سلامتی, مقالات

کاربردها و فواید عنصر بور

فواید عنصر بور

کاربردها و فواید عنصر بور

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به :

بور عنصری است که به طور طبیعی در سبزیجات با برگ سبز مانند کلم پیچ و اسفناج یافت می شود. همچنین می توان این عنصر  را در محصولاتی مثل غلات، آلو، کشمش، میوه هایی که به مرکبات تعلق ندارند و آجیل یافت. در ادامه به فواید عنصر بور می پردازیم.

رژیم غذایی روزانه یک فرد به طور طبیعی معمولاً حاوی 1.5 تا 3 میلی گرم بور است. پنج منبع رایج بور در رژیم غذایی روزانه افراد عبارتند از:

  • سیب
  • قهوه
  • لوبیا
  • شیر
  • سیب زمینی
فواید عنصر بور
کاربردها و فواید عنصر بور 5

بور به بدن شما کمک می کند تا ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی و کمیاب را متابولیزه کند، این عنصر نقش کلیدی در سلامت استخوان دارد و همچنین بر سطح استروژن و تستوسترون تأثیر می گذارد.

هیچ توصیه غذایی ثابتی برای بور از نظر میزان مصرف روزانه وجود ندارد. همچنین تاکنون اثبات  نشده است که کمبود بور بتواند باعث بیماری خاصی می شود.

عنصر بور و مغز ( فواید عنصر بور)

مطالعات نشان داده اند که بور احتمالا در عملکرد مغز نقش مثبت فراوانی دارد. مطالعات اولیه در دهه 1990 نویدبخش اثر مثبت مکمل های انسانی حاوی بور بود.

به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 1994 که در ژورنال Environmental Health PerspectivesTrusted Source منتشر شد، نشان داد افرادی که 3.25 میلی گرم بور به رژیم غذایی خود اضافه کردند، نسبت به افرادی که سطح بور پایینی داشتند، در کارکرد حافظه و هماهنگی چشم و دست عملکرد بهتری دارند.

اما حتی این نتایج دلگرم کننده هنوز باعث رونق تحقیقات روی عنصر بور نشده است.

در حال حاضر مطالعات تحقیقاتی مرتبط با بور عمدتاً محدود به مطالعات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی مشود. اگرچه محققان می‌دانند که بور در بسیاری از عملکردهای بدن انسان نقش دارد، اما اثر مثبت بور روی مغز باید با آزمایشات بیشتر مورد اثبات قرار بگیرد.

استخوان ها و مفاصل با عنصر بور ( فواید عنصر بور)

بور می تواند به استحکام استخوان ها کمک فراوانی کند.

در مطالعات گسترده اثبات شده است که بور در افزایش نیمه عمر ویتامین D و استروژن و افزایش جذب کلسیم نقش دارد.

نیمه عمر مقدار زمانی است که طول می کشد تا یک ماده به نصف مقدار اولیه خود تجزیه شود. دانشمندان مطمئن نیستند که بور چگونه و از چه مسیر فارماکولوژیکالی این کار را انجام می دهد اما مطمئنند که بور می تواند از چندین جهت روی سلامت استخوان ها تاثیرگذار باشد.

اول اینکه خود ویتامین D برای سلامت استخوان ضروری است زیرا توانایی بدن شما را برای جذب کلسیم افزایش می دهد. کلسیم یک ماده معدنی است که باعث استحکام استخوان ها می شود. بور می تواند با افزایش مدت زمان کارکرد ویتامین D در بدن شما به بهبود سلامت استخوان کمک کند.

بر اساس مقاله‌ای در مجله ی معتبر The Open Orthopedics Journal،احتمال فراوانی وجود دارد که افرادی که سطح ویتامین D پایینی دارند ، سطوح پایینی از بور نیز داشته باشند. این مطالعه نشان می دهد که این دو ماده مغذی از نظر در دسترس بودن در بدن با هم ارتباط مستقیمی دارند.

استروژن هورمون دیگری است که در سلامت استخوان ها نقش دارد و از اتفاق افتادن پوکی استخوان جلوگیری میکند.  کمبود استروژن وضعیتی است که می تواند استخوان ها را در مردان و زنان ضعیف و شکننده کند. ، بور ممکن است با افزایش مدت زمان حضور استروژن در بدن به حفظ سلامت استخوان ها کمک کند.

بر همین اساس است که مکمل های بور به عنوان یک درمان احتمالی برای افراد مبتلا به آرتریت در نظر گرفته شده است.

فواید عنصر بور
کاربردها و فواید عنصر بور 6

آیا مکمل های بور بی خطر هستند؟

وقتی صحبت از مصرف مکمل‌ها می‌شود، به این نکته توجه کنید که گاهی اوقات مصرف زیاد یک چیز مفید می‌تواند چیز بدی باشد.

مصرف بیش از حد مکمل‌ها می‌تواند فیلتر کردن مواد اضافی که به آن نیاز ندارید را برای کلیه و کبد شما دشوارتر کند. هیچ دوز مشخص روزانه خاصی برای بور توصیه نشده است.

به گفته هیئت غذا و تغذیه موسسه پزشکی، بالاترین میزان از عنصر بور که باید روزانه مصرف شود عبارتند از:

کودکان 1 تا 3 ساله: 3 میلی گرم

کودکان 4 تا 8 ساله: 6 میلی گرم

کودکان 9 تا 13 ساله: 11 میلی گرم

نوجوانان 14 تا 18 ساله: 17 میلی گرم

بزرگسالان 19 سال به بالا: 20 میلی گرم

فواید عنصر بور
کاربردها و فواید عنصر بور 7

بور برای اکثر مردم بی خطر است، اما مقادیر زیاد آن گاهی می تواند مضر باشد. همچنین اطلاعاتی در مورد سطح ایمن برای کودکان کمتر از 1 سال وجود ندارد. ایمنی آن در زنان باردار هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است.

مهم است که قبل از مصرف مکمل ها با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.


منبع : www.healthline.com

نوشته های مشابه