preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی

22 علت کبودی و سیاهی دور چشم + راه درمان

کبودی و سیاهی دور چشم
دسته بندی :
نوشته شده توسط : Amin Hashemy

علت کبودی و سیاهی دور چشم چیست؟ چشم‌ها یکی از تاثیرگذارترین قسمت‌های صورت هستند و زیبا نگه داشتنشان به خصوص برای خانم‌ها بسیار اهمیت دارد. می دانیم که گذر زمان و عوامل محیطی مختلف تاثیرات متفاوتی را بر نقاط مختلف پوست صورت می‌گذارند. یکی از نواحی صورت که به دلیل نازک بودن و آسیب پذیری بیشتر تحت تاثیر این عوامل خواهد بود، پوست اطراف چشم‌هاست.

خرید محصولات مراقبت چشم و دور چشم از داروخانه دکتر دانیالی

ناحیه زیر چشم‌های ما فضای کوچکی با عرض حدودی 2.5 سانتیمتر است اما همین فضای کوچک قدرت زیادی دارد تا روی احساسی که نسبت به خود داریم تاثیر بگذارد. کبودی و سیاهی دور چشم یا زیر چشم یک مشکل شایع است که به دلایل مختلف ژنتیکی، آلرژی یا عوامل دیگر ایجاد شده و می‌تواند همه‌ی افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل غالبا زمانی رخ می‌دهد که به‌دلیل نازک شدن پوست عروق خونی زیر چشم نمایان‌تر می‌شوند.

دلایل تیرگی و کبودی زیر چشم

حلقه های تیره زیر چشم به این معنی است که ناحیه پوست زیر چشم شما تیره به نظر می رسد. این ناحیه بسته به رنگ طبیعی پوست شما ممکن است به صورت سایه های آبی، بنفش، قهوه ای یا سیاه ظاهر شود. حلقه های تیره زیر چشم ممکن است شما را خسته یا مسن تر از آنچه هستید نشان دهد.

حلقه های سیاه زیر چشم افراد را در هر سنی، نژاد و جنس تحت تاثیر قرار می دهد و همه انواع پوست می‌توانند سطوح مختلفی از حلقه های تیره را نیز نشان دهند. با این حال، حلقه‌های سیاه زیر چشم در گروه‌های خاصی از افراد شایع‌تر است. این گروه ها عبارتند از: 1. افراد مسن 2. افرادی که سابقه خانوادگی سیاهی زیر چشم دارند. 3. افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند.

تیرگی زیر چشم شاید در ظاهر، تهدیدی برای سلامتی نباشد، اما می‌تواند بر شادابی و روشنایی چهره تاثیر بگذارد. روش‌های متعددی برای رفع تیرگی زیر چشم وجود دارد اما ابتدا باید ریشه مشکل را پیدا کنیم. آیا عواملی مثل خستگی و کمبود خواب دلیل ایجاد سیاهی دور چشم است یا عوامل دیگری دخیل هستند؟ و سپس به راهکارهای درمانی مناسب خواهیم پرداخت.

همچنین، زمانی می‌توان گفت حلقه‌های تیره زیر چشم ایجاد شده‌اند که پوست زیر هر دو چشم تیره به نظر برسد. این اتفاق با کبودی در اطراف یک چشم بر اثر آسیب، یا قرمزی و تورم در یک چشم در اثر عفونت، متفاوت است.

از این رو در ادامه قصد داریم به سوال ” علت کبودی و سیاهی دور چشم چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟” پاسخ دهیم.

علت کبودی و سیاهی دور چشم چیست؟

عوامل مختلفی در ایجاد سیاهی زیر چشم و اطراف آن نقش دارد. بنابراین، شاید نتوان دلیل سیاهی زیر چشم هر فرد را یک چیز دانست. به‌طورکلی، تأثیرگذارترین دلایل برای سیاهی زیر چشم را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

افزایش سن و پیر شدن پوست

یکی از شایع ترین دلایل سیاهی دور چشم پیری است. با افزایش سن، پوست به مرور نازک و شل می‌شود زیرا تولید کلاژن در بدن کم شده و با کاهش کلاژن و چربی پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. بنابراین رگ‌های خونی زیر پوست بیشتر نمایان می‌شوند. این می تواند ظاهر زیر چشم را تیره کند.

ژنتیک

عوامل ژنتیکی و سابقه‌ خانوادگی عامل مهمی در ایجاد حلقه‌های سیاه زیر چشم است. پس این می‌تواند یک ویژگی ارثی باشد که در اوایل دوران کودکی دیده می‌شود و با گذشت زمان، ممکن است حلقه‌های دور چشم روشن‌تر یا تیره‌تر شوند. برای مثال، افرادی که به‌صورت ارثی اختلالات تیروئیدی دارند ممکن است سیاهی زیر  چشم‌ها را تجربه کنند.

کبودی و سیاهی دور چشم

کبودی و سیاهی دور چشم

خستگی مفرط و کمبود خواب

خستگی می تواند به دلایل متعددی رخ دهد: کم‌خوابی، خوابیدن در ساعات نامتعارف، فعالیت بدنی و ذهنی یا حتی پرخوابی. همه‌ی این‌‌ها می‌توانند به تیره شدن پوست زیر چشم منجر شوند. عادات بد خوابیدن باعث می‌شود پوست زیر چشم رنگ پریده به نظر برسد. رگ های خونی به راحتی می توانند از طریق پوست نمایان شوند. گاهی به شکل عروق عنکبوتی زیر چشم و گاهی به صورت پف زیر چشم خود را نشان می‌دهد.

خستگی چشم نیز در ایجاد تیرگی ناحیه اطراف چشم نقش دارد. خیره شدن به صفحه‌ی تلویزیون، کامپیوتر یا موبایل برای مدت طولانی باعث سیاهی دور چشم می‌شود. چون عروق خونی اطراف چشم بزرگ‌تر می‌شوند و جریان خون در آن‌ها افزایش می‌یابد.

مواجهه با نور خورشید

قرار گرفتن طولانی در معرض نور خورشید باعث افزایش تولید ملانین می‌شود که در واقع حاوی رنگ‌دانه‌های تیره هستند. در این شرایط باید علاوه بر کرم رفع سیاهی دور چشم، از کرم ضد آفتاب دور چشم استفاده کنید.

واکنش‌های آلرژیک بدن

واکنش‌ آلرژیک و خشکی چشم یکی از عوامل محرک بروز سیاهی دور چشم است. وقتی بدنتان به چیزی واکنش آلرژیک دارد (به چیزی حساسیت دارید) در مقابله با آن، هیستامین آزاد می‌کند تا با ماده‌ی آلرژی‌زا مبارزه کند. این امر به بروز علائم متعددی از جمله خارش، قرمزی و پف‌آلود بودن چشم‌ها منجر می‌شود. آلرژی تمایل شما به خارش پوست اطراف چشم را افزایش می‌دهد و مالش مداوم پوست باعث التهاب، تورم و تیره‌تر شدن آن می‌شود. به‌علاوه، هیستامین باعث گشاد شدن عروق خونی و نمایان‌تر شدن آن‌ها می‌شود.

درماتیت

اگزما و درماتیت تماسی می توانند باعث گشاد شدن عروق خونی زیر چشم شوند و از طریق پوست خود را نشان دهند.

مالیدن چشم ها

 مالیدن و خاراندن چشم ها می‌تواند باعث تورم زیر چشم و شکستن رگ های خونی شود.

کم‌آبی بدن و دهیدراته شدن

کم‌آبی بدن یکی از دلایل رایج سیاهی دور چشم است. وقتی بدن به‌خوبی هیدراته نمی‌شود، پوست زیر چشم می‌تواند کدر و گودرفته به نظر برسد. مصرف روزانه 8 لیوان آب به توصیه بعضی از کارشناسان سلامت، برای تامین آب بدن پیشنهاد می‌شود.

عوامل سبک زندگی

عوامل سبک زندگی نادرست مانند داشتن استرس مداوم، تغذیه نادرست، مصرف بیش از حد الکل و سیگار می‌توانند باعث سیاهی زیر چشم شوند.

سیگار و الکل

نوشیدنی‌های الکلی و سموم موجود در دود سیگار به ساختار ظریف پوست دور چشم آسیب می‌رسانند و باعث تیره‌تر شدن آن می‌شوند. سیگار کشیدن باعث کاهش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به پوست شده که می‌تواند منجر به تیرگی دور چشم شود. نیکوتین موجود در سیگار نیز به کلاژن و الاستین پوست آسیب رسانیده و باعث بروز چین‌وچروک و تیرگی می‌شود. مصرف زیاد الکل نیز باعث کم‌آبی بدن می‌شود و پوست را خشک و بی‌حال می‌کند. همچنین الکل می‌تواند باعث گشاد شدن رگ‌های خونی و افزایش التهاب شود که منجر به تیرگی دور چشم می‌شود.

خوردن غذاهای چرب و پرنمک

خوردن غذاهای چرب به مرور باعث رسوب چربی در دیواره رگ‌ها و کاهش جریان خون در بدن شده و کاهش جریان خون در بافت اطراف چشم منجر به تیره شدن این ناحیه می‌شود. خوردن بیش از حد نمک در غذاها نیز باعث کم آبی و خشکی پوست شده که منجر به تیرگی و پف زیر چشم می‌شود.

آلودگی هوا و کمبود اکسیژن

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده و عدم دریافت اکسیژن کافی، میتواند باعث کبودی و سیاهی دور چشم شود. در واقع، کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت اطراف چشم، سیاهی دور چشم را به دنبال خواهد داشت. همچنین هوای آلوده باعث حساسیت و خارش چشم می‌شود و با خاراندن چشم و آسیب به مویرگ‌های بافت اطراف چشم، این ناحیه تیره خواهد شد.

کبودی و سیاهی دور چشم به علت کم خونی و فقر آهن (علت کبودی ناگهانی زیر چشم)

یکی از عواملی که منجر به تیرگی زیر چشم می‌شود، کمبود آهن است. کمبود آهن در بدن باعث می‌شود اکسیژن کافی به بافت اطراف چشم نرسد و ناحیه اطراف چشم را تیره نشان می‌دهد. یکی از علائم رایج کم‌خونی، ظاهر رنگ پریده یا شبح مانند پوست است. وقتی سطح هموگلوبین پایین است، پوست روشن‌تر یا تیره‌تر به نظر می‌رسد و سیاهی دور چشم را برجسته‌تر می‌کند. تضاد بین پوست رنگ پریده و رگ‌های خونی یا سایه‌های زیرین آن می‌تواند باعث ایجاد تیرگی دور چشم شود.

اگر کم‌خونی علت کبودی و سیاهی دور چشم باشد، اصلاح رژیم غذایی و استفاده از مکمل آهن به‌شکل شربت یا قرص برای رفع سیاهی دور چشم مفید است.

کمبود ویتامین‌های بدن

کبودی و سیاهی زیر چشم می تواند بر اثر کمبود ویتامین در بدن به وجود آید. ویتامین های کا K، دی D، ای E، گروه ب بخصوص ب12، از جمله ویتامین‌هایی هستند که کمبود آن‌ها می‌تواند باعث به‌وجودآمدن سیاهی زیر چشم شود. مصرف مکمل های مولتی ویتامین در این زمینه کارساز هستند.

بیماری‌های زمینه‌ای

برخی بیماری‌ها مانند آسم، اگزما، تیروئید و بیماری‌های کلیوی می‌توانند باعث ایجاد سیاهی دور چشم شوند. این بیماری‌ها می‌توانند بر گردش خون و عملکرد کلی بدن تأثیر بگذارند و در نتیجه به تیرگی دور چشم منجر شوند.

مصرف برخی داروها

هر دارویی که عروق خونی را گشاد می‌کند می‌تواند به سیاهی زیر چشم منجر شود. زیرا پوست اطراف چشم ظریف است و اثرات افزایش جریان خون را می توان براحتی در این ناحیه مشاهده نمود. برخی داروها مانند داروهای ضد آلرژی، داروهای فشار خون و داروهای کورتیکوستروئید می‌توانند باعث ایجاد سیاهی دور چشم شوند. این داروها ممکن است عوارضی مثل احتباس آب و نازک شدن پوست داشته باشند که به تیرگی دور چشم کمک ‌کنند.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در بارداری، قاعدگی و یائسگی می‌تواند منجر به ایجاد کبودی و سیاهی دور چشم شود. نوسانات هورمونی بر تولید نیز کلاژن و الاستین تأثیر می‌گذارد که تیرگی و پف زیر چشم را ایجاد می کند.

کبودی و سیاهی دور چشم در دوران بارداری

کبودی زیر چشم در بارداری می تواند به دلایل تغییرات هورمونی، خستگی، افزایش حجم خون و کاهش خواب باشد. استراحت کافی، نوشیدن آب کافی و استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به کاهش تیرگی دور چشم در این دوران کمک کند.

کبودی و سیاهی دور چشم بعد از عمل بینی و بلفاروپلاستی

بعد از عمل جراحی بینی و بلفاروپلاستی پوست ناحیه اطراف چشم به دلیل تورم، کبودی و آسیب بافتی ناشی از عمل تیره می‌شود، که البته جزء عوارض جانبی موقت است که با رعایت مراقبت‌های بعد از عمل مانند استراحت کافی و قرار دادن کمپرس سرد زیر چشم برطرف می‌شود.

علت سیاهی زیر چشم کودکان

نوزادان و کودکان ممکن است به همان دلایلی که بزرگسالان به تیرگی زیر چشم مبتلا می‌شوند، دچار تیرگی زیر چشم شوند. پوست زیر چشم کودکان بسیار نازک و حساس است و رگ‌های خونی آن‌ها بیشتر نمایان می‌شود.

علت تیرگی زیر چشم در کودکان متفاوت است. این می تواند به دلیل ژنتیک، مالیدن چشم‌ها یا خستگی آنها باشد. همچنین ممکن است کودک در حال ابتلا به یک بیماری جزئی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا و یا عفونت گوش باشد. علت گودی زیر چشم و سیاهی این ناحیه در کودکان اگر دلایل ژنتیکی نباشد، می‌تواند نشان از این موارد زیر باشد: کم‌آبی بدن، کمبود آهن؛ خستگی و خواب آلودگی، کمبود خواب، در معرض ضربه یا جراحت بودن، گریه کردن زیاد، وجود مشکلات بینایی و خستگی چشم، تماشای تلویزیون یا نمایشگرهای دیگر.

 اگر نگران کبودی و سیاهی دور چشم کودک خود هستید، لازم است با پزشک کودک خود در این مورد صحبت کنید.

علت سیاهی زیر چشم در نوجوانان

سن نوجوانی برای برخی از نوجوانان مملو از استرس و نگرانی است. در اثر استرس ممکن است تیرگی زیر چشم اتفاق بیفتد و یا اینکه عوامل دیگری مانند کم‌خونی و ژنتیک داشته باشد. اگر زیر چشم فرزند نوجوان شما دچار سیاهی و کبودی است و یا احساس خستگی می‌کند، بهتر است از یک متخصص داخلی برای درمان کمک بگیرید.

علت گودی و سیاهی زیر چشم در زنان و مردان

سابقه‌ی خانوادگی در تیرگی زیر چشم نقش موثری دارد. همچنین سابقه‌ی بیماری‌هایی مثل بیماری‌های غده‌ی تیروئید نیز می‌تواند سبب تیرگی زیر چشم در بزرگسالان شود.

سیاهی دور چشم کمبود چه ویتامینی است؟

مطالعات نشان داده که در بسیاری از افراد، سیاهی زیر چشم به دلیل کمبود ویتامین در بدن رخ می دهد. از جمله ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها می‌تواند سیاهی زیر چشم ایجاد کند می‌توان به ویتامینK ،D ،E  و B به‌خصوص ویتامین B12 اشاره کرد.

کمبود ویتامین کا K می‌تواند باعث افزایش شکنندگی و نشت رگ‌های خونی و درنتیجه ظهور حلقه‌های سیاه دور چشم شود. برای جلوگیری از ایجاد سیاهی دور چشم، می‌توانید مقادیر کافی این ویتامین‌ها را در مواد غذایی خود بگنجانید و یا از مکمل‌های ویتامینی استفاده کنید. رفع سیاهی دور چشم با قرص ویتامین ای E، بهترین ویتامین برای گودی چشم، نیز روش خوبی است تا سیاهی و چین و چروک دور چشم را از بین ببرد.

علت گودی و سیاهی زیر چشم در زنان و مردان

سیاهی دور چشم نشانه چه بیماری است؟

وجود برخی از بیماری ها سبب مشاهده شدن کبودی و سیاهی دور چشم خواهند شد. بیماری‌هایی مثل آسم، اگزما، تیروئید و بیماری‌های کلیوی و … بر گردش خون و عملکرد کلی بدن تأثیر گذاشته و تیرگی پوست اطراف چشم را ایجاد می‌کنند.

کبودی و سیاهی دور چشم و تیروئید (کم کاری تیروئید)

تیرگی زیر چشم می‌تواند با بیماری‌های تیروئیدی مانند کم کاری تیروئید یا بیماری‌های خود ایمنی تیروئید مرتبط باشد. این شرایط باعث جمع‌شدن مایعات و تغییر در جریان خون و پف یا سیاهی دور چشم می‌شود. درمان بیماری زمینه‌ای تیروئیدی به کاهش علائم کمک می‌کند.

کبودی و سیاهی دور چشم و سینوزیت

گرفتگی بینی ناشی از آلرژی یا مشکلات سینوسی جریان خون را محدود کرده و باعث گشادشدن رگ‌های خونی اطراف چشم می‌شود. این شرایط تیرگی دور چشم را بیشتر می‌کند.

کبودی و سیاهی دور چشم و مقاومت به انسولین

سیاهی دور چشم مستقیما به دلیل مقاومت به انسولین ایجاد نمی‌شود، اما می‌تواند با بیماری‌های زمینه‌ای مرتبط با مقاومت به انسولین مانند سندرم متابولیک یا دیابت مرتبط باشد. تغییر سبک زندگی و درمان‌های پزشکی مناسب، به کاهش سیاهی دور چشم در طول زمان کمک می‌کند.

کبودی و سیاهی دور چشم و اگزما

اگزما باعث خارش و التهاب پوست میشود. در ابتلا به اگزما ممکن است بخواهید مدام پوست خود را مالش دهید. اگر این وضعیت برای پوست زیر چشم رخ دهد، مالش بیش از حد باعث ایجاد تیرگی زیر چشم می‌شود.

 

کبودی و سیاهی دور چشم و نارسایی کلیه

یکی از علائم شایع بیماری کلیوی جمع شدن مایعات است که می‌تواند منجر به تورم یا پف کردن در قسمت‌های مختلف بدن از جمله ناحیه اطراف چشم شود. این تورم باعث ایجاد سایه و حلقه‌های تیره می‌شود. در نارسایی کلیه پوست بیمار رنگ پریده و چشم هایش خسته به نظر می رسد. که این موضوع منجر به افزایش  تیرگی های زیر چشم شده و سیاهی دور چشم افزایش می یابد.

کبودی و سیاهی دور چشم و بیماری مزمن معده

 بیماری معده باعث افزایش عملکرد گوارشی و جذب مواد مغذی می‌شود اگر التهاب معده چندین بار رخ دهد، سیاهی های دور چشم پدیدار می‌شوند. بیماران مبتلا به اختلالات عصبی یا بیماری های اندام های داخلی

کبد و سیاهی دور چشم

اگر کبد به درستی کار نکند، روی توانایی بدن برای پردازش و حذف سموم تاثیر می‌گذارد. یکی از علائم بیماری کبد، یرقان است. این بیماری باعث زرد شدن پوست و چشم‌ها می‌شود. در موارد شدید، تجمع بیلی روبین (رنگدانه زردی که از تجزیه گلبول‌های قرمز تولید می‌شود) می‌تواند دلیل تغییر رنگ یا تیره شدن پوست اطراف چشم شود.

درمان سیاهی دور چشم

راهکارهای خانگی و پزشکی زیادی برای درمان سیاهی زیر چشم وجود دارد که در این بخش به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

درمان های خانگی کبودی و سیاهی دور چشم

اگر کبودی زیر چشم شما به دلیل آسیب دیدگی جزئی ایجاد شده، می توانید برای رفع بهبود کبودی، از درمان های خانگی استفاده کنید. در ادامه، چند روش خانگی موثر برای رفع کبودی زیر چشم را پیشنهاد می‌کنیم.

تنظیم خواب روزانه

یکی از اصلی‌ترین علل سیاهی دور چشم‌، کم‌خوابی است. خواب روزانه کافی گودی و تیرگی اطراف چشم را از بین می‌برد.

نحوه‌ی خوابیدن

نحوه‌ی خوابیدن شما روی پوست دور چشم تأثیر دارد. با استفاده از چند بالش سر خود را بالاتر بیاورید تا از تجمع مایعات در زیر چشم جلوگیری شود. همچنین هنگام خواب، از چرخیدن به پهلو خودداری کنید تا به رگ های خونی در زیر چشم فشار وارد نشود، زیرا می‌تواند باعث خونریزی و بدتر شدن ظاهر کبودی چشم شود.

ماساژ برای درمان کبودی زیر چشم

با استفاده از حرکات دایره ای ملایم، بافت اطراف چشم را ماساژ دهید تا جریان خون در ناحیه کبود شده تنظیم شود.

کمپرس سرد

کمپرس سرد عروق خونی را منقبض کرده و سیاهی دور چشم را کاهش می‌دهد.

درمان خانگی کبودی و سیاهی دور چشم با مواد موثر

استفاده‌ی موضعی از بعضی از مواد نیز به درمان سریع سیاهی دور چشم کمک می‌کند، از جمله:

روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین نرم‌کننده است و با بهبود رنگ پوست باعث می‌شود عروق خونی زیر آن کمتر به چشم بیایند.

ژل آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌ورا حاوی آلوئزین است، ترکیبی که با مهار آنزیم تیروزیناز باعث کاهش تولید ملانین در پوست می‌شود. به‌علاوه، آلوئه‌ورا پوست را آبرسانی می‌کند و انعطاف‌پذیری آن را افزایش می‌دهد.

آب لیموترش

لیموترش منبع خوب ویتامین سی است. ویتامین سی خواص ضدرنگدانه دارد و به افزایش ضخامت پوست زیر چشم کمک می‌کند و باعث می‌شود عروق خونی که به‌دلیل نازک شدن پوست نمایان‌تر شده‌اند، کمتر به چشم بیایند.

خیار

خیار حاوی ترکیبات و ویتامین‌هایی است که می‌توانند فعالیت آنزیم تیروزیناز را مهار کنند و تولید ملانین را کاهش دهند.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی سرشار از مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان مانند لیکوپن و بتا-کاروتن است که از پوست در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کنند و قرمزی و حلقه های تیره زیر چشم را کاهش می‌دهند.

چای کیسه‌ای

چای کیسه‌ای یکی از راه حل‌های از بین بردن کبودی و سیاهی دور چشم است. شما می‌توانید از چای کیسه‌ای بابونه و چای سبز نیز استفاده کنید. برای این منظور، چای کیسه‌ای خیس را کمی داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه روی چشمانتان قرار دهید تا سیاهی زیر چشم از بین برود.

 موز

موز حاوی ویتامین آ و ث است که تأثیر زیادی در از بین بردن سیاهی دور چشم دارد.

سیب زمینی خام

سیب زمینی خام برای درمان کبودی و سیاهی دور چشم کاربرد مناسبی دارد.

اصلاح رژیم غذایی برای درمان کبودی و سیاهی دور چشم

رژیم غذایی تاثیر مستقیم ‌بر سلامت پوست و زیبایی افراد دارد. هرچه مصرف روزانه میوه‌ و سبزیجات را بیشتر کنید، میزان فیبر بیشتری دریافت می‌کنید. با اصلاح رژیم غذایی و جای دادن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌توانید گردش خون خود را بهبود دهید و از تیرگی زیر چشم نیز جلوگیری کنید. همچنین مصرف انواع دم‌نوش‌های گیاهی و رژیم غذایی کم نمک در بهبود وضعیت تیرگی اطراف چشم کمک کننده هستند.

مصرف ویتامین های تقویت کننده پوست و مکمل های ویتامین

گودی و سیاهی دور چشم می‌تواند به دلیل کمبود انواع ویتامین‌های ضروری بدن رخ دهند. با مصرف برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، علاوه بر اینکه پوست شفاف‌تر و بهتری دارید، می‌توانید به رفع تیرگی زیر چشم هم کمک کنید. بهترین ویتامین برای پوست صورت در ناحیه اطراف چشم شامل ویتامین‌های E، C، A  و گروه  B می‌شوند.

قرص‌های مکمل و ویتامین‌های مختلف برای درمان سیاهی دور چشم را بدون نسخه و مشورت با پزشک مصرف نکنید. معمولاً پزشک متخصص برای رفع کبودی زیر چشم انواع قرص‌های ویتامین A، ویتامین B12، ویتامین B3 و رتینول تجویز می‌کند. تأکید می‌کنیم، از مصرف خودسرانه قرص برای رفع سیاهی دور چشم خودداری کنید.

درمان‌های‌ پزشکی برای رفع کبودی و سیاهی دور چشم

برای درمان سیاهی و تیرگی دور چشم، راه‌حل‌های موثرتر و پایدارتری نیز در دسترس است. از درمان‌های پزشکی مورد استفاده برای کاهش سیاهی دور چشم می‌توان به موارد متداول زیر اشاره نمود:

  • استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی برای کاهش رنگدانه
  • عمل جراحی لیزر برای لایه‌برداری و سفت کردن پوست
  • خالکوبی پزشکی برای تزریق رنگدانه درون پوست
  • استفاده از پرکننده‌ بافت برای پنهان‌کردن عروق خونی و رنگدانه‌های تیره
  • برداشتن چربی اضافی
  • رفع سیاهی دور چشم با تزریق فیلر، چربی یا ژل مصنوعی

قبل از اینکه هر کدام از گزینه‌های درمانی فوق را انتخاب کنید، بهتر است که با یک متخصص پوست مشورت کنید. اغلب درمان‌های تهاجمی و عمل‌های جراحی، پر هزینه و دردناک بوده و بهبودی آنها نیاز به زمان طولانی دارد.

درمان‌های‌ پزشکی برای رفع کبودی و سیاهی دور چشم

درمان‌های‌ پزشکی برای رفع کبودی و سیاهی دور چشم

استفاده از کرم‌ها و سرم‌ها برای رفع کبودی و سیاهی دور چشم

یکی از روش‌های پزشکی برای درمان سیاهی و کبودی زیر چشم، کرم درمانی است. برخی از کرم‌ها و سرم‌ها می‌توانند به روش‌های طبیعی و شیمیایی برای درمان تیرگی زیر چشم موثر باشند. برای رفع تیرگی دور چشم می‌توان از کرم‌های مخصوص استفاده کرد. کرم‌های ضد آفتاب با SPF مناسب و کرم مخصوص دور چشم می‌توانند به شفاف شدن و رفع تیرگی چشم‌ها کمک کنند.

کرم دور چشم برای رفع انواع تیرگی و کبودی زیر چشم قابل استفاده است. این کرم‌ها باید با توجه به میزان تیرگی زیر چشم مصرف شوند. موادی مانند ویتامین C، رتینول، آلوئه‌ورا و پپتیدها می‌توانند به تقویت پوست زیر چشم و کاهش تیرگی آن کمک کنند.

البته متخصصان، کرم را یک روش مکمل در کنار سایر روش‌ها می‌دانند و معتقد هستند به طور کلی همه افراد بالای ۳۰ سال بهتر است در طول روز حتماً یک بار از کرم‌های درمان‌کننده سیاهی و گودی زیر چشم استفاده کنند. این کرم‌ها انواع مختلفی دارند.

ترکیبات مؤثر در کرم‌های دور چشم برای رفع سیاهی دور چشم

ترکیبات گیاهی بسیار موثری وجود دارند که برای رفع مشکلات پوست دور چشم به کار می‎روند. در ادامه چند مورد از برترین ترکیبات طبیعی برای رفع تیرگی زیر چشم را می‌خوانیم.

کافئین

کافئین التیام‌بخش، ضد التهاب و منقبض‌کننده رگ‌های خونی است که قرمزی و پف زیر چشم را کاهش می‌دهد. در کافئین در افزایش خون‌رسانی و کاهش التهاب پوست موثر است.

ویتامین E

آنتی‌اکسیدان‌های قوی ویتامین E در مبارزه با رادیکال‌های آزاد و اثرات پرتوهای فرابنفش بسیار موفق عمل می‌کنند و هایپرپیگمنتاسیون (افزایش رنگدانه) و چین و چروک اطراف چشم‌ها را تا حدود زیادی برطرف می‌کنند.

هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید پوست را آبرسانی و توپر می‌کند و موجب یکنواخت‌تر شدن رنگ پوست و جوانسازی آن می‌شود. این مسئله به کاهش تیرگی و چروک های دور چشم کمک می‎کند.

ویتامینK

یکی از مؤثرترین ویتامین‌ها برای مبارزه با حلقه‌های تیره و سیاهی دور چشم ویتامین کا است. این ویتامین در ترکیب با رتینول (vitamin A) برای رفع هایپرپیگمنتاسیون (تیره‌ رنگ شدن پوست) کارآمد شناخته می‌شود.

رتینول

رتینول به افزایش تولید کلاژن و کاهش ظاهر تیرگی کمک می‌کند.

ویتامینC

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به روشن شدن پوست کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من