مقالات, سلامتی

علت عود مجدد تبخال

عود مجدد تبخال

علت عود مجدد تبخال

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به :تبخال یک بیماری شایع مقاربتی (STD) است که می تواند علائم ناراحت کننده مختلفی ایجاد کند. در حالی که باید بدانید که تبخال قابل درمان نیست، اما می توان آن را با داروهای ضد ویروسی کنترل کرد. کنترل تبخال می تواند به بهبود کیفیت زندگی شما، جلوگیری از عود مجدد تبخال و جلوگیری از سرایت آن به شرکای جنسی کمک کند.با این حال، بسیاری از افراد گاهی اوقات حتی سال ها پس از عفونت اولیه، عود مجدد تبخال را تجربه می کنند.

تبخال چیست؟

تبخال تناسلی یک بیماری STD شایع است که توسط ویروس های هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می شود HSV به دو نوع تقسیم می شود: ویروس هرپس سیمپلکس-1 (HSV-1) و ویروس هرپس سیمپلکس-2 (HSV-2).تبخال میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.طبق تخمین نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) در ایالات متحده، حدود 47٪ از افراد 14-49 ساله HSV-1 دارند، در حالی که 11٪ از همین گروه سنی  HSV-2 دارند،باید بدانید که تفاوت های مهمی بین HSV-1 و HSV-2:1 وجود دارد
عود مجدد تبخال

عود مجدد تبخال

HSV-1

این ویروس اغلب باعث تبخال در ناحیه ی دهان می شود، اما گاهی می تواند منجر به تبخال تناسلی نیز شود.علائم رایج: HSV-1 بیماری معمولاً بدون علامت است. اما برخی از افراد طیف وسیعی از علائم را تجربه می کنند، از تاول روی لب ها و کناره های دهان گرفته تا عفونت چشم.نحوه انتشار: HSV-1 از طریق تماس با بزاق فرد مبتلا به HSV-1 (مانند بوسیدن یا رابطه جنسی دهانی) این بیماری منتقل می شود. اکثر مردم در دوران کودکی یا نوجوانی به دلایل مختلفی مث استفاده مشترک از نی با فرد آلوده به HSV-1 به این عفونت مبتلا می شوند.HSVاین ویروس شایع ترین عامل تبخال تناسلی است.علائم شایع: علائم شایع عفونت HSV-2 شامل تاول های خارش دار یا دردناک در اندام تناسلی، زخم های تناسلی، تورم، ادرار دردناک (معمولاً احساس سوزش) یا ترشحات عفونی است. برخی از افراد هیچ علامتی از HSV-2 را تجربه نمی کنند یا فقط علائم بسیار خفیف را تجربه می کنند.نحوه انتشار: مانند HSV-1، HSV-2 نیز از طریق تماس با مایعات بدن افراد مبتلا به ویروس پخش می شود. HSV-2 بیشتر از طریق تماس جنسی، از جمله رابطه جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی منتقل می شود.علائم تبخال را می توان با داروهای ضد ویروس کنترل کرد. هنگامی که تبخال کنترل نشود، در موارد شدید می تواند عوارض جدی مانند مننژیت آسپتیک (التهاب غشاهای پوشاننده مغز و نخاع) ایجاد کند .چرا تبخال دچار شیوع های مکرر می شود؟تبخال قابل درمان نیست، به این معنی که ویروس همیشه در بدن شما وجود دارد. می‌تواند برای مدت طولانی، گاهی سال‌ها، خفته یا غیرفعال بماند. با این حال، محرک هایی مانند دوره های قاعدگی، عفونت ها، استرس و حتی نور خورشید می توانند باعث فعال شدن مجدد ویروس شوند. به این حالت عود مجدد تبخال می گویند. به همین دلیل، شیوع دوره ای HSV، به ویژه عفونت HSV-2 شایع است.عفونت‌های مجدد و عود کرده معمولاً خفیف‌تر از عفونت اولیه هستند و با گذشت زمان کمتر می‌شوند. افراد با سیستم ایمنی ضعیف در معرض خطر عود های مکرر و با فاصله ی زمانی کم تبخال هستند.
عود مجدد تبخال

عود مجدد تبخال

چگونه از عود مجدد تبخال جلوگیری کنیم

اگرچه تبخال قابل درمان نیست، اما اقدامات دارویی و مراقبت از خود می تواند به کاهش خطر عود تبخال کمک کند. آنها عبارتند از:
  • داروهای ضد ویروس: داروهای ضد ویروسی داروهایی هستند که برای درمان عفونت های ویروسی استفاده می شوند. آنها با حمله به ویروس تبخال، از توانایی آن برای تکثیر جلوگیری می کنند. داروهای ضد ویروسی رایجی که برای درمان تبخال استفاده می شوند عبارتند از: آسیکلوویر و والاسیکلوویر.
  • اجتناب از محرک های شناخته شده: اگر عوامل خاصی وجود دارد که باعث تحریک عود تبخال شما می شود، ، در صورت امکان از قرار گرفتن در معرض آنها اجتناب کنید یا آن را محدود کنید.
  • کاهش استرس: استرس بیش از حد می تواند باعث عود تبخال شود و بر توانایی بدن شما برای مبارزه با عفونت تأثیر بگذارد.
  • خواب کافی CDC: توصیه می کند در طول شبانه روز حداقل 7 ساعت بخوابید .این موضوع کمک میکند تا سطح استرس را مدیریت کنید و عملکرد بهینه سیستم ایمنی را ارتقا دهید.

چگونه عود مجدد تبخال را مدیریت کنیم

در کنار مراحل پیشگیری که در بخش قبلی به آنها اشاره کردیم ، موارد دیگری به شما کمک کند :مشاوره: صحبت با یک درمانگر یا پیوستن به یک گروه حمایتی می تواند به شما در مدیریت استرس عاطفی که ممکن است در طول عود مجدد تبخال تجربه کنید کمک کند.مراقبت از زخم ها: شستن زخم ها با آب گرم و صابون و سپس خشک کردن آنها ممکن است تسکین دهنده ای برای ناحیه عفونی باشد و به بهبود زخم ها کمک کند. کمپرس های خنک نیز می توانند به تسکین ناحیه کمک کنند.مسکن‌ مصرف کنید: مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا آسپرین می‌توانند به تسکین علائمی مانند ورم و درد ناحیه کمک کنند.پوشیدن لباس زیر گشاد: پوشیدن لباس زیر نخی و گشاد که قابلیت جا به جایی هوا دارد می تواند به کاهش درد ناشی از تبخال کمک کند. همچنین پوشیدن لباس های گشاد نیز می تواند کمک کننده باشد.در طول شیوع بیماری از تماس مستقیم پوست آسیب دیده با پوست سالم خودداری کنید: زمانی که زخم دارید به احتمال بیشتری میتوانید آن را انتقال دهید. در نتیجه حتی باید از به اشتراک گذاشتن وسایل مراقبت شخصی مانند حوله در هنگام ابتلا به عفونت فعال خودداری کنید.اجتناب از تماس جنسی: اگر زخم های باز دارید، مهم است که از تماس جنسی، از جمله رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال خودداری کنید.مراقبت از سلامتی خود با پیروی از یک رژیم غذایی مغذی، خواب کافی، مدیریت استرس و فعال بدنی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و به شما کمک کند در طول عود تبخال، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی احساس بهتری داشته باشید.به یاد داشته باشید که تبخال شایع و قابل کنترل است
عود مجدد تبخال

عود مجدد تبخال

نتیجه گیری

تبخال یک بیماری شایع مقاربتی (STD) است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می شود.وقتی برای اولین بار دچار تبخال شدید،این بیماری هرگز از بین نمی رود. این ویروس در بدن شما نهفته است اما می تواند با محرک هایی مانند بیماری، پریود شدن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استرس دوباره فعال شود. به همین دلیل است که عود مجدد تبخال شایع است.اگرچه تبخال قابل درمان نیست، اما داروهای ضد ویروسی و اقدامات خودمراقبتی مانند مدیریت استرس می تواند به جلوگیری از عود مجدد تبخال کمک کند. همچنین می توانید با مراقبت از زخم های باز و دریافت حمایت عاطفی از یک درمانگر، عود مجدد تبخال را مدیریت کنید.اجتناب از تماس مستقیم پوست با پوست در طول شیوع بیماری می تواند به محافظت از دیگران و جلوگیری از گسترش تبخال کمک کند.منبع:health.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *