preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی

وبلاگ

جوش های استرسی (جوش های عصبی)، نشانه ها و درمان

جوش های استرسی
دسته بندی : -
نوشته شده توسط : دکتر محمدرضا کیافر

جوش های استرسی (جوش های عصبی)، نشانه ها و درمان

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به:

فرض کنین شما یک جلسه ی مهم دارید که هفته ها روی آن کار کرده اید. چند روز قبل از روز بزرگ، متوجه می شوید که بیش از حد معمول جوش دارید. ممکن است این موضوع را به شانس خود ربط دهید،اما این موضوع می تواند توضیح ساده تری داشته باشد: جوش های استرسی. در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد آکنه استرسی بدانید آمده است – از جمله اینکه چه کسی بیشتر به آن مبتلا می شود، معمولاً کدام ناحیه ظاهر می شود و چه کاری می توانید برای درمان آن انجام دهید.

خرید محصولات ضد جوش

جوش های استرسی چیست؟

به طور کلی، آکنه استرسی شعله ور شدن یا بدتر شدن آکنه ای که از قبل وجود داشته، در پاسخ به یک عامل استرس زا روانی است.

به عنوان مثال، اگر فردی معمولاً فقط یک یا دو جوش داشته باشد، ممکن است ناگهان 10، 20 یا 30 جوش در اثر استرس پیدا کند. همچنین ممکن است متوجه شوید که تمام کارهایی که برای جلوگیری از آکنه خود انجام می دادید دیگر به شما کمکی نمی کند. بنابراین، حتی افرادی که با موفقیت آکنه هورمونی خود را با استفاده از داروهای کنترل بارداری هورمونی مدیریت کرده‌اند، می‌توانند شیوع آکنه ی ناشی از استرس را تجربه کنند.

جوش های استرسی

جوش های استرسی

 

علل جوش های استرسی

علت آکنه استرسی؟  خب،طبیعتا بله، استرس است.

مطالعه ای که در نشریه ی  Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology منتشر شد، ارتباط بین استرس و شدت آکنه را نشان داد. اما چرا استرس باعث شعله ور شدن یا بدتر شدن آکنه می شود؟ برخی از محققین چند نظریه ارائه کرده اند.

به عنوان مثال، افزایش هورمون هایی خاص یکی از دلایلی است که به طور گسترده مورد توافق پزشکان و محققان قرار گرفته است. مطالعه ای در سال 2017 بیان کرد که یکی از این هورمون ها کورتیزول است – یا همان هورمون “جنگ یا گریز” –.

هورمون های دیگری که بدن ما در پاسخ به استرس تولید آنها را افزایش می دهد، آندروژن ها هستند.

این هورمون ها غدد چربی و فولیکول های مو را در پوست تحریک می کنند که این موضوع می تواند منجر به آکنه شود. این موضوع توضیح می دهد که چرا وقتی ما خود را تحت استرس دائمی می یابیم، آکنه می تواند یک مشکل مداوم باشد.

 

چه کسانی دچار جوش های استرسی می شوند؟

آکنه در اثر استرس بیشتر در افرادی ظاهر می شود که سابقه یا تشخیص فعلی برای آکنه دارند.

معمولاً، این ها افرادی هستند که مدتی در دوران نوجوانی آکنه داشته اند یا ممکن است آکنه هورمونی را تجربه کرده باشند، در عین حال ممکن است این آکنه ها پس از آن به خوبی کنترل شده و گاهی حتی درمان شده اند و سپس، ناگهان، آنها به هر دلیلی، دوباره شعله ور میشوند یا بدتر می گردند. این موضوع برای اکثر افراد منطقی به نظر نمیرسد.پس از بررسی ها، معمولا عامل جدید، یک محرک استرس زا است.

یک بررسی منتشر شده در نشریه ی  Acta Dermatovenerologica Croatica، که چندین مطالعه ی انجام شده روی آکنه را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که استرس عاطفی آکنه را برای 50٪ تا 80٪ افراد بدتر می کند.

افرادی که پوست مستعد آکنه دارند، مانند کسانی که منافذ بزرگتری دارند یا تمایل به پوست چرب دارند، بیشتر مستعد آکنه ی استرسی هستند اما این بدان معنا نیست که افرادی که سابقه ی آکنه ندارند نمی توانند به آکنه استرس مبتلا شوند.

به طور معمول، آکنه‌ای که در اثر استرس ایجاد می‌شود، در همان نواحی ایجاد می‌شود که معمولاً آکنه در آنها رخ میدهد (یا قبلاً به آن مبتلا شده بودید). بنابراین، اگر آکنه‌های شما در یک زمان بدون استرس روی پیشانی‌تان ظاهر می‌شوند، می‌توانید انتظار داشته باشید که آکنه استرس‌تان روی پیشانی‌تان ظاهر شود.و اگر چه کمتر رایج است، آکنه استرسی حتی می تواند در قفسه سینه و پشت ایجاد شود.

 

جوش های استرسی

جوش های استرسی

مدت زمان جوش های استرسی

آکنه استرسی می تواند به علت یک عامل استرس زای شناخته شده ایجاد شود و سپس با تجربه دوباره ی عامل استرس زا شدیدتر شود. یا این که حتی روزها، هفته ها یا حتی ماه ها پس از مواجعه با عامل استرس زا رخ دهد.

در نتیجه اگر دچار استرس های مزمن هستید، کنترل این نوع آکنه ممکن است سخت تر باشد.

اما اگر به دلیل یک عامل استرس زا حاد (فوری) ، مانند مرگ یا بیماری یکی از اعضای خانواده یا استرس یک امتحان یا یک مراسم دچار آکنه ی استرسی شدید، به صورت تخمینی برطرف شدن آکنه ممکن است حدود چهار تا شش هفته طول بکشد.

افتراق علت

اگر شما پس از مواجهه با یک عامل استرس زا دچار آکنه شدید و اکنون برجستگی های قرمز جدید روی صورت، سینه یا پشت خود دارید، لزوماً به این معنی نیست که آکنه ی استرسی دارید!

جوش ناگهانی می تواند به دلیل عفونت یا بثورات پوستی نیز باشد. به عنوان مثال، آکنه شما ممکن است به دلیل فولیکولیت یا درماتیت تماسی آلرژیک باشد. فولیکولیت یک عفونت باکتریایی یا قارچی است که فولیکول های مو را درگیر میکند و درماتیت تماسی آلرژیک، بثورات ناشی از آلرژی( شاید در پاسخ به استفاده از یک محصول مراقبت از پوست) ست.

اگر مشکلی پوستی برای شما جدید است، معمول نیست، و یا در حال بدتر شدن است، به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی (پزشک ، متخصص پوست یا داروساز) خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که این بیماری همان چیزی است که شما فکر می کنید زیرا اگر شما سعی کنید آن را با چیز اشتباهی درمان کنید، به طور بالقوه ممکن است آن را بدتر کنید.

 

درمان جوش های استرسی

تشخیص این که آکنه ممکن است مرتبط با استرس باشد، احتمالا مهم ترین و چالش برانگیزترین مرحله در مدیریت آکنه استرس است.اولین قدم برای خلاص شدن از شر آکنه ی استرسی پس از تشخیص مطمئن، تلاش برای کاهش استرس است. شما میتوانید از تکنیک های کاهش استرس مانند مدیتیشن، یادداشت برداری روزانه یا یوگا را امتحان کنید.

بدون استرس، آکنه در نهایت خود به خود از بین می رود. همچنین میتوانید از مکمل هایی استفاده کنید که استرس را کاهش میدهند. اگر دچار استرس مزمن هستید به متخصص اعصاب و روان خود مراجعه کنید تا دارودرمانی مناسب را دریافت کنید.

محصولات آرایشی بهداشتی مختلف نیز می توانند به رفع آکنه ی استرسی کمک کنند. همیشه صبح و شب با یک پاک کننده ملایم صورت خود را بشویید. برخی از این پاک کننده ها و شوینده ها عبارت اند از :

  • پاک کننده های حاوی بنزوئیل پراکسید
  • پاک کننده های حاوی اسید سالیسیلیک
  • پاک کننده های حاوی اسید گلیکولیک
جوش های استرسی

جوش های استرسی

فردی که آکنه خفیف دارد ممکن است از یک پاک کننده ملایم در ترکیب با یک رژیم آنتی بیوتیکی موضعی مانند آزلائیک اسید موضعی، داپسون یا کلیندامایسین استفاده کند. همچنین میتوانید از کرم های رتینوئید موضعی با قدرت کم ، مانند ژل آداپالن یا (کرم ترتینوئین با نسخه ی پزشک) اضافه کنید.اگر این موارد کمکی نکرد، داروهای تجویزی را از متخصص پوست خود دریافت کنید.

رویکرد درمانی همچنین می‌تواند به این بستگی داشته باشد که فرد میخواهد آکنه‌هایش چقدر به سرعت از بین برود.در این صورت با مراجعه به پزشک ، ممکن است با رژیم خوراکی آنتی بیوتیکی، سرعت بهبود را تسریع کند.

تاکید میکنیم که مهم ترین چیز این است که باید علت به وجود آمدن را درمان کنید و درباره این آکنه ی استرسی ، درمان استرس است.

منبع: www.health.com

برچسب ها :
درباره دکتر محمدرضا کیافر
دکتر محمدرضا کیافر فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز شماره نظام پزشکی : د-28169 مسئول فنی داروخانه ی دکتر دانیالی محقق فارماسیوتیکس – بالینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من