قویترین قرص سوزش ادرار و عفونت ادراری
درمان سوزش ادرار و عفونت ادراری به علت و شدت آن بستگی دارد. بهترین و قویترین قرص سوزش ادرار، آنتی بیوتیک ها هستند، که قادرند عفونت ادراری را کنترل کنند. بعد از تجویز پزشک می توان این داروها را از داروخانه تهیه نمود. در این مطلب، قرص سوزش ادرار و درمانهای مناسب عفونت ادراری را بررسی خواهیم کرد.
در این مطلب می خوانید
- 1 دلایل بروز عفونت ادراری در افراد
- 2 آیا رنگ ادرار در سلامت دستگاه تناسلی اهمیت دارد؟
- 3 چه افرادی بیشتر در خطر ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند؟
- 4 بهترین قرص سوزش ادرار
- 5 آنتی بیوتیکها در رقع سوزش ادرار و عفونت ادراری
- 6 بهترین قرص سوزش ادرار برای رفع عفونت ادراری در زنان
- 7 بهترین قرص سوزش ادرار برای رفع عفونت ادراری در مردان
- 8 قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان
- 9
- 10 معرفی 2 قرص قوی برای عفونت ادراری
- 11 بعد از مصرف قرص سوزش ادرار چقدر طول می کشد تا مشکل برطرف شود؟
- 12 چه کسانی نباید از قرص سوزش ادرار استفاده کنند؟
- 13 عوارض جانبی مصرف قرص سوزش ادرار
دلایل بروز عفونت ادراری در افراد
اصولا ادرار سالم، فاقد هر گونه میکروب است. با این حال، ادرار گاهی ممکن است از طرق مختلفی مانند پوست اطراف مقعد و اندام تناسلی و جریان خون از سایر قسمتهای بدن، به بعضی باکتریها آلوده و دچار عفونت شود. عفونت ادراری میتواند شامل سرایت عفونت در بخشهای مختلفی مانند مجاری ادراری، مثانه، کلیهها و … شود.
به نقل از سایت nhsinform.scot عفونت ادراری اینگونه رخ می دهد:
UTIs occur when the urinary tract becomes infected, usually by bacteria. In most cases, bacteria from the gut enter the urinary tract through the urethra.
This may happen when wiping your bottom or having sex.
عفونتهای ادراری زمانی رخ میدهند که دستگاه ادراری بهطور معمول توسط باکتریها آلوده شود. در بیشتر موارد، باکتریهای روده از طریق مجرای ادرار وارد دستگاه ادراری میشوند.
این اتفاق ممکن است در هنگام پاک کردن مقعد یا برقراری رابطه جنسی رخ دهد.
عفونت ادراری چه علائمی دارد؟
علائم عفونت ادراری معمولا با توجه به سن، جنسیت و اینکه چه بخشی از دستگاه ادراری آلوده شده باشد، متغیر است. در برخی موارد امکان دارد تا چند روز با هیچ علائمی مواجه نشوید و یک دفعه بروز کند.
از علائم عفونت ادراری در بزرگسالان که در اثر عفونت قسمتهای تحتانی دستگاه ادراری (مجاری ادراری و مثانه) بروز میکند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سوزش ادرار
- تکرر ادراربدون دفع ادرار زیاد
- تمایل برای دفع سریع ادرار
- دفع ادرار خونین
- دفع ادرار کدر و ابری
- دفع ادراری که رنگی شبیه به کوکاکولا یا چای دارد (نشانهای از وجود خون در ادرار است)
- دفع ادراری که بوی شدیدی دارد
- درد لگن در زنان خصوصاً در مرکز لگن و اطراف ناحیه استخوان شرمگاهی
- درد مقعدی در مردان
از علائم عفونت ادراری در بزرگسالان که در اثر عفونت قسمتهای فوقانی دستگاه ادراری (کلیهها و حالبها) بروز میکند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس درد در قسمت فوقانی بدن مثل کمر و پهلوها
- تب و لرز
- حالت تهوع
- استفراغ
- خستگی
- وجود خون در ادرار
گسترش عفونت ادراری در این ناحیه از دستگاه تناسلی میتواند منجر به فشار خون پایین، کاهش دمای بدن، شوک و مرگ شود. بنابراین اقدام به درمان به موقع پس از مشاهده علائم مذکور، ضروری است.
معمولا علائم عفونت ادراری در نوزادان و کودکان عبارتند از:
- دمای بالای بدن مخصوصا در ناحیه گردن، کمر یا شکم کودک
- احساس بی قراری در نوزاد یا کودک وکماشتها شدن او
- نوزاد مدام خود را خیس میکند
- احساس بوی ناخوشایند هنگام عوض کردن نوزاد
- تکرر ادرار شب و شبادراری
آیا رنگ ادرار در سلامت دستگاه تناسلی اهمیت دارد؟
بله، رنگ ادرار تا حدودی میتواند نشاندهنده سلامت دستگاه تناسلی باشد.
رنگ های طبیعی ادرار، زرد روشن و زرد تیره است. ادرار به رنگ زرد روشن که حالت طبیعی ادرار است نشان از هیدراته بودن بدن دارد. در مقابل، زرد تیره می تواند نشان دهنده کم آبی بدن باشد و در این حالت بایستی آب و مایعات بیشتری مصرف کرد. رنگ ادرار نارنجی، میتواند نشان دهنده مصرف برخی داروها یا غذاها، و یا کم آبی بدن باشد.
رنگ ادرار قهوهای ممکن است وجود خون در ادرار را نشان دهد که به دلیل وجود التهاب در سیستم ادراری، سنگهای کلیوی، آسیب در کلیهها، نارسایی کلیه، یا سایر مشکلات پزشکی باشد. در این صورت، علاوه بر رنگ قهوهای، احتمالاً نشانههای دیگری مانند درد و سوزش در هنگام ادرار، خونریزی از ادرار و کاهش جریان ادرار وجود دارد. البته مصرف داروهایی مثل فنیتوئین، ریفامپین، نیتروفورانتوئین و داروهای ضدتشنج و مصرف طولانیمدت الکل نیز میتوانند منجر به تغییر رنگ ادرار به قهوهای شوند.
رنگ قرمز یا صورتی ادرار نمایانگر وجود خون در ادرار است که ممکن است به دلیل بیماریهایی مانند التهابات ادراری، سنگ کلیه، ضایعات در بیضه یا رحم، یا حتی سرطان باشد. همچنین، مصرف مواد غذایی خاصی مانند لوبیا، لبو، توتفرنگی، ریواس یا رنگدانههای مصنوعی نیز میتواند باعث تغییر رنگ ادرار به قرمز شود.
رنگ ادرار سفید می تواند نشان دهنده مشکلی در سیستم ادراری یا تناسلی باشد. گاهی این به دلیل مصرف داروهای خاصی یا بعضی از غذاهاست اما اگر این تغییر رنگ با علائمی مانند خارش، التهاب، و ضایعات پوستی همراه باشد، ممکن است به دلیل عفونت قارچی، باکتریایی یا ویروسی باشد. در مواردی، نیز رنگ سفید در ادرار ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه، کیست رحم، یا دیگر بیماریهای مربوط به سیستم ادراری یا تناسلی باشد.
در صورت مشاهده هر گونه تغییر در رنگ ادرار، مخصوصا در صورتی که با علائم دیگری مانند درد، سوزش ادرار یا تکرر ادرار همراه باشد، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
چه افرادی بیشتر در خطر ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند؟
زنان یائسه و مردان بالای ۵۰ سال، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به عفونتهای ادراری قرار دارند. حتی اگر تا به حال به این بیماری دچار نشده باشند. در دوران یائسگی سطح استروژن بدن افت کرده و باکتریها راحت تر رشد میکنند. در مردان هم پروستات بزرگ شده و با انسداد مجرای ادرای باعث ایجاد عفونت میشود.
به نقل از سایت yalemedicine.org عفونت اداری بیشتر زنان و دختران را تهدید می کند:
They affect women and girls more often than men and boys, although they’re more prevalent in male babies than female babies. And for men, the likelihood of having a urinary tract infection rises after age 65, when they may have enlarged prostates.
عفونتهای ادراری در زنان و دختران بیشتر از مردان و پسران رخ میدهند، هرچند در نوزادان پسر نسبت به نوزادان دختر شایعتر هستند. در مردان، احتمال ابتلا به عفونت ادراری پس از 65 سالگی افزایش مییابد، زمانی که ممکن است پروستات بزرگشده داشته باشند.
بهترین قرص سوزش ادرار
آنتی بیوتیک ها معمولاً درمانی موثر برای عفونت های باکتریایی ادراری به شمار میآیند؛ سفتریاکسون، سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتوئین از داروهای رایج هستند. همچنین، داروهای کلیه و مجاری ادرار غیر استروئیدی NSAIDs نیز می توانند به کنترل سوزش ادرار کمک کنند. این داروها مانند ایبوپروفن و ناپروکسن عمل کرده و علائم تورم و التهاب را کاهش میدهند.
بهرحال قبل از شروع هر نوع درمان دارویی، توصیه می شود با یک پزشک مشورت کنید تا علت دقیق سوزش ادرار را تشخیص دهد و درمان مناسب برای آن را تجویز نماید. به علاوه، بهداشت شخصی را رعایت نموده و مصرف آب فراوان را نیز نادیده نگیرید، زیرا اینها در کاهش علائم سوزش ادرار موثر هستند.
آنتی بیوتیکها در رقع سوزش ادرار و عفونت ادراری
آنتی بیوتیکها گروهی از بهترین داروها هستند که اختصاصا جهت درمان انواع عفونت کاربرد دارند. عموما آنها برای حذف باکتریها یا جلوگیری از تکثیرشان عمل میکنند. با این حال آنها نمیتوانند هر عفونتی را درمان کنند.
بسیاری از عفونتهای باکتریایی خفیف، خود به خود و بدون مصرف آنتی بیوتیک، درمان میشوند. تا وقتی که منشا عفونت باکتری باشد (مانند عفونت ادراری)، این داروها اثرگذاری بسیار خوبی دارند. اما زمانی که با عفونت ویروسی سر و کار داریم، این داروها آنچنان کارساز نیستند. این داروها طیف وسیعی را شامل میشوند که در ادامه چند مورد معمول بررسی خواهیم کرد.
آموکسی سیلین
کپسول آموکسی یکی از رایجترین قرص سوزش ادرار و قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری است. بسیاری از افراد این دارو را برای درمان گلو درد یا دندان درد استفاده میکنند، اما این دارو به عنوان بهترین دارو برای عفونت ادراری در مردان و زنان نیز شناخته میشود. قرص آموکسی سیلین در دستهی پنی سیلینها قرار دارد و دارویی موثر در درمان عفونتهای باکتریایی به شمار میآید. البته در بعضی موارد، ممکن است انتخاب مناسبی جهت درمان عفونت ادراری نباشد. همچنین افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند نباید از آن استفاده کنند.
سفیکسیم ۴۰۰
سفکسیم ۴۰۰ به عنوان یکی از قویترین آنتی بیوتیکهای موجود در بازار برای درمان عفونتهای باکتریایی حاد و درمان عفونت ادراری تجویز میشود. این دارو با جلوگیری از ساخت دیوارهی سلولی، منجر به مرگ باکتریها و درمان بیماری میشود. سفکسیم جهت درمان عفونت ادراری باید مطابق با تجویز پزشک باشد. این دارو به صورت قرص و سوسپانسیون خوراکی در بازار موجود است.
مترونیدازول
عفونت ادراری را با مترونیدازول نیز می توان درمان کرد. به طور کلی این دارو برای درمان کلیهی عفونتهایی که ناشی از باکتریهای هوازی هستند استفاده میشود. قرص مترونیدازول برای سوزش ادرار، نه تنها یکی از آنتی بیوتیکهای مناسب برای عفونت ادراری خانمها محسوب میشود، بلکه برای سایر عفونتهای دستگاه تناسلی زنان نیز میتواند مفید باشد. داروی مترونیدازول همچنین برای درمان عفونت سایر نواحی بدن نیز (مطابق دستور پزشک) استفاده میشود. این قرص برای عفونت ادراری به صورت قرص خوراکی و سوسپانسیون، ژل و شیاف واژینال، ویال تزریقی و … در بازار موجود است.
سیپروفلوکساسین
قرص سیپروفلوکساسین نیز یکی از قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری در افراد است که به جز آن برای درمان سایر عفونتهای شایع مانند عفونتهای تنفسی، پروستات، گوارشی، مفصلی و استخوانی و برخی از عفونتهای تناسلی کاربرد دارد. این دارو به صورت قرص خوراکی، قطرهی چشمی و ویال تزریقی در بازار موجود است.
بهترین قرص سوزش ادرار برای رفع عفونت ادراری در زنان
عفونت ادراری یک بیماری عفونی است که هر دو جنس را درگیر میکند. اما بهطور کلی، عفونت ادراری در زنان بیشتر رویت میشود.
به عنوان یک زن، تمامی آنتی بیوتیک های بالا می توانند برای شما مفید باشند. قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری زنان، کمی با مردان متفاوت است. شاید نوع دارو و قرص مصرفی، یکی باشد اما باید دوز آن، متفاوت تجویز شود. زنان در معرض شدید عفونتهای باکتریایی و قارچی در سیستم ادراری خود هستند، زیرا فاصله مجرای ادرار آنها با مقعد و واژن، بسیار کم است. رابطه جنسی مکرر و غیر بهداشتی نیز میتواند احتمال بروز عفونت ادراری را در آنان افزایش دهد.
برخی از علائم عفونت ادراری زنان شامل این موارد است: سوزش ادرار، تکرر ادرار، بوی بد ادرار، تغییر رنگ ادرار، وجود چرک در ادرار، وجود خون در ادرار، درد هنگام خروج ادرار است. استفاده از ژل شستشو بانوان می تواند در پیشگیری از عفونت های ادارای موثر باشد.
بهترین قرص سوزش ادرار برای رفع عفونت ادراری در مردان
در مردان، به دلیل بلند بودن مجرای ادراری و فاصلهی آن با سوراخ مقعد، عفونت ادراری کمتر اتفاقمیافتد. در صورتی که عفونت ادراری در مردان اتفاق بیفتد، برخی از علائم رایج آن عبارتند از:
- تکرر ادرار، معمولا چندین بار بیشتر در روز ادرار میکند.
- احساس اضطرار برای ادرار کردن، هنگامی که احساس نیاز به ادرار دارد، نمیتواند آن را نگهدارد.
- سوزش ادرار، ادرار کردن فرد مبتلا به عفونت ادراری همراه با سوزش است.
- تب متوسط، ممکن است تا حدی تب کند.
- ادرار فرد مبتلا به عفونت ادراری بوی بدی دارد و رنگ کدر و تیره دارد.
- ممکن است درون ادرار خون دیدهشود.
- در صورتیکه فرد مشکل پروستات داشتهباشد، ممکن است هنگام ادرار کردن با مشکل مواجه شود.
در مورد مردان نیز چنین است. آنها نیز با مصرف آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت ادراری را درمان کنند. عدم ختنه احتمال بروز عفونت ادراری در مردان را افزایش می دهد.
قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری مردان، آنتی بیوتیکی است که بتواند عفونت باکتریایی در کلیه و مجاری ادراری را از بین ببرد. معمولا در مردان، عفونت ادراری، خیلی کم پیش میآید اما در صورت بروز چنین بیماری، باید خیلی سریع با آن مبارزه شود. در غیر این صورت میتواند با جان بیمار بازی کند.
قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان
قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان، باید با توجه به جنسیت، میزان عفونت و نوع باکتری تجویز شود. متاسفانه این نوع عفونت در بین کودکان نیز شایع است. دختر بچهها بیشتر از پسرها به آن مبتلا میشوند.
تجویز قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان، با توجه به میزان عفونت باکتریایی آنها، انجام میشود. اگر عفونت شدید نباشد، از آموکسی سیلین و در صورتی که شدید باشد، از نیتروفورانتوئین استفاده میشود.
علائم رایج عفونت ادراری در کودکان این موارد هستند:
- درد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن
- نیاز به دفع مکرر ادرار (احتیاج بهدرمان تکرر ادرار)
- خودداری از ادرارکردن و نگهداشتن عمدی ادرار
- بیماری شب ادراریو خیس کردن تختخواب
- درد در شکم، پهلو یا پایین کمر
- ادرار با بوی بسیار نامطبوع
معرفی 2 قرص قوی برای عفونت ادراری
قرص عفونت ادراری، طیف وسیعی از آنتیبیوتیک، داروهای کاهنده درد و سوزش ادرار، داروهای افزاینده جریان ادرار و مکملهای گیاهی و طبیعی را در بر میگیرد. در این جا، به معرفی دو قرص عفونت ادراری قوی میپردازیم که این مکملها میتوانند در پیشگیری از عفونتهای ادراری و بهبود آنها کمک کننده باشند.
کپسول کرن فیکس
کپسول کرن فیکس از برند هرباویوا، که گاهی به آن قرص کرن فیکس نیز گفته میشود، دارای عصاره کرن بری (زغال اخته) با خواص آنتی اکسیدانی است. استفاده از این کپسول به پیشگیری و مهار عفونت های برگشت پذیر مجاری ادراری کمک میکند. زغال اخته حاوی ترکیبات گیاهی است که اثر آنتی اکسیدانی محافظتی دارد. بیشتر آنها در پوست توت یافت می شوند. از زغال اخته به دلیل داشتن اسید بنزوئیک برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود. مصرف مقادیر بالای این مکمل در افرادی که سابقه سنگهای کلیوی دارند باید با مشورت پزشک صورت گیرد.
ساشه سولوستون
ساشه سولوستون از برند دینه، حاوی ترکیباتی ویژه و هدفمند از عصارههای گیاهی است که در کمک به انحلال سنگهای کلیه و جلوگیری از تشکیل کریستالهای کلسیم اگزالات و اسید اوریکی و همچنین در کمک به بهبود عفونتهای مجاری ادراری و کارکرد بهتر آن کاربرد دارد. ساشه سولوستون حاوی ترکیبات گیاهی از جمله گیاه انگور خرس، گیاه سنگ شکن، پتاسیم سیترات و منیزیم سیترات است.
یکی از ترکیبات موثره سولوستون، عصاره گیاه انگور خرس است. انگور خرس از جمله گیاهان دارویی است که مطالعات زیادی به اثربخشی آن در بهبود عفونتهای مجاری ادراری اختصاص یافته است. این گیاه به دلیل دارا بودن ترکیب فنولی آربوتین دارای خواص ضد میکروبی است. گیاه انگور خرس باکتریهای ادرار را کاهش داده و جریان ادرار را زیاد میکند. مصرف عصاره این گیاه در اولین زمان مشاهده علائم عفونت، میتواند به پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک کند. همچنین وجود پتاسیم سیترات و سدیم سیترات در این محصول، اثرگذاری گیاه انگور خرس را در کاهش عفونتهای ادراری بیشتر میکند.
مصرف این مکمل ممکن است ادرار را به رنگ قهوهای مایل به سبز تغییر دهد که طبیعی است. این مکمل برای بهبود سنگهای کلیوی نیز کاربرد دارد اما توصیه میشود اگر این مکمل را برای بهبود عفونت ادراری استفاده میکنید، نهایتا به مدت 1 هفته استفاده شود. همچنین اگر بعد از 4 روز از مصرف، اثری از بهبودی مشاهده نشد یا علائم بدتر شد، حتما با پزشک مشورت نمایید.
مصرف سولوستون در کودکان زیر 12 سال توصیه نمیشود. همچنین مصرف این مکمل در زنان باردار و شیرده، ممنوع است.
بعد از مصرف قرص سوزش ادرار چقدر طول می کشد تا مشکل برطرف شود؟
مدت زمان لازم برای رفع سوزش ادرار بعد از مصرف قرص به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- نوع قرص: قرص های مختلف با سرعت های متفاوتی عمل می کنند.
- دوز مصرفی: دوزهای بالاتر ممکن است سریعتر عمل کنند.
- علت سوزش ادرار: اگر سوزش ادرار ناشی از عفونت باشد، ممکن است چند روز طول بکشد تا علائم به طور کامل از بین بروند.
- سلامتی عمومی: افراد سالم ممکن است سریعتر از افراد دارای بیماری های خاص بهبود پیدا کنند.
به طور کلی، می توانید انتظار داشته باشید که سوزش ادرار در عرض 1 تا 3 روز بعد از مصرف قرص، شروع به بهتر شدن کند. اگر بعد از 3 روز سوزش ادرار شما بهبود نیافت یا بدتر شد، مصرف قرص را متوقف نموده و با پزشک خود مشورت نمایید.
چه کسانی نباید از قرص سوزش ادرار استفاده کنند؟
این افراد نباید از قرص های رفع سوزش ادرار بدون تجویز پزشک استفاده کنند:
- زنان باردار یا شیرده: قبل از مصرف هر گونه دارو، با پزشک خود مشورت کنید.
- افراد دارای سابقه آلرژی به داروهای مشابه: اگر به هر یک از مواد تشکیل دهنده قرص حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید.
- افراد دارای مشکلات کلیوی یا کبدی: این داروها ممکن است در افراد دارای مشکلات کلیوی یا کبدی به درستی دفع نشوند و عوارض جانبی ایجاد کنند.
- افراد دارای بیماری های خاص: مانند گلوکوم، انسداد روده، یا مشکلات پروستات.
- افراد مسن: افراد مسن ممکن است به عوارض جانبی این داروها حساس تر باشند.
- کودکان: این داروها برای کودکان زیر 12 سال توصیه نمی شود.
همچنین، اگر هر یک از علائم زیر را دارید، قبل از مصرف قرص های رفع سوزش ادرار با پزشک خود مشورت کنید:
تب، لرز، درد پهلو، تکرر ادرار، خون در ادرار، درد هنگام ادرار
عوارض جانبی مصرف قرص سوزش ادرار
قرص های رفع سوزش ادرار میتوانند دارای عوارض جانبی باشند.
عوارض جانبی شایع قرص های رفع سوزش ادرار عبارتند از: سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، یبوست، خشکی دهان، تغییرات بینایی، حساسیت به نور.
عوارض جانبی نادر قرص های رفع سوزش ادرار عبارتند از: واکنش های آلرژیک مانند بثورات جلدی، خارش و تورم، مشکلات کبدی، مشکلات خونی، تشنج.
اگر هر گونه عوارض جانبی را تجربه کردید، مصرف قرص را متوقف نموده و با پزشک خود مشورت کنید. قبل از مصرف هر گونه قرص سوزش ادرار، با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.