مکمل کم خونی کودکان

کم خونی کودک یک مشکل شایع است که بسیاری از کودکان در سراسر جهان به آن دچار می شوند. کودک زمانی دچار این عارضه می شود که به تعداد کافی گلبول قرمز یا هموگلوبین در خون نداشته باشد. هموگلوبین یک نوع پروتئین است که به گلبول های قرمز خون این امکان را می دهد تا بتوانند اکسیژن را به سایر سلول های بدن برسانند.

دلایل اصلی ایجاد کم خونی

  • کمبود گلبول قرمز ناشی از خونریزی
  • ناتوانی بدن در تولید گلبول قرمز کافی
  • مشکل پزشکی در بدن که باعث از بین رفتن گلبول های قرمز شود.

مهمترین بخش مراقبت از کودک، غربالگری برای کم خونی است. بسیاری از مشکلات کم خونی در کودک در صورت شناسایی در مراحل اولیه قابل پیشگیری و یا درمان هستند. کم خونی با یک آزمایش خون ساده قابل شناسایی است، که شامل کم‌خونی و فقر آهن می‌شود. اما اگر هموگلوبین خون کم باشد، لازم است آزمایش های بیشتری برای تشخیص نوع و علت کم خونی انجام شود. اگر نشانه ها و علائم کم خونی در کودک مشاهده شود بایستی خیلی سریع آزمایش‌های مربوط به تشخیص کم خونی انجام شود.

خون نداشته باشد. هموگلوبین یک نوع پروتئین است که به گلبول های قرمز خون این امکان را می دهد تا بتوانند اکسیژن را به سایر سلول های بدن برسانند.

انواع کم خونی کودکان

انواع مختلفی از کم خونی در کودکان وجود دارد:

کم خونی فقر آهن

در این حالت آهن کافی در خون وجود ندارد و آهن برای تشکیل هموگلوبین مورد نیاز است.

کم خونی مگالوبلاستیک

در این نوع کم خونی گلبول های قرمز خون به دلیل کمبود اسید فولیک یا ویتامین ب 12 خیلی بزرگ هستند. یکی از انواع کم خونی مگالوبلاستیک، کم خونی پرنیشیوز است. در این حالت مشکل در جذب ویتامین ب 12 است که برای شکل گیری کلبول های قرمز خون یک فاکتور اساسی محسوب می شود.

کم خونی همولیتیک

یکی دیگر از انواع کم خونی در کودکان است و زمانی ایجاد می شود که گلبول های قرمز خون از بین می روند. دلایل مختلفی برای بروز کم خونی همولیتیک وجود دارد، از جمله عفونت های جدی و خطرناک یا بعضی از داروها.

کم خونی داسی شکل

کم‌خونی داسی شکل نوعی هموگلوبینوپاتی یا کم خونی ارثی است که باعث می شود گلبول های قرمز خون شکل غیرطبیعی داشته و همانطور که از نام بیماری پیداست به فرد داس دربیایند.

تالاسمی

تالاسمی نوعی کم خونی ارثی است که باعث تغییر شکل گلبول های قرمز خون می شود.

کم خونی آپلاستیک

یکی دیگر از انواع کم خونی که در کودکان دیده می شود، کم خونی آپلاستیک است که به دلیل عدم توانایی مغز استخوان در تولید سلول های خونی ایجاد می شود.

علائم کم خونی در کودک

بسیاری از کودکان که دچار کم خونی هستند نشانه ای از خود بروز نمی دهند به همین دلیل لازم است که کودکان به صورت روتین آزمایش خون بدهند.

بعضی از علائم کم خونی عبارتند از:

  • ضعف عمومی
  • سرگیجه
  • خشکی دهان
  • پوست رنگ پریده
  • کج‌خلقی و زودرنجی
  • رنگ پوست زرد
  • تنفس سریع
  • ضربان قلب بالا

درمان کم خونی

درمان کم خونی در کودک بستگی به نوع و علت کم خونی دارد. گاهی تغییر در رژیم غذایی برای درمان کم خونی کافی است. برای مثال اضافه کردن سبزیجات حاوی اهن، خوردن پروتئین های مختلف و مواد غذایی که حاوی ویتامین های خانواده ب هستند. اما در مواردی نیاز به تزریق خون و یا درمان های بلند مدت دارویی است.

روش های درمان فقر اهن

پزشکان برای درمان فقر آهن معمولا از مکمل های آهن استفاده می کنند. (لیست مکمل های آهن موجود در سایت داروخانه دکتر دانیالی) این مکمل ها به صورت شربت و یا قرص در بازه زمانی حداقل سه ماه استفاده می شود.

والدین توجه کنند که برای جذب بهتر مکمل آهن، باید از مصرف آنتی اسیدها، شیر و لبنیات یا چای جلوگیری شود، زیرا که موجب جلوگیری از جذب آهن در کودک شما می شود. مکمل آهن قبل از غذا مصرف شود مگر اینکه در کودک ایجاد دل درد کند. در صورتی که کم خونی بسیار شدید باشد ممکن است کودک مجبور به دریافت خون داخل وریدی شود.

خرید مکمل کم خونی کودکان

انواع مکمل کم خونی کودکان در برندهای مختلف را می‌توانید از داروخانه آنلاین دکتر دانیالی تهیه فرمایید. از آنجایی که مکمل‌های کم خونی را نباید از هرجایی تهیه کرد، اصالت کالا می‌تواند راهنما در خرید باشد. تمامی مکمل‌های موجود در این داروخانه دارای برچسب اصالت کالا بوده و شما می توانید با اطمینان آنها را خریداری نمایید. همچنین قبل از خرید می‌توانید از مشاوران سایت در خصوص خرید محصولات مشاوره بگیرید.

نمایش 1–12 از 55 نتیجه