preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی

بهترین روش درمان جای جوش

درمان جای جوش
دسته بندی :
نوشته شده توسط : Amin Hashemy

روش های درمان جای جوش (آیا ویتامین E در درمان جای جوش‌ها موثر است؟) برای از بین بردن جای جوش چه راهکارهایی سرغ دارید؟ جوش یا آکنه ظاهری ناخوشایند و بعضا دردناک برای پوست ایجاد می‌کند. وجود جوش بر روی خصوصا پوست صورت کلافه کننده است و بدتر از آن زخم‌ها یا اسکارهایی است که از خود به جا می‌گذارد!

خبر خوب این‌که این جای جوش ها قابل درمان هستند. در این مطلب، به انواع جای جوش و انواع روش‌های درمان آن و همچنین تاثیر قرص ویتامین e در رفع جای جوش و آکنه می‌پردازیم. همچنین میتوانید برای خرید محصولات مراقبت پوست صورت اینترنتی از سایت داروخانه دکتر دانیالی اقدام نمایید.

اسکار یا جای جوش چیست؟

با هر بار جوش زدن صورت شما، در پوست یک حالت حفره مانند ایجاد می‌شود که جای انواع آکنه های صورت است. جوش یا آکنه از پوست خارج شده و ایجاد برآمدگی می‌کند، زمانی که آنها را تخلیه می کنید، جای آنها به صورت یک اسکار باقی می‌ماند که به آنها جای جوش می‌گویند.

می توان گفت، اسکار حاصل از آکنه در نتیجه‌ی التهاب لکه‌های آکنه اتفاق میفتد. منافذ آکنه متورم شده و در دیواره آن شکستگی ایجاد می شود. برخی از لک‌های آکنه کوچک هستند و جای زخم ایجاد شده کم‌عمق است و سریعا بهبود می‌یابد. گاهی نیز محتویات لکه‌ها به بافت اطراف می‌ریزد و جای زخم‌های عمیق‌تری ایجاد می‌کند. در این شرایط است که باید به دنبال روشی درمان جای جوش بود.

تقسیم بندی جوش ها براساس شدت

  1. جوش با شدت ملایم = جوش های کمدون یا سر سیاه و سر سفید در این دسته قرار دارند. درمان های موضعی بیشتر در این موارد به کار می رود.
  2. جوش با شدت متوسط = در این دسته علاوه بر جوش های سرسیاه و سر سفید، دانه های قرمز با شدت متوسط نیز وجود دارند. عمدتا درمان آن داروهای خواراکی است.
  3. جوش با شدت شدید =  در این نوع جوش ها دانه های قرمز به تعداد زیاد در بدن وجود دارند.

انواع جای جوش

در رابطه با جای جوش ایجاد شده بر روی پوست، دانستن نوع جوش حائز اهمیت است. بسته به این که نوع جوش چیست و چه ماهیتی دارد، نوع لکه، شدت آن و مدت زمانی که باقی می‌ماند و حتی روشی که باید برای رفع جای جوش استفاده کرد، متفاوت است.

  1. جای جوش سر سیاه

یکی از انواع جوش‌هایی که روی صورت ظاهر می‌شود، جوش سرسیاه است. این دسته از برآمدگی‌های سیاه‌رنگ که کمتر به‌عنوان جوش در نظر گرفته می‌شوند، کمتر هم تمایل به ایجاد جای جوش دارند و معمولاً به‌خوبی به درمان پاسخ می‌دهند.

  1. جای جوش سر سفید

آکنه‌های سفیدرنگ معمولاً جوش‌های ریز چرکی هستند که بعد از مدتی از بین می‌روند. معمولاً اگر دست‌کاری نشوند یا به‌زور کنده نشوند، جای جوش قابل‌توجهی را ایجاد نمی‌کنند. با این حال، اگر آکنه‌ها دست‌کاری شوند می‌توانند اسکار ایجاد کنند.

  1. جای پاپول ها

پاپول‌ها برجستگی‌های صورتی تا قرمزرنگی هستند که لمس آنها دردناک است. معمولاً این نوع جوش‌ها اسکار شدیدتری را ایجاد می‌کنند و معمولاً جای آنها قرمزرنگ و ملتهب است.

  1. جای پوسچول ها

برخی از انواع جای جوش ضایعات پر از چرکی به نام پوسچول‌ها هستند که پایه آنها قرمزرنگ است و در بالا به رنگ سفید یا زردرنگ دیده می‌شوند. جای جوش این آکنه‌ها می‌تواند بسیار ملتهب، گود و بدشکل شود.

  1. جای ندول

برخی از انواع جای جوش نیز مربوط به ندول‌ها هستند. ضایعات جامدی که اندازه بزرگ‌تری دارند و آسیب بیشتری می‌رسانند زیرا به عمق پوست کشیده می‌شوند. از این رو، جای جوش عمیق‌تری نیز ایجاد می‌کنند.

انواع اسکار آکنه

اسکار جای جوش و آکنه انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها درمان های خاص خود را دارد، برخی از جای جوش ها به صورت برآمدگی و فرورفتگی، برخی به صورت لک های قرمز یا قهوه ای نمود پیدا می کند. جای جوش هایی که به صورت فرورفتگی و یا برجستگی است ممکن است اشکال مختلفی از اسکارها را داشته باشند که عبارتند از:

پاپیولار

پاپیولار جای جوش های به صورت برجسته است.

آیس پیک (Ice Pick Scars) و یا اسکار قندیلی

اسکار قندیلی یا اسکار مثلثی، لکه‌های تشکیل شده در لبه‌های جوش یا آکنه‌ها با فرم دوخته شده است. اسکارهایی عمیق که به صورت عمودی و در عمق پوست شکل می‌گیرد. پوست در محل آن نرمی و انعطاف‌ خود را از دست می‌دهد. هر چند قابلیت کامل ترمیم‌پذیری ندارد، اما با درمان مناسب می‌توان به بهبود وضعیت آن کمک کرد. برای درمان اسکار قندیلی، می‌توان از روش‌های مختلفی مانند لیزر، جراحی و کرم‌های خاص استفاده نمود.

اسکار واگنی یا باکس کار (boxcar)

اسکارهای به صورت مکعبی شکل و در پوست غالباً عمیق تر هستند. این نوع اسکار، دیواره‌های عمودی دارد و به پوست حالت ناهموار و سوراخ سوراخ  شبیه آبله می‌دهد. در مقایسه با اسکارهای قندیلی، دهانه‌ی این اسکارها عریض‌تر است و شکل ظاهری متفاوتی دارد. جای جوش واگنی می‌تواند سطحی یا شدیدتر باشد. در صورت عدم درمان مناسب، مشکلات ظاهری و روانی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند. درمان این نوع اسکار نیز با روش‌هایی مثل لیزر، جراحی و کرم‌های خاص انجام می‌شود. همچنین استفاده از محصولات ضدآفتاب و تغذیه‌ و مراقبت مناسب، در اصلاح و بهبود وضعیت آن کمک کننده است.

اسکار یا جای جوش گرد یا چرخشی (rolling)

رولینگ (rolling) و یا اسکارهای که به صورت منحنی و گرد شکل یا چرخشی هستند و شبیه به تکه‌های روغن شده روی پوست ظاهر می‌شوند. رایج‌ترین روش درمان جای جوش چرخشی یا گرد استفاده از تزریق ژل یا فیلرهای پوستی است. روش درمان جای جوش دیگر، استفاده از لیزرهای جوانسازی است.

درمان جای جوش

درمان جای جوش

زخم‌های گوشتی یا اسکارهای کلوئیدی

این نوع اسکار برخلاف سایر انواع اسکار، می تواند با حجم و شکل متغیر بر روی پوست شکل بگیرد و عمدتاً به دلیل ترمیم زخم‌های عمیق پوست ایجاد می‌شوند. زخم‌های گوشتی یا اسکارهای کلوئید شکل نوعی ضایعات پوستی است که به دلیل تولید بیش از اندازه کلاژن در محل زخم به وجود می‌آید.

این نوع اسکارها بر خلاف اسکارهای هایپرتروفیک، از زخم اصلی بزرگ‌تر می‌شوند و می‌توانند تا مدت‌ها بعد از خوب شدن زخم رشد کنند. پوست افرادی که به تشکیل این نوع ضایعات پوستی تمایل دارد، مستعد تشکیل زخم‌های گوشتی است.

برای درمان جای جوش برآمده و زخم‌های گوشتی، روش‌های گوناگون مانند کرم‌های استروئیدی (کورتونی)، ژل‌های سیلیکونی، کرایوتراپی (فریز کردن اسکار با نیتروژن مایع)، لیزر PDL ، لیزر CO2و تزریق‌هایی که باعث تحلیل رفتن اسکار می‌شوند به کار می‌رود. همچنین استفاده از تزریقات پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و یا سلول‌های بنیادی یک روش درمانی جدید برای کاهش اسکارهای کلوئیدی و زخم‌های گوشتی است.

علت ایجاد جای جوش چیست؟

در واقع جای جوش به این دلیل اتفاق می‌افتد که بدن تلاش می‌کند تا آکنه را ترمیم کند. نوع واکنش بدن شما به یک زخم تعیین می‌کند که چقدر جای اسکار ناشی از آکنه خواهید داشت. فرایند ترمیم شامل ایجاد کلاژن است. اگر کلاژن بیش ‌از حد وجود داشته باشد، زخم‌های برجسته نمایان می‌شوند. سایر اسکارها به دلیل تحلیل بافت ایجاد شده و باعث ایجاد حفره یا فرورفتگی در پوست می‌شوند.

درمان جای جوش

اسکارهای ناشی از آکنه قابل ‌درمان هستند. برخی از درمان های جای جوش را می‌توان در کنار دارو برای جوش صورت انجام داد. التهاب ناشی از جوش‌های فعال نیز ممکن است تاثیر روشهای درمان‌ جای جوش را کم کند. بنابراین، اولین قدم برای درمان جای جوش ها، درمان خود جوش است. دسته بندی محصولات ضد جوش را می توانید در بین محصولات مراقبت پوست سایت داروخانه دکتر دانیالی مشاهده نمایید.

درمان جای جوش با لیزر

یکی از روشهای رایج برای از بین بردن جای لک و جوش ها لیزر درمانی است. این روش به خصوص در مورد اسکارهای آکنه شدید که ایجاد التهاب و فرورفتگی‌های عمیق در پوست کرده اند مفید است. این روش مثل لایه‌برداری های شیمیایی، لایه بالایی پوست را از بین می‌برد. این درمان البته برای کسانی که هنوز جوش‌های فعال دارند گزینه خوبی نیست. همچنین برای افراد با پوست تیره نیز انتخاب مناسبی نیست.

درمان جای جوش با تکنیک سابسیژن

گزینه ای تخصصی برای درمان جای جوش است که در واقع یک روش جراحی زیر پوستی است که باید توسط متخصص پوست انجام شود. با یک جراحی کوچک به نام پانچ اکسیزیون، اسکارهای آکنه جدا شده و زخم را با بخیه یا پیوند پوست ترمیم می‌کند. با تکنیک سابسیژن، پزشک سوزن‌ها را زیر پوست وارد می کند تا الیاف زیر اسکار را شل کند و جای جوش را از بین ببرد.

درمان جای جوش با میکرونیدلینگ

کاربرد میکرونیدلینگ از بین بردن جای جوش و لک و درمانی جدید است که با یک غلتک دستی کوچک سوزن‌دار انجام می‌شود. میکرونیدلینگ به کاهش عمق اسکار آکنه کمک می‌کند. این درمان معمولا بی‌خطر است که برای همه رنگ‌های پوست کار می‌کند.

اسکار یا جای جوش چیست؟

اسکار یا جای جوش چیست؟

درمان جای جوش با مزونیدلینگ صورت

از روش‌های موثر دیگر برای درمان جای جوش، روش مزونیدلینگ است که در آن مواد تقویتی به زیر پوست تزریق می شود. پزشک برای تحریک کلاژن‌سازی در بافت زیرین، یک وسیله سوزنی روی پوست می‌چرخاند. این روش ساده و ایمن برای درمان اسکار آکنه می تواند موثر باشد. احتمال تغییر رنگ پوست بسیار اندک است. همچنین نتایج ظریف هستند و ممکن است به درمان‌های تکراری نیاز داشته باشد.

سریع ترین روش درمان جای جوش با دارو

علاوه‌بر روش‌های بالا می‌توان از روش‌های کمتر تهاجمی نیز برای از بین بردن جای جوش کمک گرفت. داروها می‌توانند گزینه‌ای سریع و ایمن باشند. از جمله آنها می‌توان به پمادها، ضد لک‌ها، رتینوئیدها و غیره اشاره نمود. برای مثال کرم‌ها و سرم‌های حاوی رتینول می‌توانند سریع‌ترین گزینه درمان برای جای آکنه باشند.

پماد آلفا برای جای جوش

یکی از داروهایی که به‌صورت پماد برای از بین بردن جای جوش استفاده می‌شود، پماد آلفاست که می‌توان به‌صورت یک لایه‌بردار از آن برای بهبود جای آکنه استفاده کرد.

پماد زینک اکساید برای جای جوش

پماد زینک اکساید برای تسکین‌ التهاب، رفع جای زخم، ترمیم سوختگی و لکه‌های پوستی کاربرد دارد. یکی دیگر از کاربردهای آن در درمان جای جوش است. البته تاثیر آن به عمق و شدت جای آکنه بستگی دارد. گاهی اوقات به‌تنهایی در درمان موثر است و گاهی نیز در کنار سایر درمان‌ها پاسخگو است.

قرص آناهیل برای جای جوش

قرص آناهیل به طور خاص برای درمان‌ التهاب و جای زخم و سوختگی کاربرد دارد. اما می‌توان از آن به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود لکه‌های ناشی از جای جوش هم استفاده کرد.

کرم ترمیم کننده جای جوش

کرم‌های مختلفی برای ترمیم اسکارهای ناشی از آکنه و از بین بردن جای جوش موجودند. برخی از این کرم‌ها حاوی ماده اسید سالیسیلیک هستند که هم برای درمان جوش موثرند و هم برای درمان اسکار. کرم‌های لایه‌بردار حاوی اسیدلاکتیک و کرم‌های حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها هم می‌توانند به‌عنوان ترمیم‌کننده انواع اسکارهای آکنه استفاده شوند.

کرم قوی برای از بین بردن جای جوش و لک

یکی کرم قوی در این زمینه، کرم‌های ترتینوئین‌ هستند. این کرم‌ها در بهبود جای زخم ناشی از آکنه موثرند. رتینوئیدها به تسریع بازسازی سلولی و بهبود بافت پوست کمک کرده و در کاهش تغییر رنگ و زخم‌های ناشی از آکنه تاثیر مثبت دارند.

کرم های درمان جای جوش

کرم های موضعی برای درمان جای جوش، نسبت به درمان های طبیعی جای جوش سریع‌تر عمل می کنند. برای انتخاب بهترین کرم برای درمان جای جوش لازم است حتما ترکیبات زیر را داشته باشد:

  • ویتامین C و E
  • ویتامین A یا رتینول
  • کوجیک اسید
  • کرم های بر پایه کورتیزون

درمان جای جوش با ویتامین ای

ویتامین ای E نقش بسیار مهمی را در فرایند ترمیم و بازسازی سلول‌های پوستی ایفا می‎‌کند. زمانی که پوست شما به هردلیلی مانند جوش، جراحات زخم، کبودی و … آسیب ببیند، وجود مقدار کافی ویتامین E در بدن به بهبودی سریع تر و بهتر این آسیب ها کمک می کند. این ویتامین به عنوان یک عامل ترمیم‌کننده، کمک می‌کند تا جای جوش کمتر ظاهر شود و همچنین به سرعت اثر به جا مانده جوش‌ها را ترمیم کند. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان مصرف ویتامین E برای جوش‌های پوستی را توصیه می‌کنند

ویتامین E علاوه بر غذاها در انواع مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها در بازار نیز موجود است که با مصرف این مکمل‌ها، می‌توان به طور قابل‌توجهی از بروز مشکلات پوستی مانند جوش ‌و آکنه جلوگیری کرد و فرایند ترمیم پوست را بهبود بخشید. برای استفاده بهینه و اثربخشی از مکمل‌های حاوی ویتامین E، بهتر است با راهنمایی پزشک خود عمل کنید، مخصوصا اگر قصد مصرف برای تسریع درمان آسیب‌های پوستی دارید.

تاثیر قرص ویتامین e بر جوش صورت و جای جوش

در طی سالهای اخیر، استفاده از قرص ویتامین E برای جوش صورت به یکی از محبوب‌ترین روشهای درمان جای جوش تبدیل شده است. ویتامین ای دارای خواص بیشماری برای پوست است که برخی از آنها تاثیرات بسزایی در درمان جوش آکنه و جای جوش دارند که به آنها خواهیم پرداخت.

کاهش التهاب و قرمزی؛ از تاثیرات مفید قرص ویتامین e برای جوش صورت

قرص ویتامینE، بهترین قرص ویتامین برای پوست و مو به شمار می‌آید که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی برای پوست است که با کاهش اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد موجب رفع التهاب و قرمزی جوش‌های صورت می‌شود.

استفاده از قرص ویتامین ای برای جوش صورت، به افزایش سطح ویتامین E بدن کمک کرده و باعث بهبود پوست و کاهش ظاهر جوش‌ها می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست، ویتامین E را در ترکیبات خود دارند. استفاده از این فرآورده‌ها و مکمل‌ها، به شرطی توصیه می‌شود که با دوز مناسب و زیر نظر پزشک یا متخصص پوست استفاده شود.

قرص ویتامین E برای جوش

قرص ویتامین E برای جوش

نقش ویتامین E در ترمیم جای زخم و جای جوش

همان طور که اشاره شد، ویتامین E در فرآیند ترمیم و بازسازی سلول‌های پوستی نقش مهمی دارد. اثر ترمیم کنندگی ویتامین ای در روند بهبودی بهتر و سریع‌تر آسیب‌های پوستی مؤثر است و باعث می شود تا جای جراحات و جوش کمتر روی صورت باقی بماند و اثر به جا مانده از آنها نیز به ‌سرعت ترمیم شود. از این رو، پزشکان زیادی مصرف قرص ویتامین ای برای جوش صورت را تجویز می‌کنند.

محافظت از پوست در برابر عوامل محیطی؛ نقش مهم ویتامین ای برای جای جوش

یکی از خواص مهم ویتامین ای برای پوست، اثر محافظت کنندگی آن است. عوامل محیطی مانند اشعه‌های فرابنفش و آلودگی هوا با ایجاد رادیکال‌های آزاد آسیب رسان به سلول‌های پوست باعث ایجاد، جوش، آکنه، پیری زودرس و افت کیفیت پوست می‌شوند. آلودگی هوا در پوست التهاب ایجاد می‌کند و اینگونه پوست جوش می‌زند، مصرف قرص ویتامین e در این شرایط می تواند کمک کند.

بهبود خاصیت الاستیسیته پوست با قرص ویتامین ای برای جای جوش

الاستیسیته یا انعطاف‌پذیری از ویژگی های مهم یک پوست زیبا و سالم است. ویتامین ای با اثرات آنتی اکسیدانی و بازسازی کننده به حفظ خاصیت ارتجاعی و انعطاف پوست کمک می‌کند. یک پوست الاستیک و انعطاف‌پذیر کمتر دچار چین و چروک‌ها، کدری و احتمالا بروز جوش‌ می‌شود.

استفاده از قرص ویتامین E برای جوش صورت در افزایش خاصیت الاستیسیته پوست موثر است. ویتامین E در تولید کلاژن و الاستین که عوامل مهم در الاستیسیته پوست هستند، کمک می‌کند. افزایش سطح کلاژن و الاستین باعث می‌شود پوست نرم‌تر، صاف‌تر و مرطوب‌تر به نظر برسد.

مصرف قرص ویتامین E برای تغذیه و تقویت پوست

پوست سالم و شاداب نیاز به تغذیه مناسب و مواد مغذی ضروری دارد. ویتامین E، یکی از ویتامین‌هایی است که نقش مهمی در حفظ سلامت و زیبایی پوست ایفا می‌کند. این ویتامین به تولید سلول‌های پوستی جدید کمک می‌کند و مانع از اکسیداسیون چربی‌های پوستی می‌شود؛ در نتیجه از خشک و زبر پوست و جای جوش‌ها در صورت نیز جلوگیری خواهد شد. بدین‌ترتیب پوست به‌طور‌طبیعی تغذیه و تقویت می‌شود.

مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین E به بدن کمک می‌کنند تا پوستی سالم و شاداب داشته باشید. توجه داشته باشید برای مصرف این مکمل‌ها و هم‌چنین مصرف قرص ویتامین ای برای جوش صورت حتما با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید. اگر برای‌تان سوال است که قرص ویتامین ای را چند روز یکبار بخوریم بهتر است حتما در این مورد نیز با پزشک معالج خود صحبت کنید.

تاثیر مصرف قرص ویتامین E در تقویت سیستم دفاعی پوست

ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و در تقویت سیستم دفاعی پوست نقش دارد. استفاده از قرص ویتامین ای برای جوش صورت، به افزایش توانایی پوست در مقابله با عوامل آسیب‌زا کمک می‌کند. ویتامین E با جلوگیری از اکسیداسیون چربی‌های سلولی، موجب عملکرد بهتر و کارایی بیشتر سلول‌های پوست می شود. ویتامین ای همچنین با خواص ضد ‌التهاب خود، احتمال بروز جوش‌های پوستی را کاهش می‌دهد.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین E

درصورتی‌که مقادیر بالایی از ویتامین E را دریافت کنید، به‌جای تاثیر مثبت، دچار عوارض پوستی می‌شوید. مصرف بیش ‌از اندازه قرص ویتامین ای، بثورات پوستی را به‌همراه دارد. از این ‌رو، برای میزان و زمان مصرف مکمل‎ حاوی ویتامین e حتما با پزشک یا دکتر داروساز مشورت نمایید.

استفاده موضعی از ویتامین E برای آکنه

در بحث درمان آکنه، استفاده موضعی از ویتامین E بهترین عملکرد را در بر دارد. موضعی‌سازی باعث می‌شود که ویتامین E به صورت مستقیم روی منطقه آکنه‌ای تأثیر بگذارد. همچنین رژیم غذایی باید به اندازه کافی ویتامین E داشته باشد.

روغن ویتامین E برای درمان های پوستی به کار می رود هرچند به تنهایی نمی‌تواند آکنه را درمان کند. اما به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند در بهبود وضعیت پوست کمک کند. بهتر است قبل از خواب یک لایه نازک از روغن ویتامین E را به صورت موضعی بمالید. اگر روغن ویتامین E غلیظ است، بهتر است آن را با روغن‌های خفیف‌تر مانند روغن نارگیل یا زیتون رقیق نمایید.

لازم به ذکر است که ویتامین E تنها یکی از آنتی‌اکسیدان‌های مفید است و نه یک درمان قطعی برای آکنه. استفاده از آن به همراه راه‌های دیگر درمانی می‌تواند به بهبود وضعیت پوست کمک کند، اما برای اطمینان از مصرف مناسب، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

کپسول ویتامین E را می توان مستقیما بر روی صورت مالید؟

از محتوای روغنی کپسول ویتامین E می توانید برای استفاده موضعی بر روی پوست استفاده کنید. برای این کار، ابتدا کپسول را باز کنید و روغن داخل آن را به صورت مستقیم به پوست بمالید. دقت کنید که حتما قبل از مصرف، با پزشک مشورت نمایید. همچنین نتایج قابل مشاهده ممکن است مدت زمانی طول بکشد.

مصرف کپسول ویتامین E بهتر است یا اینکه روی صورت استفاده شود؟

هر دو استفاده مفید هستند، زیرا هرکدام مزایای متفاوتی دارند. مصرف ویتامین E به عنوان مکمل در درمان برای رشد و تولید کلاژن کمک می‌کند، اما استفاده موضعی از آن نیز می‌تواند نتایج متفاوتی مانند رطوبت‌رسانی قوی و ترمیم جای زخم را به دست آورد. برای گرفتن نتیجه بهینه، می‌توانید هر دو روش را به صورت همزمان یا جداگانه انتخاب کنید، با این حال، قبل از شروع هر یک، مشاوره با پزشک خود مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من