فواید عصاره هسته انگور
در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به:
عصاره هسته انگور یک ترکیب مشتق شدهی صنعتی از هسته انگور است. سرشار از آنتی اکسیدانها و ترکیبات پروآنتوسیانیدین الیگومریک که با طیف گسترده ای از منافع سلامتی مرتبط است. این موضوعات شامل درمان شرایطی مانند کلسترول بالا، تصلب شرایین، دژنراسیون ماکولا، گردش خون ضعیف، سلامت پوست و مو و آسیب عصبی میباشند. بسیاری از این ادعاها هنوز به طور کامل توسط مطالعات با کیفیت بالا پشتیبانی نمیشوند، اما برخی شواهد استفاده از آن را در موضوعات گفته شده تایید میکنند.
عصاره هسته انگور به عنوان یک مکمل غذایی به شکل قرص یا کپسول موجود است. مکملها معمولاً حاوی بین 50 تا 100 میلیگرم از این عصاره هستند که بیشتر در کنار سایر مواد مغذی به کار میرود. در این مقاله جزئیاتی در مورد فواید عصاره هسته انگور و همچنین عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی مرتبط با استفاده از آن را به شما ارائه میدهیم
فواید عصاره هسته انگور
عصاره هسته انگور ممکن است طیف وسیعی از فواید سلامتی داشته باشد. مطالعات روی مدل های حیوانی نشان داده است که عصاره هسته انگور می تواند در درمان بیماری قلبی و عروقی موثر باشد. برخی از داروسازان و پزشکان فکر می کنند که عصاره هسته انگور حتی می تواند دارای پتانسیل ضد سرطانی و پیشگیری از سرطان باشد. در سال های اخیر، تحقیقات زیادی مبنی بر خواص درمانی احتمالی عصاره هسته انگور صورت گرفته است. در زیر برخی از یافته های کلیدی ذکر شده است.
فواید عصاره هسته انگور: التیام زخم ها
عصاره هسته انگور پتانسیل افزایش سرعت بهبود زخمها را دارد. طبق مطالعهای که در مجله Free Radical Biology and Medicine منتشر شد، پس از استفاده از عصاره پروانتوسیانیدین روی زخمهای پشت موشها، محققان دریافتند که موش های تحت درمان با این محلول، زمان بهبودی سریعتری داشتند.
به گفته محققان، آنها “شواهد محکمی برای حمایت از کاربرد موضعی GSPE [عصاره پروآنتوسیانیدین دانه انگور] ارائه کردند که یک رویکرد عملی و سازنده برای تسریع بهبود زخم های پوستی است.” اگرچه مشخص نیست که دقیقا چگونه این محافظت رخ می دهد، احتمالا GSPE تولید فاکتور رشد اندوتلیال عروقی را افزایش می دهد که یک ترکیب مهم در روند بهبود زخم است.
فواید عصاره هسته انگور: بهبود استحکام استخوان
گنجاندن عصاره هسته انگور در رژیم غذایی شما در کنار کلسیم “اثر مفیدی بر تشکیل استخوان و استحکام استخوان برای درمان ناتوانی استخوان ناشی از سطح پایین کلسیم” دارد. این موضوع بر اساس مطالعهای است که در مجله تعاملات اسکلتی و عضلانی منتشر شده است که اثرات کلسیم و پروآنتوسیانیدینها را بر ساختار استخوان موشهایی که از رژیم غذایی کم کلسیم تغذیه شده بودند، بررسی کرده است.
فواید عصاره هسته انگور: فعالیت ضد کاندیدا
مطالعه ای که در ایتالیا انجام شد، توانایی عصاره هسته انگور را برای از بین بردن کاندیدا (یک قارچ انگلی مخمر مانند که گاهی اوقات می تواند باعث برفک دهان شود)بررسی کرد. روغن هسته انگور حاویflavan-3-olsاست. محققان نتیجه گرفتند:
نتایج حاکی از مهار قابل توجه میزان کاندیدا آلبیکنس، 5 روز پس از شروع این بود. این یافته ها نشان می دهد که عصاره هسته انگور با محتوای بالای flavan-3-ols پلیمری می تواند در عفونت های مخاطی مانند کاندیدیازیس واژینال استفاده شود.
فواید عصاره هسته انگور: پیشگیری از سرطان پوست
دانه انگور حاوی پروآنتوسیانیدین است که ممکن است از پیشرفت سرطان جلوگیری کند. مطالعهای که در مجله Molecular Nutrition & Food Research منتشر شد، نشان داد که دانههای انگور دارای خواصی هستند که میتوانند شدت سرطان پوست را کاهش دهند.
تیم تحقیقاتی با استفاده از موشهای بدون مو، توانایی پروآنتوسیانیدینهای هسته انگور را برای کند کردن شکلگیری تومور پوست آزمایش کردند. محققان به این نتیجه رسیدند که عصاره هسته انگور “می تواند در کاهش اثرات نامطلوب ناشی از UV در پوست انسان مفید باشد.” تصور میشود که ماهیت محافظتی پروآنتوسیانیدینها از طریق تعدادی مسیر از جمله کاهش استرس اکسیداتیو و سرکوب سیستم ایمنی با تغییر فعالیت سیتوکینها انجام میشود. برای تثبیت یافته ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.
فواید عصاره هسته انگور: فواید قلبی عروقی
آنتی اکسیدان های موجود در عصاره هسته انگور می توانند از رگ های خونی در برابر آسیب دیدن محافظت کنند که خود این موضوع ممکن است از فشار خون بالا جلوگیری کند.
طبق یک مطالعه که در مجله Mutation Research/Fundamental and Molecular Mechanisms of Mutagenesis منتشر شده است، «عصاره پروآنتوسیانیدین هسته انگور (GSPE) در مقایسه با ویتامین های C، E و β-کاروتن، اثر آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه (NCCIH) خاطرنشان می کند که عصاره ی هسته ی انگور ممکن است به کاهش فشار خون سیستولیک و ضربان قلب کمک کند، اما آنها این مرکز اعتقاد دارد که این ترکیب به کاهش سطوح لیپید، به عنوان مثال، کلسترول، در خون کمکی نمی کند.
فواید عصاره هسته انگور: جلوگیری از زوال شناختی
عصاره هسته انگور سرشار از پروآنتوسیانیدین است که برخی معتقدند می تواند از زوال شناختی جلوگیری کند.
یک مطالعه “نقش مهمی برای عصاره پروآنتوسیانیدین هسته انگور (GSPE) به عنوان یک محافظ عصبی در هیپوکامپ و در جلوگیری از از دست دادن شناختی با افزایش سن شناسایی کرد.”
NCCIH از مطالعات بر روی تأثیر عصاره هسته انگور بر بیماری آلزایمر حمایت می کند.
سایر مزایای احتمالی
سایر فواید عصاره هسته انگور و مزایای احتمالی مرتبط با آن عبارتند از:
خواص ضد پیری (محافظت از کلاژن و الاستین)
کمک به درمان پوسیدگی دندان
محافظت در برابر عوامل بیماری زا
بهبود دید در شب
کمک درمان در بیماری آلزایمر
درمان رتینوپاتی دیابتی و بهبود کنترل قند خون
تسکین علائم نارسایی مزمن وریدی
خواص ضد پیری (محافظت از کلاژن و الاستین)
کاهش ادم
تسکین علائم نارسایی مزمن وریدی
کاهش سطح آهن در افراد مبتلا به هموکروماتوز
کاهش التهاب
استروژن نقش مهمی در سرطان سینه دارد. برخی از مطالعات حیوانی استنباط کردند که عصاره هسته انگور ممکن است سطح استروژن را تغییر دهد.با این حال، یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که مصرف چهار دوز مختلف روزانه از عصاره هسته انگور “به طور قابل توجهی استروژن را کاهش نداد یا پیش سازهای آندروژن را افزایش نداد.”
پیشگیری از ریزش مو با مصرف عصاره هسته انگور به صورت تئوری، طرفدارانی دارد. برخی از متخصصان تغذیه بر این باورند که پروآنتوسیانیدین ها ، دی هیدروتستوسترون (DHT) را مهار می کنند (یکی از هورمون هایی که تصور می شود در ریزش مو نقش دارد) اما شواهد دال بر اثربخشی آن در این مورد هنوز اندک است.
اثرات جانبی
عوارض جانبی رایج عبارتند از:
-سردرد
-گلو درد
-سرگیجه
-خارش پوست سر
-معده درد
-حالت تهوع
مهم است که قبل از مصرف عصاره هسته انگور با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید زیرا این ترکیب ممکن است بر نحوه تجزیه برخی داروها در کبد تأثیر بگذارد.
عصاره هسته انگور همچنین ممکن است به عنوان یک ضد انعقاد یا رقیق کننده خون عمل کند. در نتیجه اگر همراه با سایر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین)، کلوپیدوگرل (پلاویکس) یا آسپرین مصرف شود، می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.
NCCIH عصاره هسته انگور را به عنوان “به طور کلی در صورت مصرف در مقادیر متوسط به خوبی تحمل می کند.” طبقه بندی میکند.
آیا عصارهی هستهی انگور واقعا مفید است؟
اثر عصاره هسته انگور در موارد زیر به صورت کامل بررسی شده است:
-کاهش وزن بدن
-کاهش سطح لیپید در خون
-بهبود حساسیت به انسولین
-کاهش فشار خون دیاستولیک
با این حال، نتایج نشان داده است که یا تفاوتی ایجاد نکرده است یا اثر آن به اندازه کافی قابل توجه نبوده است که استفاده از آن برای این اهداف را پشتیبانی کند.
برخی محققان خاطرنشان میکنند که در حالی که پروسیادینها میتوانند در آزمایشهای آزمایشگاهی قدرتمند باشند، به نظر میرسد که عصاره هسته انگور جذب ضعیفی دارد، به این معنی که بدن ممکن است آن را به اندازه کافی جذب نکند
علاوه بر این، زنان باردار باید به طور کامل از مصرف مکمل های عصاره هسته انگور خودداری کنند.
ممکن است عصاره هسته انگور فواید سلامتی متعددی داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است.
منبع : www.medicalnewstoday.com