چگونه از آلرژی غذایی کودک جلوگیری کنیم؟
در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به :
شروع کزدن تغذیه کودک با غذاهای جامد یک نقطه عطف هیجان انگیز برای والدین است. با این حال، سوالات و نگرانی های زیادی به خصوص در مورد آلرژی غذایی کودک به همراه دارد. چه غذاهایی بیشتر باعث ایجاد آلرژی در نوزادان می شوند؟ چگونه از این موارد دوری کنید؟
تحقیقات جدید نشان داده است که استفاده از چندین غذا همراه باهم بی خطر است و ممکن است حتی به سیستم ایمنی کمک کند تا خطر ابتلا به آلرژی غذایی را کاهش دهد، اما مطالعات بیشتری مورد نیاز است. برای اینکه چه چیزی برای کودک شما بهتر است، با متخصص نوزاد خود مشورت کنید.
به تدریج شروع به شناسایی هر گونه آلرژی غذایی کودک کنید
در صورت آلرژی غذایی کودک، بسیار مهم است که او را با غذاهای جدید به تدریج، یکی یکی آشنا کنید. در غیر این صورت، والدین ممکن است در مرتبط کردن آلرژی به یک غذای جدید مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، اگر در طول روز به کودک خود سه غذای جدید بدهید و او دچار واکنش آلرژیک شود، نمیدانید کدام یک از غذاها باعث تحریک آن شده است.
نوع غذا یا ترتیب استفاده از غذا چندان نگران کننده نیست، تا زمانی که غذاهایی که به کودک خود می دهید برای نوزاد سالم و متعادل باشد. هر بار که غذای جدیدی را به نوزاد خود ارائه می کنید، باید سه تا پنج روز صبر کنید تا یک غذای جدید دیگر به منوی غذاییش اضافه کنید. غذاهای دیگری را که کودکتان می خورد در این مدت حذف نکنید. شما از قبل می دانید که اینها بی خطر هستند زیرا کودک تاکنون هیچ واکنش غذایی به آن نداشته است. فقط چیز جدیدی اضافه نکنید
نوزادان و آلرژی ها: 8 غذای آلرژی زا
با هر غذای جدیدی، باید مراقب هرگونه واکنش آلرژیک باشید. بیش از 160 غذای آلرژی زا وجود دارد. برخی غذاها ممکن است حساسیت زاتر از سایرین باشند. هشت غذا و گروه غذایی زیر احتمالاً تا 90 درصد مواقع باعث ایجاد مشکلاتی در واکنشهای آلرژیک میشوند.
- شیر گاو
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- آجیل درختی (مانند گردو یا بادام)
- ماهی
- صدف
- سویا
- گندم
دستورالعملهای تغذیهای جدید آکادمی اطفال آمریکا میگوید وقتی کودک آماده خوردن غذای جامد است، اضافه کردن این غذاهای آلرژیزا اشکالی ندارد. شواهدی وجود ندارد که صبر کردن تا بزرگتر شدن کودک از حساسیت غذایی جلوگیری کند. اگر فکر می کنید که کودک شما نسبت به یک غذا واکنش آلرژیک دارد، (مانند اسهال، بثورات پوستی یا استفراغ)، با پزشک کودک خود در مورد بهترین انتخاب برای رژیم صحبت کنید.
ظرف چند ماه پس از شروع غذاهای جامد، رژیم غذایی روزانه کودک شما باید شامل انواع غذاها مانند شیر مادر، شیر خشک یا هر دو ، و گوشت ها؛ غلات؛ سبزیجات؛ میوه ها؛ تخم مرغ؛ و ماهی باشد.
علائم آلرژی غذایی که باید در کودک خود مراقب آنها باشید
علائم آلرژی غذایی کودک معمولاً خیلی زود پس از خوردن غذا ظاهر می شود – در عرض چند دقیقه تا چند ساعت. اگر غذای جدیدی را به کودک خود میدهید، مراقب این علائم باشید:
- کهیر یا جوش
- پوست برافروخته
- Rash پوستی
- تورم صورت، زبان یا لب
- استفراغ و/یا اسهال
- سرفه یا خس خس سینه
- دشواری در تنفس
- از دست دادن هوشیاری
علائم شدید آلرژی غذایی کودک: چه زمانی با اورژانس تماس بگیرید
واکنش های آلرژیک شدید می تواند خیلی سریع کشنده باشد. اگر کودک شما در تنفس/خسخسکردن مشکل دارد، روی صورت/لبهایش ورم میکند یا بعد از غذا خوردن دچار استفراغ یا اسهال شدید میشود، فوراً با اورژانس یا پزشک خود تماس بگیرید. میتوانید بعداً به پزشک اطفال خود اطلاع دهید.
مقابله با آلرژی های غذایی خفیف در نوزاد
اگر علائم خفیفی مانند کهیر یا بثورات را مشاهده کردید، برای ارزیابی بیشتر با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. پزشک ممکن است شما را به یک متخصص آلرژی (پزشک متخصص آلرژی) ارجاع دهد که سوالات بیشتری از شما بپرسد و یک معاینه فیزیکی انجام دهد. آلرژی ممکن است نیاز به آزمایش های تشخیصی مانند موارد زیر داشته باشد:
یک تست پچ پوستی : این آزمایش شامل قرار دادن عصاره های مایع آلرژی زاهای غذایی روی ساعد یا پشت کودک، سوزاندن پوست و منتظر ماندن برای دیدن لکه های برآمده مایل به قرمز در عرض 15 دقیقه است. آزمایش مثبت یک غذا فقط نشان می دهد که کودک شما ممکن است به آن غذا حساسیت دارد.
آزمایش خون برای بررسی خون برای آنتی بادی های IgE به غذاهای خاص
به یاد داشته باشید، فقط به دلیل اینکه واکنش آلرژیک اولیه کودک به غذای جدید ممکن است خفیف باشد، ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض آن در طول زمان بدتر شود. در مورد علائم آلرژی غذایی کودک خود با پزشک اطفال خود صحبت کنید.
برخی از آلرژی ها با گذشت زمان از بین می روند. آلرژی به تخم مرغ و شیر اغلب با بزرگتر شدن کودکان از بین می رود، اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درختی و صدف ها ادامه پیدا می کند. تحقیقات نشان میدهد که در مورد آلرژی به بادام زمینی، قطرههای ایمونوتراپی بادامزمینی که زیر زبان تجویز میشوند، به عنوان درمان آلرژی غذایی کودک به بادامزمینی، حتی در کودکان یک سال، ایمن و موثر هستند. .
ارتباط ژنتیک خانواده غذا و آلرژی
اگر در خانواده آلرژی غذایی کودک وجود داشته باشد، خطر ابتلای کودک شما به آلرژی نیز افزایش می یابد، اگرچه این امر قطعی نیست. اگر آلرژی دارید، احتمال ابتلای آنها نیز 50-50 است.
بهتر است 8 ماده حساسیت زا را به تدریج و در فواصل زمانی یک تا دو هفته ای به کودک خود بدهید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا آلرژی غذایی کودک ایجاد شده است یا خیر.
محافظت از کودک در برابر آلرژی های غذایی: این کار آسان است
در تغییر سیاست قبلی، آکادمی اطفال آمریکا در حال حاضر توصیه می کند که آلرژن های بالقوه به بدن نوزاد معرفی شوند.
شیر دادن به نوزاد به مدت 4 تا 6 ماه بهترین راه برای جلوگیری از حساسیت به شیر است. به یاد داشته باشید که شیر مادر یا شیر خشک از نظر تغذیه بیشتر است. هنگامی که شروع به دادن شیر به نوزاد می کنید، باید این کار را تحت نظر پزشک انجام دهید. ماست و پنیرهای نرم خوب هستند، زیرا پروتئینهای موجود در این محصولات لبنی زود تجزیه میشوند و کمتر باعث ناراحتی شکم میشوند.
AAP اکنون توصیه می کند که در مورد نوزادانی که در معرض خطر بالای آلرژی هستند، بادام زمینی باید بین 4 تا 6 ماهگی معرفی شود.
نوزادانی که در معرض بالاترین خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستند، کسانی هستند که به اگزما یا آلرژی به تخم مرغ یا هر دو مبتلا هستند. در ابتدا اعتقاد بر این بود که آشنایی کودک با غذاها در سنین بالاتر ممکن است هر واکنشی را قابل کنترل تر کند.
سایر آلرژن های بالقوه مانند آجیل درختی و ماهی باید در طی یک دوره زمانی که کودک خود را با غذاهای جامد آشنا می کنید، بین 6 تا 9 ماهگی به نوزاد داده شوند.
شما باید حداقل تا سن 1 سالگی (برخی کارشناسان می گویند 2 سالگی) صبر کنید تا عسل را به کودک خود بدهید ، زیرا می تواند باعث ایجاد یک بیماری بالقوه جدی و خطرناک به نام بوتولیسم نوزاد شود. از پزشک اطفال خود راهنمایی بخواهید.
منبع: webmd.com