سلامتی, مقالات

میلیا چیست ؟ چگونه می توانید از بروز آن جلوگیری کنید؟

میلیا چیست

میلیا چیست ؟ چگونه می توانید از بروز آن جلوگیری کنید؟

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به :

میلیا ها در واقع کیست های بی ضرری هستند که وقتی سلول های قدیمی پوست زیر سطح پوست، به دام می افتند ایجاد می شوند.

میلیا در میان نوزادان بسیار شایع است، اما ممکن است برای افراد در هر سنی اتفاق بیفتد. این ضایعات پوستی ممکن است خود به خود یا در پاسخ به عاملی مانند آسیب های پوستی یا استفاده از برخی دارو ظاهر شوند.

میلیا معمولاً پس از چند هفته به صورت خود به خود از بین می رود. برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان، برخی از انواع میلیا، می توانند مدت بیشتری دوام بیاورند.

میلیا کیست های ریزی هستند که دقیقاً در زیر سطح پوست و بیشتر مواقع روی صورت ایجاد می شوند. میلیا ممکن است به صورت برآمدگی هایی به رنگ سفید یا زرد ظاهر شود. در پوست های تیره تر، میلیا ممکن است با رنگ آبی کم رنگ ظاهر شود

یک کیست میلیایی به عنوان میلیوم نامیده می شود. میلیا کلمه ای است که زمانی که بیش از یک کیست وجود دارد استفاده می شود. از آنجایی که میلیا اغلب به صورت برآمدگی های ریز و سفید رنگ ظاهر می شود، ممکن است با جوش های سرسفید یا جوش اشتباه گرفته شود، اما میلیا نوعی از آکنه نیست.

میلیا خوش خیم هستند، به این معنی که برای سلامتی افراد مضر نیستند. اغلب، میلیا خود به خود از بین می رود. به همین دلیل، میلیا نیازی به درمان ندارد. اما، کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای خلاص شدن از شر کیست‌ها انجام دهید و در وهله اول از آنها پیشگیری کنید.

میلیا چیست

میلیا چیست

میلیا چیست؟

میلیا کیست هایی هستند که از سلول های مرده پوست ساخته شده اند و ممکن است یکی یکی یا به صورت گروهی از برآمدگی ها ظاهر شوند. اندازه یک کیست معمولاً 1 تا 3 میلی متر است، اما می تواند بزرگتر باشد

میلیا در هر قسمتی از بدن ظاهر می شود. ایجاد میلیا روی صورت و معمولاً روی گونه ها، بینی یا پلک ها بسیار رایج است. در بیشتر موارد، میلیا پس از چند هفته یا چند ماه خود به خود از بین می رود

هر کسی بدون توجه به رنگ پوست، سن یا جنسیت می تواند به میلیا مبتلا شود. این بیماری در میان نوزادان شایع است و حدود 50 درصد از نوزادان با میلیا متولد می شوند. والدین نوزادان ممکن است میلیا را با آکنه نوزاد اشتباه بگیرند. با این حال، آکنه نوزاد معمولاً تا بعد از دو هفتگی ظاهر نمی شود

کودکان بزرگتر و بزرگسالان ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به میلیا باشند اگر:

  • به درستی از پوست آنها مراقبت نکنند
  • از محصولات مراقبت از پوست بر پایه ی روغن استفاده کنند
  • یک بیماری پوستی مانند شوره سر یا روزاسه داشته باشند
  • خواب کافی نداشته باشند
  • از داروهای استروئیدی برای طولانی مدت استفاده کنند

میلیا چیست چه چیزی باعث میلیا می شود؟

پوست ما به طور طبیعی خود را لایه برداری می کند. این بدان معنی است که بدن ما سلول های پوست قدیمی را می ریزد تا جایی برای سلول های جدید و سالم پوست ایجاد کند.

گاهی اوقات سلول های قدیمی پوست نمی ریزند و زیر پوست گیر می کنند. سلول های قدیمی پوست سفت می شوند و کیست های کوچکی را تشکیل می دهند. به این کیست های سفت و گرد milia می گویند

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا یک فرد ممکن است به میلیا مبتلا شود. میلیا برای نوزادان بسیار رایج است زیرا پوست آنها هنوز در حال یادگیری چگونگی از بین بردن سلول های قدیمی پوست است.

میلیا چیست

میلیا چیست

برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان، علت میلیا بستگی به نوع میلیا دارد. دو نوع اصلی میلیا وجود دارد: اولیه و ثانویه.

میلیا اولیه (میلیا چیست)

میلیاهای اولیه به طور خود به خود ظاهر می شوند. با میلیای اولیه، سلولهای پوستی قدیمی زیر سطح پوست به دام می افتند و کیست های کوچکی را تشکیل می دهند.

انواع میلیای اولیه عبارتند از:

میلیا مادرزادی: این شکل از میلیا خود به خود اتفاق می افتد و معمولاً در صورت و روی بینی دیده می شود.

میلیا اولیه خوش خیم کودکان و بزرگسالان: این موارد می توانند خود به خود در پلک ها، گونه ها، پیشانی و ناحیه تناسلی ایجاد شوند.

Milia en plaque (MEP): این نوع نادر میلیا است که در زنان بین 40 تا 70 سال سن ، رخ میدهد. میلیا روی تکه ای از پوست به هم می چسبد و می تواند به اندازه چندین سانتی متر برسد

میلیای چندگانه فورانی: یک بیماری نادر است که باعث می شود گروهی از کیست های خارش دار روی صورت، بالای بازوها و بالای شکم شما تشکیل شود.

میلیای مرتبط با ژنودرماتوز: این نوع میلیا با بیماری های ژنتیکی مرتبط با پوست مانند سندرم بروک-اشپیگلر، پاکیونیشیای مادرزادی نوع 2 و سندرم خال سلولی بازال مرتبط است.

میلیا ثانویه(میلیا چیست)

یک فرد ممکن است پس از آسیب پوستی، مصرف دارو یا بیماری پوستی به میلیا ثانویه مبتلا شود. اعتقاد بر این است که میلیا ثانویه در مجاری عرق به دلیل انسداد ایجاد می شود.

انواع میلیای ثانویه عبارتند از:

مرتبط با بیماری: میلیایی که با بیماری های پوستی تاول دار مانند اپیدرمولیز بولوزا رخ می دهد.

مرتبط با دارو: میلیا که به دلیل استفاده طولانی مدت از استروئیدهای موضعی یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ایجاد می شود.

مرتبط با تروما: میلیا که معمولاً پس از پیوند پوست، سوختگی پوست یا رادیوتراپی ایجاد می شود.

چگونه از شر میلیا خلاص شویم؟

میلیا برآمدگی های بی ضرری هستند و معمولاً نیازی به درمان ندارند. میلیاهای مادرزادی اغلب خود به خود از بین می روند

سایر انواع میلیا به خودی خود برطرف نمی شوند و ممکن است نیاز به حذف داشته باشند. ممکن است فردی برای تغییر ظاهر خود، حذف میلیا را انتخاب کند.

اگر می خواهید میلیا را حذف کنید، حتما تحت نظر متخصص پوست باشید تا تشخیص دهد کدام گزینه ممکن است برای شما بهترین پاسخ را داشته باشد. میلیا ممکن است دوباره تبدیل حتی پس از درمان برگردد.

راه های خلاص شدن از میلیا چیست؟

استخراج

متخصص پوست ممکن است با استفاده از یک سوزن یا چاقوی جراحی یک برش کوچک روی محل میلیا ایجاد می کند. سپس پزشک برای برداشتن میلیا به پوست فشار وارد می کند. این فرآیند به عنوان deroofing نیز شناخته می شود.

لایه برداری شیمیایی

یک لایه بردار به پوست کمک می کند تا سلول های قدیمی را از بین ببرد و سلول های جدید و سالم را دوباره ظاهر کند. لایه بردار شیمیایی ماده ای شیمیایی است که سلول های مرده پوست را که باعث ایجاد میلیا می شوند حذف می کند.

میلیا چیست

میلیا چیست

  مواد فعال رایج در لایه برداری شیمیایی عبارتند از:

  • اسید لاکتیک
  • اسید گلیکولیک
  • اسید سالیسیلیک
  • رتینوئیدها : رتینوئیدهای موضعی گزینه دیگری برای درمان انواع خاصی از میلیا هستند. رتینوئید طبق تجویز پزشک بر روی میلیا اعمال می شود.

آیا می توانید Milia را در خانه از بین ببرید؟

سعی نکنید میلیا را بیرون بیاورید، فشار دهید یا خراش دهید. این عمل در صورتی که زیر نظر پزشک نباشد می تواند منجر به کبودی، زخم یا عفونت پوست شود

رتینول ، لایه بردارهای صورت یا لایه بردارهای شیمیایی که در exfoliate پوست استفاده میشوند ممکن است به انواع خاصی از میلیا کمک کند. قبل از استفاده از درمان های بدون نسخه برای milia، ابتدا با یک داروساز مشورت کنید

راه های جلوگیری از میلیا چیست؟

نمی توان به طور کامل از به وجود آمدن میلیا جلوگیری کرد. اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش احتمال ایجاد میلیا روی پوست انجام دهید. این موارد شامل:

  • هر روز صورت خود را بشویید (از آب گرم و یک صابون ملایم استفاده کنید.)
  • از روغن‌ها یا لوسیون‌های مخصوص بزرگسالان روی پوست نوزاد استفاده نکنید، زیرا پوست نوزاد حساس است
  • پرهیز از گذراندن ساعات زیادی در زیر نور خورشید
  • استفاده از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 زمانی که در بیرون از منزل هستید

منبع: www.health.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *