مقالات, سلامتی

داروهای زیر زبانی و بوکال

داروهای زیر زبانی و بوکال

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به :

استفاده از داروهای زیرزبانی و بوکال دو روش متفاوت برای دریافت دارو از طریق دهان هستند. تجویز زیر زبانی شامل قرار دادن یک دارو در زیر زبان شما برای حل شدن و جذب خون از طریق بافت زبان است. تجویز بوکال شامل قرار دادن یک دارو بین لثه و گونه است، جایی که بازهم دارو حل شده و به خون شما جذب می شود. داروهای زیرزبانی و باکال هر دو به صورت قرص، برچسب های دهانی یا اسپری عرضه می شوند.

چه زمانی داروهای زیر زبانی و بوکال تجویز می شوند؟

پزشک شما ممکن است داروهای زیر زبانی یا بوکال را تحت هر یک از شرایط زیر برای شما تجویز کند:

  • دارو نیاز است که به سرعت وارد سیستم بدن شما شود
  • در بلع دارو مشکل دارید
  • دارو به خوبی در معده جذب نمی شود
  • اثرات دارو با هضم کاهش می یابد

گونه و ناحیه زیر زبان دارای مویرگ‌های زیاد و رگ‌های خونی کوچک هستند. در این قسمت ها، داروها می توانند مستقیماً بدون عبور از سیستم گوارشی به جریان خون جذب شوند.

مزایا ی اشکال داروهای زیر زبانی و بوکال

اشکال زیر زبانی یا بوکال داروها مزایای خود را دارند. از آنجایی که دارو به سرعت جذب بدن می شود، این نوع تجویز می تواند در مواقع اضطراری که نیاز دارید دارو فوراً اثر کند، مانند هنگام حمله قلبی، مهم باشد.

علاوه بر این، این همانطور که گفتیم این شکل از داروها از سیستم گوارشی عبور نمی کنند، بنابراین از طریق کبد شما متابولیزه نمی شوند. این بدان معناست که ممکن است بتوانید دوز کمتری مصرف کنید و همچنان همان نتایج را دریافت کنید.

مزیت دیگر این است که شما مجبور نیستید دارو را قورت دهید. داروهایی که در زیر زبان یا بین گونه و لثه جذب می‌شوند، در افرادی که مشکل بلعیدن قرص‌ها دارند، می‌توانند راحت‌تر مصرف شوند.

معایب داروهای زیر زبانی و بوکال

از طرفی داروهای زیر زبانی و بوکال نیز دارای معایبی هستند. خوردن، نوشیدن یا سیگار کشیدن می تواند بر نحوه جذب دارو و عملکرد آن تأثیر بگذارد. همچنین، این فرم از داروها برای داروهایی است که نیاز به پردازش آهسته توسط سیستم شما دارند، مانند فرمولاسیون های با رهش طولانی، کار نمی کنند. هر گونه زخم باز در دهان نیز می تواند توسط دارو تحریک شود.

در موارد زیر با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید

اگر سیگار می‌کشید یا زخم‌های باز در دهان دارید، اگر پزشک برای شما داروهای زیرزبانی یا بوکال را برای شما تجویز کرد، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین از داروساز خود بپرسید که چه مدت باید منتظر بمانید تا بتوانید بعد از مصرف دارو چیزی بنوشید و غذا بخورید. برای برخی از این داروها، برای مدتی نمی توانید چیزی بنوشید، غذایی بخورید ، سیگار بکشید و …
 گاهی اوقات این اشکال دارویی می توانند دهان شما را تحریک کنند. اگر این اتفاق برای شما افتاد فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

منبع: healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *