محصولات شستشوی زخم و سوختگی

شستشوی زخم و سوختگی اقدام بسیار مهمی که در  زخمروند درمان زخم و سوختگی تاثیر بسیاری دارد، تمیز نگه داشتن زخم و فراهم آوردن یک محیط مناسب و مرطوب برای جلوگیری از عفونت است.
مورد مهمی که باید به آن توجه شود این است که زخم های سوختگی استریل نمی باشند. با این وجود، اقداماتی مثل تمیز نگه داشتن زخم و دائم عوض کردن پانسمان آن، برای جلوگیری از عفونت کاری بسیار مهم می باشد.
زخم های سوختگی را می توان با سرم شستشوی مخصوص یا مواد پاک کننده  پوستی تمیز نمود.
سوختگی هایی با وسعت بسیار زیاد را می توانید در حمام، تمیز کنید. استفاده از آب جاری و شامپوی بچه ای که پوست را نمی سوزاند، در این کار به شما کمک می کند.
شستشوی زخم و سوختگی
اقدامی که در بیمارستان ها، برای از بین بردن عفونت ها و بافت های مرده انجام می شود، غوطه ور کردن مصدوم در آب است.
در خانه به دلیل اینکه از آب روان و دوش، استفاده می شود بسیار آسان می باشد ، بنابراین این کار همیشه همراه با احتمال ریسک عفونت بالا می تواند باشد.
در هر شستشو زدودن بافت های مرده به طور آهسته توصیه می شود. در طول درمان باید همواره از نظر علائم کاهش دمای بدن به خوبی ارزیابی شود.
دمای آب که برای شست و شو استفاده می شود باید چیزی در حدود 8 درجه سانتی گراد حفظ شود.
پس از ترخیص بیمار از بیمارستان، ممکن است تیم پزشکی به شما پیشنهاد کند که یک پرستار بگیرید یا فردی همیشه همراه شما در خانه باشد. هر دوی این امکانات به شما کمک خواهد کرد تا با موفقیت بهبود یابید و به خانه برگردید.
در حالی که زخم سوختگی رو به بهبود است، امکان دارد باکتری وارد زخم شده و باعث ایجاد عفونت در بیمار شوند. از علائم عفونت میتوان به موارد مثل : قرمزی در خارج از ناحیه ی زخم سوختگی ، پوست گرم یا گرم در لمس ، رده های سبز رنگ مایل به زرد، تورم ، تب ، بوی بد و درد غیر طبیعی و بیش از حد اشاره کرد.
مرحلهنکات کلیدی
آماده سازی* استفاده از آب با دمای حدود 8 درجه سانتی‌گراد
* تهیه محلول شستشو یا شامپوی بچه ملایم
* فراهم کردن محیط تمیز و استریل
شستشو* شستشوی آرام و ملایم زخم
* اجتناب از کندن بافت‌های مرده به صورت ناگهانی
* استفاده از محلول شستشو یا شامپوی بچه برای تمیز کردن اطراف زخم
* خشک کردن آرام زخم پس از شستشو
پانسمان* استفاده از پانسمان مناسب برای جلوگیری از عفونت
* تعویض مرتب پانسمان
* مراقبت از محل زخم برای جلوگیری از ورود آلودگی
مراقبت‌های بعدی* نظارت بر علائم عفونت (قرمزی، تورم، تب، درد، ترشحات چرکی)
* مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هرگونه علامت عفونت
* مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت تجویز پزشک
* پیگیری روند بهبودی زخم توسط پزشک
همه ی این علایم دلایلی هستند برای مراجعه به  بیمارستان یا کلینیک برای درمان زخم می باشند. همچنین ممکن است در صورت عفونت، مجبور شوید که درمان های آنتی بیوتیکی را شروع کرده و مدتی در بیمارستان و تحت مراقبت بمانید.