فهرست مطالب
میانگین وزن نوزاد درهر ماه چقدر است؟
در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به :
وزن یکی از شاخص های رشد فیزیکی کودک است. کودکان با سرعتهای متفاوتی رشد میکنند، اما نمودارهای رشد میتوانند راهنماییای برای وزن متوسط نوزاد ارائه دهند.
ابتدا، شایان ذکر است که وزن متوسط وزن «طبیعی» نیست.
درست مانند بزرگسالان، نوزادان در اشکال و اندازه های مختلف هستند. اگر وزن نوزاد در صدک پایینتری باشد، این لزوماً نشاندهنده مشکلی در رشد یا رشد فیزیکی او نیست. با در نظر گرفتن این موضوع، استفاده از نمودار وزن می تواند به فرد کمک کند به طور کلی رشد کودک خود را ردیابی کند. در ادامه به بررسی میانگین وزن نوزاد درهر ماه خواهیم پرداخت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) استفاده از نمودار وزن سازمان جهانی بهداشت (WHO) را برای نوزادان تا سن 2 سال توصیه می کند.
در این مقاله میانگین وزن یک نوزاد ماه به ماه از بدو تولد توضیح داده شده است. همچنین بررسی میکنیم که چه چیزی میتواند بر وزن نوزاد تأثیر بگذارد.
وزن کودک بر اساس زمان تولد (وزن نوزاد درهر ماه)
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، میانگین وزن نوزاد پسر در هنگام تولد 3.3 کیلوگرم است. میانگین وزن تولد یک نوزاد دختر کامل 3.2 کیلوگرم است.
میانگین وزن نوزادی که در هفته های 37 تا 40 متولد می شود، بین 2.5 تا 4 کیلوگرم است.
در هنگام زایمان، کارشناسان وزن کم هنگام تولد را کمتر 2.5 کیلوگرم در نظر می گیرند.
معمولاً نوزادان در مدت کوتاهی پس از تولد حدود 10 درصد وزن خود را از دست می دهند. این کاهش وزن، بیشتر به دلیل از دست دادن مایعات است و معمولاً جای نگرانی نیست. اکثر نوزادان این وزن را در عرض 1 هفته مجددا به دست می آورند.
نمودار وزن نوزاد بر اساس سن (وزن نوزاد درهر ماه)
نمودارهای وزن می توانند به فرد کمک کنند تا بفهمد وزن نوزادش در کدام صدک قرار دارد. به عنوان مثال، اگر وزن آنها در صدک 60 باشد، به این معنی است که 40 درصد از نوزادان هم سن و جنس وزن بیشتری دارند و 60 درصد از این نوزادان وزن کمتری دارند.
این لزوماً به این معنا نیست که وزن هر نوزادی بیش از حد زیاد یا خیلی کم باشد. این موضوع به سادگی می تواند نشان دهد که وزن کودک در یک طیف قرار دارد.
نمودار زیر وزن نوزاد را در صدک 50 نشان می دهد. این نمودار میانگین وزن است. وزن نوزادان پسر کمی بیشتر از نوزادان دختر است، بنابراین نمودار بر اساس جنسیت تقسیم می شود.
نوزادان در 6 ماه اول زندگی سریعترین رشد قد و افزایش وزن را دارند. اگرچه این موضوع نیز میتواند در نوزادان متفاوت باشد، اما نوزادان در 4 تا 6 ماه اول در هفته 113 تا 200 گرم وزن اضافه می کنند.
سپس افزایش وزن اندکی کاهش می یابد، با میانگین افزایش وزن حدود 85 تا 140 گرم در هفته زمانی که کودک 6 تا 18 ماهه است. به طور متوسط، وزن نوزادان در اولین سالگرد تولد سه برابر می شود.
با این حال، الگوهای رشد از برنامه مشخصی پیروی نمی کنند.
برخی از نوزادان به طور پیوسته وزن اضافه می کنند و برای چندین ماه در همان صدک یا نزدیک به آن می مانند. برخی دیگر به سرعت وزن اضافه می کنند، که نشانه جهش رشد است، که می تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد. این ممکن است نوزاد را به یک صدک وزن جدید منتقل کند.
چه عواملی بر وزن کودک تأثیر می گذارد؟(وزن نوزاد درهر ماه)
مهم است که روی وزن به عنوان تنها شاخص رشد جسمانی تمرکز نکنید. اندازه گیری های دیگر بررسی رشد جسمانی رشد شامل طول و دور سر نوزاد است.
در نظر گرفتن هر سه اندازه گیری به پزشکان ایده ای در مورد نحوه رشد کودک در مقایسه با سایر نوزادان هم سن و جنس می دهد.
در همین حال، مهم است که سایر نقاط عطف رشد را نیز در نظر داشته باشید. چک لیست های مختلفی از نقاط عطف بر اساس سن موجود است، از جمله یکی از Pathways.org، که توسط سازمان هایی مانند آکادمی اطفال آمریکا و انجمن ملی پرستاران اطفال تایید شده است.
عوامل مختلفی روی وزن تاثیر میگذراند ، از جمله:
- جنس نوزاد
نوزادان پسر معمولاً بزرگتر از نوزادان دختر هستند و معمولاً در دوران نوزادی کمی سریعتر وزن اضافه می کنند.
- تغذیه
افزایش وزن و میزان رشد نیز می تواند به مصرف شیر مادر یا شیر خشک توسط کودک بستگی داشته باشد.
آکادمی اطفال آمریکا اشاره می کند که نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در 6 ماه اول نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند سریعتر وزن اضافه می کنند و رشد می کنند.
با این حال، این میزان می تواند در طول 6 ماه آینده تغییر کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند ممکن است در سن 6 ماهگی تا 1 سالگی نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند وزن اضافه کرده و کندتر رشد کنند.
- بیماری های پزشکی
مشکلات زمینه ای سلامتی می تواند باعث کند وزن نوزاد آهسته تر افزایش یابد. به عنوان مثال، نوزادانی که دارای ناهنجاری های مادرزادی قلب هستند ممکن است با سرعت کمتری نسبت به نوزادان بدون این وضعیت وزن اضافه کنند.
بیماری هایی که بر جذب یا هضم مواد مغذی تأثیر می گذارد، مانند بیماری سلیاک، ممکن است منجر به کاهش وزن شود.
- نارس بودن
نوزادانی که نارس به دنیا میآیند ممکن است در سال اول کندتر از نوزادانی که در ترم متولد میشوند رشد کرده و وزن اضافه کنند.
با این حال، بسیاری از نوزادانی که نارس به دنیا میآیند، به سرعت وزن اضافه میکنند و در حدود اولین سالگرد تولدشان «به وزن خود میرسند».