانه (RDA) برای بزرگسالان برای متیونین یا سیستئین (اسید آمینه دیگر حاوی گوگرد) 14 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.

دوز مناسب برای شما ممکن است به عوامل مختلفی مانند سلامت فعلی، سن و جنس شما بستگی داشته باشد.

اگر بیش از حد متیونین مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟

اگر بیش از حد متیونین مصرف کنید، ممکن است مسمومیت با متیونین را تجربه کنید.

سمیت متیونین ممکن است عوارض جانبی شدید یا خفیف ایجاد کند. ممکن است این موضوع در طول زمان با تجمع متیونین یا پس از یک دوز زیاد متیونین رخ دهد.

تصور می شود که مصرف متیونین در دوزهای معمولی برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال، طبق تحقیقات، متیونین در دوزهای بسیار بالا می تواند سمی باشد. علاوه بر این، مصرف بیش از حد متیونین می تواند باعث افزایش سطح هموسیستئین شود که می تواند منجر به مشکلاتی در عملکرد قلب شود.

مصرف بیش از حد متیونین بسیار نادر اما ممکن است. در یک مورد بالینی شدید، به یک شرکت‌کننده در مطالعه به طور تصادفی دوز بسیار بالای متیونین داده شد. این اوردوز در این مورد منجر به مرگ شد.

تداخلات دارویی متیونین چیست؟

تداخلات با متیونین به خوبی مستند نشده است. این بدان معنی است که ما نمی دانیم که آیا هیچ دارو یا مکملی با متیونین تداخل دارد یا خیر.

نحوه نگهداری متیونین چیست؟

نگهداری نادرست مکمل‌های متیونین می تواند باعث فساد ترکیب و آسیب شود. متیونین باید در جای خشک و خنک که در معرض نور مستقیم خورشید نباشد نگهداری شود. بهترین کار این است که مکمل های متیونین را در ظرف دربسته ای که وارد شده اند نگهداری کنید.

مکمل های متیونین باید پس از رسیدن به تاریخ انقضای درج شده روی بسته بندی دور ریخته شوند.

به دلیل احتمال مصرف بیش از حد، مکمل های متیونین را دور از دسترس حیوانات خانگی و کودکان کوچک نگه دارید.

سوالات متداول:

آیا متیونین برای نوزادان یا کودکان بی خطر است؟

متیونین ممکن است برای نوزادان و کودکان بی خطر باشد، اما قبل از استفاده با متخصص کودک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی در مطالعاتی که استفاده از متیونین را در نوزادان و کودکان بررسی می‌کنند گزارش نشده است. با این حال، این تحقیق محدود است.

کدام منابع غذایی دارای بالاترین متیونین هستند؟

بسیاری از غذاها حاوی متیونین هستند که به راحتی می توانید تمام نیازهای خود را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

متیونین در بیشترین مقدار در غذاهای حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ، گوشت خوک، تخم مرغ و غذاهای دریایی یافت می شود. همچنین در غذاهای گیاهی مانند آجیل، دانه‌ها، سویا، لوبیا و برخی سبزیجات وجود دارد.

آیا گیاهخواران برای دریافت گوگرد کافی در رژیم غذایی نیاز به مصرف مکمل های متیونین دارند؟

از آنجایی که متیونین در بسیاری از غذاهای گیاهی یافت می شود، گیاهخواران برای دریافت گوگرد کافی لزوماً نیازی به مصرف مکمل های متیونین ندارند.

اگر گیاه خوار (یا غیر گیاهخوار) هستید، تنها در صورتی باید مکمل های متیونین را مصرف کنید که توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و یا داروساز شما تجویز شده باشد. مکمل متیونین ممکن است در صورت کمبود ضروری باشد، اما این نادر است.


منبع : www.verywellhealth.com

برچسب ها :
درباره دکتر محمدرضا کیافر
دکتر محمدرضا کیافر فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز شماره نظام پزشکی : د-28169 مسئول فنی داروخانه ی دکتر دانیالی محقق فارماسیوتیکس – بالینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *