preloader
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی
ارسال رایگان داروخانه آنلاین دکتر دانیالی

کرومیوم پیکولینات چیست ؟

کرومیوم پیکولینات چیست
دسته بندی : -
نوشته شده توسط : دکتر محمدرضا کیافر

کرومیوم پیکولینات چیست ؟

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سلامتی سایت دکتر دانیالی می پردازیم به :

پیکولینات کروم شکلی از عنصر کمیاب کروم است که در مکمل ها یافت می شود. بسیاری از محصولات حاوی کروم مدعی بهبود متابولیسم مواد مغذی در بدن و کاهش وزن هستند.

با این حال، بسیاری از مردم در مورد ایمنی و اثربخشی کروم سوالاتی مطرح میکنند.

در این مقاله چندین مزیت احتمالی کروم پیکولینات را مورد بحث قرار می دهیم و به شما کمک می کنیم تصمیم بگیرید که آیا مکمل های کروم ارزش امتحان کردن دارند یا خیر.

کروم پیکولینات چیست؟

کروم یک ماده معدنی است که به اشکال مختلفی در دسترس است. اگرچه یک شکل خطرناک از این عنصر را می توان در آلودگی های صنعتی مشاهده کرد ، اما شکل ایمن عنصر کروم به طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت می شود .

این شکل بی خطر و ایمن، کروم سه ظرفیتی است، که عنصر ضروری در نظر گرفته می شود، به این معنی که باید از رژیم غذایی به دست بیاید.

اگرچه برخی از محققان این سؤال را مطرح می کنند که آیا این ماده معدنی واقعاً برای انسان ضروری است، اما چندین عملکرد مهم و ثابت شده برای کروم در بدن در نظرگرفته شده است.

به عنوان مثال،کروم بخشی از یک مولکول به نام کرومودولین در بدن است که به هورمون انسولین کمک می کند تا اعمال خود را در بدن انجام دهد

انسولین، مولکولی  است که در بدن توسط لوزالمعده آزاد می شود، انسولین در تولید و متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین بدن شما بسیار مهم است .

جالب اینجاست که جذب کروم به صورت عنصری در روده ها بسیار کم است و تنها  کمتر از 2.5 درصد کروم خورده شده جذب می شود.با این حال، کروم پیکولینات یک شکل جایگزین از کروم است که بسیار بهتر جذب می شود. به همین دلیل، معمولا این نمک از کروم در مکمل های غذایی یافت می شود.

کروم پیکولینات در واقع کروم معدنی متصل به سه مولکول اسید پیکولینیک است.

کروم احتمالا تنظیم قند خون را بهبود میبخشد ( کرومیوم پیکولینات چیست )

در افراد سالم، هورمون انسولین نقش مهمی در پیام رسانی به بدن برای رساندن قند خون به سلول های بدن دارد. در افراد مبتلا به دیابت، مشکلاتی در پاسخ طبیعی بدن به انسولین وجود دارد.

چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های کروم می‌تواند تنظیم قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت بهبود ببخشد.

 کرومیوم پیکولینات چیست

یک مطالعه نشان داد که 16 هفته مصرف مداوم 200 میکروگرم در روز کروم می تواند قند خون و انسولین را کاهش دهد و در عین حال پاسخ بدن به انسولین را بهبود ببخشد .

تحقیقات دیگر نشان داده است که افرادی که قند خون بالاتر و حساسیت کمتری به انسولین دارند ممکن است به مکمل‌های کروم نسبت به بقیه افراد واکنش بهتری نشان دهند.

علاوه بر این، در یک مطالعه بزرگ روی بیش از 62000 بزرگسال، احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که مکمل های غذایی حاوی کروم مصرف می کردند، 27 درصد کمتر بود .

علاوه بر این، تحقیقات در بزرگسالان چاق بدون دیابت نشان داد که 1000 میکروگرم در روز کروم پیکولینات پاسخ بدن به انسولین را بهبود نمی بخشد.

به طور کلی، برخی از مزایای مصرف این مکمل ها در افراد مبتلا به دیابت دیده شده است، نه در همه ی افراد.

کروم ممکن است گرسنگی کاهش دهد ( کرومیوم پیکولینات چیست )

اکثر افرادی که سعی کرده اند وزن خود را کاهش دهند و یا وزن حال حاضر خود را حفظ کنند، با احساس گرسنگی و میل شدید به غذا آشنا هستند.در نتیجه، بسیاری از افراد  به غذاها، مکمل‌ها یا داروهایی که می‌توانند به مبارزه با این تمایلات کمک کنند، علاقه دارند.

چندین مطالعه علمی بررسی کرده اند که آیا پیکولینات کروم ممکن است در این مورد مفید باشد یا خیر.

در یک مطالعه 8 هفته ای، 1000 میکروگرم کروم در روز (به شکل کروم پیکولینات) باعث کاهش مصرف غذا، گرسنگی و هوس در زنان دارای اضافه وزن سالم شد  محققان گزارش کردند که ممکن است اثرات کروم بر روی مغز این اثرات را ایجاد کرده باشد.

 کرومیوم پیکولینات چیست

تحقیقات دیگر افراد مبتلا به اختلال پرخوری یا افسردگی را مورد بررسی قرار داده است، زیرا این گروه ها به طور بالقوه می توانند بیشترین سود را از سرکوب هوس خوردن یا گرسنگی شدید ببرند.

یک مطالعه 8 هفته ای به 113 فرد مبتلا به افسردگی اختصاص داد تا 600 میکروگرم در روز کروم را به شکل کروم پیکولینات یا دارونما دریافت کنند.محققان دریافتند که اشتها و هوس به غذا با مکمل‌های کروم پیکولینات در مقایسه با دارونما کاهش می‌یابد

علاوه بر این، یک مطالعه کوچک فواید زیادی را در افرادی که از اختلال پرخوری رنج می بردند مشاهده کرد.

بنا بر این مطالعات، دوزهای 600 تا 1000 میکروگرم در روز از کروم ممکن است منجر به کاهش دفعات پرخوری و علائم افسردگی شود.

آیا کروم  به کاهش وزن کمک می کند؟ (د کرومیوم پیکولینات چیست )

با توجه به نقش کروم در متابولیسم مواد مغذی و اثرات احتمالی بر رفتار غذایی، مطالعات متعددی بررسی کرده اند که آیا کروم به عنوان یک مکمل در کاهش وزن موثر است یا خیر.

یک تحلیل بزرگ به 9 مطالعه مختلف شامل 622 فرد دارای اضافه وزن یا چاق پرداخته است تا مدارک کاملی از مفید بودن این ماده معدنی برای کاهش وزن بدست آورد.

در این مطالعات از دوزهای حداکثر 1000 میکروگرم در روز کروم پیکولینات استفاده شد.به طور کلی، این تحقیق نشان داد که کروم پیکولینات باعث کاهش وزن کمی (2.4 پوند یا 1.1 کیلوگرم) پس از 12 تا 16 هفته در بزرگسالان دارای اضافه وزن یا چاق می شود.

تجزیه و تحلیل عمیق دیگری از تحقیقات موجود در مورد کروم و کاهش وزن، به نتیجه مشابهی درباره ی تاثیر کروم رسید

در یک مطالعه بالینی پس از تجزیه و تحلیل 11 مطالعه مختلف، محققان متوجه کاهش وزن تنها 1.1 پوند (0.5 کیلوگرم) با 8 تا 26 هفته مصرف مکمل کروم شدند.

 کرومیوم پیکولینات چیست

منابع غذایی پیکولینات کروم

اگرچه پیکولینات کروم به طور معمول فقط در مکمل های غذایی یافت می شود ولی بسیاری از غذاها حاوی کروم معدنی هستند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که فرآیندهای کشاورزی و تولید بر میزان کروم موجود در غذاها تأثیر می‌گذارند.

به همین دلیل، محتوای کروم یک غذای خاص می تواند با توجه به منشا آن متفاوت باشد و هیچ پایگاه داده ی قابل اعتمادی از محتوای کروم غذاها وجود ندارد. علاوه بر این، در حالی که بسیاری از غذاهای مختلف حاوی مقداری از این ماده معدنی هستند، اما در اکثر آنها این مقدار بسیار کم است (1-2 میکروگرم در هر وعده)

 مصرف مرجع غذایی توصیه شده (DRI) کروم 35 میکروگرم در روز برای مردان بالغ و 25 میکروگرم در روز برای زنان بالغ است.

پس از 50 سالگی، میزان مصرف توصیه شده کمی کاهش می یابد و به 30 میکروگرم در روز برای مردان و 20 میکروگرم در روز برای زنان میرسد.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که این توصیه‌ها با استفاده از تخمین‌های “میانگین مصرف” در جمعیت‌های خاص ایجاد شده‌اند. به همین دلیل، نسبتاً آزمایشی هستند.

علیرغم نامشخص بودن محتوای کروم واقعی بیشتر غذاها و توصیه‌های مصرف ، به نظر می‌رسد کمبود کروم بسیار نادر است.

به طور کلی، گوشت، غلات کامل و برخی از میوه ها و سبزیجات منابع خوب کروم در نظر گرفته می شوند.

برخی تحقیقات گزارش داده اند که کلم بروکلی دارای کروم نسبتا بالایی است، تقریباً 11 میکروگرم درنصف فنجان، در حالی که پرتقال و سیب ممکن است حاوی تقریباً 6 میکروگرم در هر وعده باشند

به طور کلی، مصرف یک رژیم غذایی متعادل حاوی انواع غذاهای فرآوری نشده ممکن است به شما در رفع نیازهای کروم بدن خود کمک کند.

 کرومیوم پیکولینات چیست

آیا باید مکمل پیکولینات کروم مصرف کنید؟

با توجه به نقش مهم کروم در بدن، برای بسیاری ایت سوال ایجاد میشود که آیا مصرف کروم اضافی از طریق مکمل های غذایی یک استراتژی خوب برای سلامتی است یا خیر.

محدودیت خاصی برای Chromium وجود ندارد.

مطالعات متعددی اثرات کروم را بر کنترل قند خون و کاهش وزن بررسی کرده اند .با این حال، علاوه بر بررسی فواید بالقوه یک ماده مغذی خاص، در نظر گرفتن اینکه آیا مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی و خطراتی دارد یا خیر نیست بسیار مهم است.

آکادمی ملی پزشکی اغلب برای مواد مغذی خاص، یک سطح بالای مصرف قابل تحمل (UL) تعیین می کند. مصرف بیش از این مقدار ممکن است منجر به مسمومیت یا سایر مشکلات گوارشی یا سلامتی  شود.

با این حال، به دلیل اطلاعات محدود موجود، هیچ UL برای کروم تنظیم نشده است.

ایمنی پیکولینات کروم

علیرغم فقدان UL رسمی، برخی از محققان این سوال را مطرح کرده اند که آیا پیکولینات کروم ، که اغلب در مکمل ها یافت می شود، واقعا بی خطر است یا خیر.

بر اساس نحوه جذب این شکل از کروم در بدن، ممکن است مولکول های مضری به نام رادیکال های هیدروکسیل تولید شود.این مولکول ها می توانند به مواد ژنتیکی شما (DNA) آسیب رسانده و مشکلات دیگری ایجاد کنند. این اثرات منفی در بدن تنها ممکن است زمانی رخ دهد که این شکل به صورت بی رویه مصرف شود.

علاوه بر این نگرانی‌ها، یک مطالعه موردی مشکلات کلیوی جدی را در زنی گزارش کرد 2400 میکروگرم در روز به صورت بی وریه از کروم پیکولینات را به منظور کاهش وزن مصرف کرده بود

آیا مکمل های پیکولینات کروم ارزش مصرف دارد؟

مکمل‌های پیکولینات کروم ممکن است با برخی داروها، از جمله مسدودکننده‌های گیرنده ی بتا و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDS) تداخل داشته باشند

با این حال، عوارض جانبی که ممکن است با کروم اضافی مرتبط باشد بسیار نادر است

اگر می خواهید این مکمل غذایی را مصرف کنید، بهتر است با داروساز یا پزشک خود به دلیل احتمال عوارض ناخواسته یا تداخلات دارویی درباره ی میزان مصرف توصیه شده مشورت کنید.


منبع : www.healthline.com

برچسب ها : -
درباره دکتر محمدرضا کیافر
دکتر محمدرضا کیافر فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز شماره نظام پزشکی : د-28169 مسئول فنی داروخانه ی دکتر دانیالی محقق فارماسیوتیکس – بالینی

سلامت همه آفاق در سلامت توست

فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من