فهرست مطالب
خواص روغن درخت چای برای پوست و آکنه
در این مقاله از سری مقالات زیبایی و آرایشی از سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به :
تحقیقات نشان می دهد که روغن درخت چای به اندازه ی بنزوئیل پراکسید و یا سالیسیلیک اسید در درمان آکنه موثر است.
در حالی که این روغن ضروری (یعنی روغنی که باید حتما آن را به صورت اگزوژن و از منبعی به جز بدن دریافت کنیم) ، برای کاهش التهابات آکنه کندتر اثر میکند، اما یک درمان طبیعی و ملایم است که کمتر از همتایان دارویی خود سبب تحریکات پوستی میشود.
روغن درخت چای یک ترکیب طبیعی است که حاوی هیچ ماده شیمیایی یا ترکیباتی سبب بروز عوارض میشوند نیست.
آیا روغن درخت چای می تواند آکنه را درمان کند؟
به جای درمان های دارویی ، بسیاری از مردم ترجیح می دهند از روغن درخت چای برای درمان آکنه استفاده کنند، زیرا این اسانس خالص ، یک محصول کاملا طبیعی است، در تحقیقات بالینی و کلینیکال ترایال ها اثبات شده که یک درمان موثر است و معمولاً عوارض جانبی قابل توجهی ندارد. اما همین ابتدا اشاره به این نکته ضروری است که این ماده، در واقع یک درمان adjunct یا کمکی است و جایگزینی برای درمان های دارویی نیست.
آکنه که به عنوان آکنه ولگاریس نیز شناخته می شود، یک بیماری پوستی مزمن است که زمانی رخ می دهد که فولیکول های مو با سلول های مرده و چربی پوست مسدود می شوند. این موضوع باعث رشد باکتری ها و ایجاد جوش هایی می شود که گاها التهابی یا چرکی هستند.
در حالی که تحقیقات در مورد این اسانس به عنوان یک داروی آکنه بسیار محدود است – هم از نظر دامنه و هم تا حدی کیفیت – مطالعات بالینی در مورد این موضوع تا به امروز تا حد زیادی به این نتیجه رسیده اند که شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این اسانس در واقع یک درمان جایگزین مناسب برای آکنه است.
این روغن حاوی خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است که می تواند به طور موثر ضایعات التهابی مانند پاپول و پوسچول،( دو نوع ضایعه ی رایج آکنه) را تسکین و کاهش دهد. در یک مطالعه روی روغن درخت چای به عنوان یک درمان آکنه، محققان به این نتیجه رسیدند که این روغن توانایی بهبود چشمگیر آکنه خفیف تا متوسط را دارد.
روغن درخت چای حاوی برخی خواص است که به کاهش سطح جوش های آکنه کمک می کنند، از جمله ترکیبات ضد میکروبی معروف به ترپن ها. ترپن ها، نوعی روغن فرار هستند، که سبب از بین بردن باکتری مولد آکنه به نام Cutibacterium acnes (که قبلاً Propionibacterium acnes نامیده می شد) میشوند که به نوبه خود شدت آکنه را کاهش میدهد.
توانایی این روغن در باز کردن انسداد غدد چربی و باز کردن منافذ به عنوان یک نکته ی مهم در درمان آکنه بسیار مهم است. یک مطالعه نشان داد که پس از 45 روز استفاده از این روغن به صورت دو بار در روز، افراد مبتلا به آکنه کاهش قابل توجهی در شدت جوش های خود داشتند.
روغن درخت چای برای جوش صورت
جوش ها یکی از علائم آکنه هستند. جوش ها زمانی ایجاد می شوند که منافذ پوست ملتهب می شوند ( جوش های سر سفید یا سر سیاه) در نتیجه خواص ضد التهابی و ضد میکروبی موجود در روغن درخت چای به همان اندازه در درمان و پیشگیری از جوش موثر است.
روغن درخت چای برای اسکار آکنه
اسکارهای آکنه در عمق پوست ایجاد می شوند و با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض نور خورشید تیره می شوند. در حالی که این احتمال وجود دارد که روغن درخت چای به طور بالقوه ظاهر آنها را بهبود بخشد، تحقیقات محدودی که تا به امروز در مورد این موضوع انجام شده است، بی نتیجه مانده است. در حالی که این روغن به علت خواص خود در به حداقل رساندن اسکارهای برآمده (هیپرتروفیک) شناخته می شود، هیچ مدرکی برای حمایت از توانایی آن در درمان اسکارهای آکنه فرورفته (آتروفیک) وجود ندارد.
بهترین نوع مراقبت از پوست با روغن درخت چای برای آکنه
محصولات مراقبت از پوست حاوی روغن درخت چای به صورت روغن، ژل و کرم در دسترس هستند که هر کدام به یک اندازه برای درمان آکنه مفید هستند. با این حال، چیزی که می تواند متفاوت باشد، غلظت روغن خالص رقیق نشده موجود در محصولات است که بسته به شرکت سازنده متفاوت است.
گاهی اوقات، حتی زمانی که یک محصول به عنوان روغن درخت چای 100٪ برچسب گذاری می شود، غلظت واقعی روغن ممکن است بیش از 3٪ نباشد. برخی از محصولات بهداشتی درمان آکنه با روغن درخت فقط حاوی مقداری از اسانس خالص واقعی هستند، اما با مواد دیگر ترکیب می شوند، که ممکن است اثربخشی کلی محصول را افزایش دهد یا حتی اینکار را انجام ندهد.
مطمئن شوید که محصولاتی با غلظت حداقل 5 درصد روغن درخت چای خالص خریداری می کنید، زیرا هر مقداری کمتر از آن احتمالا برای بهره مندی از مزایای کامل این روغن برای مبارزه با آکنه کافی نیست.
همچنین شما می توانید روغن درخت چای 100٪ خالص را خریداری کرده و خودتان آن را رقیق کنید. نسبت توصیه شده برای رقیق سازی، دو قطره روغن درخت چای به ازای هر 12 قطره روغن حامل مانند روغن زیتون، نارگیل یا بادام است.
نحوه استفاده از روغن درخت چای برای آکنه
شما می توانید از روغن درخت چای به عنوان بخشی از یک برنامه نگهداری کلی پوست برای جلوگیری از رخ دادن آکنه یا به عنوان یک درمان نقطه ای برای هدف قرار دادن یک جوش و یا درمان کمکی در کنار داروهای اصلی درمان آکنه استفاده کنید . در هر صورت، روند استفاده یکسان است.
- صورت خود را به طور کامل با یک پاک کننده ملایم مناسب برای پوست های مستعد آکنه ( که میتواند همان شوینده ی حاوی درخت چای شما باشد) بشویید و سپس آن را خشک کنید
- از یک درمان دارویی ضد آکنه طبق تجویز پزشک یا داروساز استفاده کنید.
- یک تکه پنبه را با روغن درخت چای رقیق شده مرطوب کنید و روی صورت بمالید. برای کسانی که پوست حساسی دارند، می توانید روغن درخت چای را با آلوئه ورا یا آب رقیق کنید. یا از محصولات حاوی درخت چای که خریداری کرده اید روی پسوت استفاده کنید
- اجازه دهید روغن خشک شود و سپس روی آن مرطوب کننده معمول خود روی تمام صورت خود استفاده کنید.
این مراحل را یک بار در صبح و دوباره در شب انجام دهید. قبل از رفتن به خارج از منزل، یک کرم ضد آفتاب با طیف وسیع SPF 30 یا بالاتر را طبق روتین مراقبت از پوست روی پوست خود استفاده کنید.
عوارض جانبی
هنگامی که این اسانس خاص، رقیق شده و به صورت موضعی استفاده شود، عوارض جانبی جدی ندارد. همچنین هیچ تداخل منفی شناخته شده ای با سایر داروها، اسانس ها یا مکمل ها ندارد.
با این حال، روغن درخت چای گاهی اوقات می تواند باعث خشکی، خارش، سوزش، قرمزی و تورم جزئی شود، به خصوص برای افرادی که پوست مستعد آکنه دارند. برای کاهش خطر تحریک پوست، همیشه ابتدا یک تست پچ انجام دهید تا مشخص شود آیا به این روغن حساسیت دارید یا خیر.
این اسانس برای مصرف خوراکی بی خطر نیست. هنگام بلعیدن سمی است و در مقادیر زیاد می تواند باعث گیجی، بثورات، بی ثباتی، ناتوانی در راه رفتن و حتی منجر به کما شود.
مقایسه با درمان های دیگر آکنه :
بنزوئیل پراکسید
اجماع عمومی بین محققان این است که توانایی روغن درخت چای برای درمان آکنه تقریباً معادل بنزوئیل پراکسید است. در حالی که بنزوئیل پراکسید سریعتر عمل میکند، میتواند روی پوستهای حساس عوارض بیشتری داشته باشد، در حالی که روغنهای درخت چای درمان ملایمتری هستند و کمتر مستعد ایجاد تحریک هستند.
دقت کنید بنزوئیل پراکسید از درمان های اصلی چارت های درمانی برای آکنه است.
اسید سالیسیلیک
روغن درخت چای نیز به اندازه اسید سالیسیلیک برای درمان آکنه موثر است. برخی از افراد این روغن را به اسید سالیسیلیک ترجیح می دهند زیرا یک محصول طبیعی و ملایم تر است.
اسید سالیسیلیک گاها به عنوان درمان کمکی (همانند درخت چای) در درمان آکنه استفاده میشود. دقت کنید که هر دوی این داروها جز درمان های کمکی (و نه درمان های اصلی) هستند.
منبع: dermcollective.com