preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی

وبلاگ

کمبود کلسیم و دندان

کمبود کلسیم و دندان
دسته بندی : -
نوشته شده توسط : دکتر محمدرضا کیافر

کمبود کلسیم و دندان

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت داروخانه آنلاین دکتر دانیالی می پردازیم به:

کلسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است یعنی بدن شما کلسیم را تولید نمی کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی خود آن را دریافت کنید.

همانطور که میدانید کلسیم در رشد مناسب، رشد، عملکرد سیستم عصبی و گردش خون و سلامت استخوان نقش دارد

عدم دریافت کلسیم کافی در رژیم غذایی ممکن است منجر به کمبود کلسیم شود. این کمبود می تواند منجر به تعدادی از علائم در شما شود که برخی از آنها ممکن است روی دندان شما تأثیر بگذارد.

مطمئنم شما هم مثل من به لبخندتان اهمیت می دهید، پس این اثرات کمبود کلسیم را در نظر بگیرید. این مقاله بررسی می‌کند که چگونه کمبود کلسیم و دندان ممکن است روی سلامت و زیبایی دندان‌های شما تأثیر بگذارد و راه‌هایی برای اطمینان از دریافت کلسیم کافی ارائه می‌دهد.

علائم کمبود کلسیم

تقریباً 99 درصد از کلسیم بدن شما در استخوان ها و دندان ها ذخیره می شود. پس جای تعجب نیست که بیشتر علائم کمبود کلسیم بر این نواحی تأثیر می گذارد .

علائم قابل توجه کمبود کلسیم ممکن است سال ها طول بکشد تا ظاهر شود، زیرا بدن ، به خودی خود تعادل کلسیم خود را به خوبی تنظیم می کند.

زمانی که سطح کلسیم خون ناکافی باشد، بدن شما ممکن است شروع به آزاد کردن کلسیم از استخوان ها به جریان خون، ماهیچه ها و سایر مایعات داخل سلولی کند. با گذشت زمان، این پروسه ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان‌ها و دندان‌ها، در کنار سایر علائم بالقوه شود.

کمبود کلسیم و دندان

کمبود کلسیم و دندان

کمبود کلسیم و دندان ها

کمبود کلسیم ممکن است دندان های شمارا نیز مانند استخوان هایتان شکننده کند.

این موضوع (کمبود کلسیم و دندان)ممکن است شما را در معرض خطر از دست دادن دندان قرار دهد. بیایید با هم، مقالات را مرور کنیم تا ببینیم در بالین این اتفاق افتاده است ؟

یک کارآزمایی بالینی روی 145 فرد مسن نشان داد که بین دریافت کم کلسیم و از دست دادن دندان ارتباط مستقیم وجود دارد .

در طول کارآزمایی اولیه، 13٪ از شرکت کنندگانی که مکمل های کلسیم و ویتامین D مصرف می کردند و 27٪ که دارونما مصرف می کردند حداقل یک دندان خود را از دست دادند .

در پیگیری 2 ساله ی این آزمایش بالیمی، 40 درصد از شرکت کنندگانی که حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز مصرف کردند و 59 درصد از کسانی که کمتر از آن مصرف کردند، حداقل یک دندان خود را از دست دادند.

در نتیجه مشخص است که کاهش از دست دادن دندان با مصرف روزانه ی کلسیم ، تفاوت معناداری با زمانی که کلسیم مصرف نمیشود دارد.

علائم دیگر (کمبود کلسیم و دندان)

علاوه بر تغییرات در دندان‌ها ، کمبود کلسیم ممکن است به شکل علائم دیگری نیز ظاهر شود. در حالی که علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است، کمبود کلسیم ممکن است بدن شما را به روش های بی شماری تحت تاثیر قرار دهد.

به عنوان مثال، برخی از افراد مبتلا به کمبود کلسیم ممکن است دچار استئوپنی یا کاهش تراکم مواد معدنی استخوان شوند. اگر استئوپنی درمان نشود، ممکن است به پوکی استخوان تبدیل شود یعنی یک بیماری شدیدتر که با استخوان های ضعیف، متخلخل و مستعد شکستگی مشخص می شود.

به علاوه، تحقیقات نشان می‌دهد که زنان مبتلا به پوکی استخوان بیشتر از کسانی که پوکی استخوان ندارند، از دست دادن دندان را تجربه می‌کنند.

سایر علائم بالقوه کمبود کلسیم عبارتند از :

  • تغییرات ظاهری ناخن
  • خستگی مفرط
  • ضربان قلب غیر طبیعی
  • اشتهای ضعیف
  • بی حسی و سوزن سوزن شدن در نوک انگشتان
  • گرفتگی عضلات
  • تشنج

در صورت عدم تشخیص و درمان، کمبود شدید کلسیم ممکن است منجر به عوارض جدی تری برای سلامتی شود. در موارد شدید، کمبود کلسیم درمان نشده می تواند کشنده باشد .

کمبود کلسیم و دندان

کمبود کلسیم و دندان

علل کمبود کلسیم

کمبود کلسیم ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد. برخی از رایج‌ترین این عوامل، نارسایی کلیوی، جراحی‌هایی که معده را برداشته یا قسمت‌هایی از دستگاه گوارش را تغییر می‌دهند و استفاده طولانی مدت از داروهای ادرارآور که باعث دفع مایعات می‌شوند، هستند.

مصرف ناکافی کلسیم در رژیم غذایی در یک دوره طولانی ممکن است محتمل ترین عامل کمبود کلسیم باشد . جای تعجب نیست، زیرا بدن شما نمی تواند کلسیم را تولید کند.

ذخایر کلسیم بدن شما محدود است، بنابراین حتماً کلسیم زیادی در رژیم غذایی خود مصرف کنید.

ویتامین D برای حفظ سطح طبیعی کلسیم مورد نیاز است. اگر ویتامین D کافی دریافت نکنید، بدن شما نمی تواند به خوبی کلسیم را جذب کند، که این موضوع ممکن است خطر کمبود کلسیم را افزایش دهد.

درمان و پیشگیری

پزشکان اغلب مکمل های کلسیم را برای درمان کمبود کلسیم تجویز می کنند. از رایج ترین شکل ها می توان به کربنات کلسیم و سیترات کلسیم اشاره کرد.

اگر دریافت کلسیم کم دارید یا متوجه تغییراتی در سلامت استخوان یا دندان خود شدید، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید تا از نظر کمبود کلسیم مورد ارزیابی قرار بگیرید. ارزیابی تخصصی در مقایسه با تلاش برای خوددرمانی با مکمل های کلسیم، پیش آگهی بهتری را به شما ارائه می دهد.

بهترین روش برای حفظ سلامت دندان ها، تمرین عاداتی است که می تواند در وهله اول از کمبود کلسیم و استخوان های ضعیف جلوگیری کند.اکثر متخصصان 1300 میلی گرم در روز را برای کودکان 9 تا 18 ساله و 1000 تا 1200 میلی گرم در روز را برای بزرگسالان، بسته به محدوده سنی و جنسیت توصیه می کنند

کمبود کلسیم و دندان

کمبود کلسیم و دندان

در زیر برخی از عادات روزانه سالم برای شما آورده شده است.

سلامت دندان و اسکلتی :

  • مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و برای معاینات منظم دندانپزشکی به دندانپزشک بروید.
  • برای هر گونه نگرانی در مورد دندان یا دهان فوراً وقت دندانپزشکی بگیرید.
  • مسواک خود را حداقل هر 3 تا 4 ماه و پس از بیماری تعویض کنید.
  • مصرف الکل را محدود کنید و از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • از انواع غذاهای غنی از کلسیم به طور منظم استفاده کنید، مانند سبزیجات با برگ های تیره، ساردین، ماهی آزاد کنسرو شده، لوبیا سفید، آب پرتقال غنی شده و شیرهای گیاهی، و محصولات لبنی.
  • میوه ها و سبزیجات کامل را به طور منظم مصرف کنید، زیرا این میوه ها سرشار از ویتامین C و سایر مواد مغذی هستند که از سلامت استخوان ها حمایت می کنند.
  • از طریق غذاهای غنی شده، قرار گرفتن در معرض آفتاب به صورت ایمن و استفاده از مکمل ها، کمبود ویتامین D را برطرف کرده و از آن جلوگیری کنید.
  • انجام ورزش های منظم مانند دویدن، بازی تنیس، بالا رفتن از پله ها یا تمرینات مقاومتی را تمرین کنید.

خلاصه کمبود کلسیم و دندان

کلسیم یک ماده معدنی ضروری برای سلامتی شماست. بیشتر کلسیم بدن شما در استخوان ها و دندان ها ذخیره می شود.

علائم کمبود کلسیم – که ممکن است ناشی از عواملی مانند مصرف طولانی مدت رژیم غذایی نامناسب، روش‌های پزشکی و جراحی و برخی بیماری‌های زمینه‌ای باشد – ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا ایجاد شود.

با دریافت کلسیم کافی از منابع غذایی، داشتن یک رژیم غذایی متعادل، حفظ سطح کافی ویتامین D، انجام معاینات منظم دندانپزشکی و رعایت بهداشت روزانه دهان، دندان های خود را سالم نگه دارید.

منبع:

healthline.com

برچسب ها : -
درباره دکتر محمدرضا کیافر
دکتر محمدرضا کیافر فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز شماره نظام پزشکی : د-28169 مسئول فنی داروخانه ی دکتر دانیالی محقق فارماسیوتیکس – بالینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من