فهرست مطالب
آیا دارچین برای کاهش قند خون موثر است؟
در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به:
دارچین، نوعی ادویه است که از پوست درونی درختان از جنس Cinnamomum تهیه میشود و به طور گسترده در پخت و پز استفاده میشود.
همچنین دارچین ، با فواید دارویی و سلامتی که ممکن است شامل اثرات آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد دیابتی باشد به عنوان یک مکمل غذایی و دارویی مصرف میشود.
افزون بر شواهد اثرات ضد دیابتی بالقوه ی دارچین، یک مطالعه جدید در سال 2024 نشان داد که مصرف یک دوره ۴ هفتهای از مکملهای دارچین دارچین برای کاهش قند خون در افرادی با چاقی یا اضافه وزن و همینطور پیشدیابت شد.
دارچین تا ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد به عنوان یک عامل طعمدهی و همچنین برای اهداف دارویی استفاده شدهاست. رومیها از دارچین برای درمان بیماریهای گوارشی و تنفسی و مصریان باستان از آن برای عطراگین کردن فضاها و طعمدهی به غذاها استفاده میکردند.
اخیراً، فواید دارویی دارچین به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفتهاند. مطالعات نشان میدهد که این ادویه ممکن است اثرات آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، ضد دیابتی، ضد میکروبی و حتی اثرات ضد سرطان داشته باشد.
اکنون، در یک مطالعه دوسو کور ، پژوهشگران متوجه شدند که مکملهای دارچین برای کاهش قند خون در افرادی با چاقی یا اضافه وزن و پیشدیابت کمک کنند.
یافتهها در مجله ی پزشکی Clinical Nutrition امریکا منتشر شدهاست.
این تحقیق از نظارت مداوم بر گلوکز (CGM) استفاده میکند، که بعد دقیقتری به درک ما از تأثیر دارچین برای کاهش قند خون اضافه میکند
آیا مصرف روزانه ۴ گرم از دارچین میتواند به مدیریت چاقی پیشدیابت کمک کند؟
مطالعات قبلی درباره اثر دارچین برای کاهش قند خون نتایج متناقضی نشان داده اند، اگرچه یک متا-تحلیل در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مکملهای دارچین سطوح گلوکز خون پست قند را کاهش داده است.
پژوهشگران ۱۸ نفر با اضافه وزن یا چاقی — با متوسط فاکتور (BMI) ۳۱.۵ — و پیشدیابت — یکی از شرایطی که سطوح گلوکز خون به طور مداوم بالا هستند، که در نهایت میتواند به دیابت نوع ۲ منجر شود — را برای یک آزمایش تصادفی، دوگانه کور و متقاطع ۴ هفتهای مکمل دارچین انتخاب کردند.
ابتدا، آنها شرکتکنندگان را بر روی یک رژیم غذایی پلیفنول کم — نوعی رژیم غذایی غنی از کربوهیدراتهای ساده — قرار دادند و به آنها گفتند تا هرگونه غذایی حاوی دارچین را اجتناب کنند. سپس آنها شرکتکنندگان را به صورت تصادفی به یک گروه درمانی و یک گروه کنترل تقسیم کردند.
هر گروه به هر شرکتکننده ۱۶ کپسول با مشابهت ظاهری در روز دادند، ۸ تا با صبحانه و ۸ تا با شام. کپسولهای گروه درمانی حاوی مجموعاً ۴ گرم دارچین بودند، در حالی که هر کپسول گروه کنترل تنها حاوی مالتودکسترین بودند.
پژوهشگران به شرکتکنندگان گفتند تا رژیم غذایی خود را ادامه دهند و به مدت ۴ هفته کپسولها را طبق دستور ارائه شده مصرف کنند.
بعد از ۴ هفته، گروهها یک مرحله “پاک سازی” ۲ هفتهای انجام دادند که در آن هیچ کپسولی را مصرف نمیکردند، پس از آن گروهها را عوض کردند. نه شرکتکنندگان و نه پژوهشگران نمیدانستند که کدامیک از دارچین و کدامیک از کنترل دریافت میکنند.
استفاده از مالتودکسترین در این پژوهش اشتباه بوده است زیرا که مالتودکسترین به دلیل دارا بودن شاخص گلوسمی بالا، قند خون را افزایش میدهد. این موضوع ممکن است تفاوت بین گروههای دارچین و کنترل را به شدت تشدید کند.
دارچین برای کاهش قند خون
پژوهشگران سطوح گلوکز خون شرکتکنندگان را با استفاده از یک دستگاه نظارت مداوم بر گلوکز که به بازوی بالا نصب شده بود، نظارت کردند و سطوح گلوکز را هر ۱۵ دقیقه اندازهگیری کردند.
همچنین، در ۴ نقطه زمانی در مطالعه — 2 هفته پس از رژیم غذایی معرفی شده ، 1 ماه پس از آزمایش اول ، پس از پاکسازی و 1 ماه پس از آزمایش دوم— شرکتکنندگان نمونههای خون را برای یک آزمایش تحمل گلوکز شفهای (OGTT) دادند.
چرا دارچین برای کاهش قند خون کمک می کند؟
کاهش قابل توجه در سطوح گلوکز خون مشاهدهشده با مصرف روزانه ۴ گرم دارچین ممکن است به محتوای غنی پلیفنولی و ترکیبات بیواکتیو مختلف آن، که شامل سینامالدئید، پروانتوسیانیدینها ، کاتکینها ، کومارین ، اسید ترانس-سینامیک و فلاونوئیدهای مختلف است، نسبت دادهشود. این ترکیبات طبیعی، توانایی انسولین ها را در اتصال با سلولها بهبود میبخشند، در نتیجه باعث بهبود انتقال گلوکز میکنند. همچنین التهابها را کاهش میدهند و کبد را در ذخیره گلوکز اضافی به عنوان گلیکوژن برای نیازهای انرژی آینده پشتیبانی میکنند.
پژوهشگران همچنین پیشنهاد میدهند که تأثیر دارچین بر روی میکروبیوم روده ممکن است بر قند خون تأثیر بگذارد.
دارچین میتواند بهبود سلامت روده را: از طریق تعادل باکتریهای مفید مانند لاکتوباسیل و بیفیدوباکتریوم بهبود دهد و وظایف حفاظتی روده را افزایش دهند، به همین ترتیب کاهش التهاب سیستمی را کاهش میدهند. حساسیت به انسولین با التهاب کمتر بهبود یافته است. باکتریهای مفید روده، فیبرهای غذایی را برای تولید اسیدهای چندکربنی کوتاه، مانند بوتیرات، استات و پروپیونات، که میتواند با افزایش حساسیت به انسولین و تنظیم هزینه و ذخیرهسازی انرژی و تغذیه متابولیک گلوکز را بهبود ببخشد، تجزیه کنند.
منبع: www.medicalnewstoday.com