اکسفولیشن یا اسکراب چیست؟

اکسفولیشن یا اسکراب چیست
دسته بندی :
نوشته شده توسط : ویدا تصدیقی

اکسفولیشن یا اسکراب چیست؟! و ارائه‌ی یک راهنمای جامع از تفاوت و مزایای استفاده‌ی آن‌ها بر روی پوست: در این مقاله سعی بر این است تا درباره‌ی اکسفولیشن یا اسکراب شرح مفصلی داده شود و آن‌ها را مورد بررسی دقیق‌تر قرار دهیم. ولی پیش از آنکه به این دو بپردازیم، شاید بد نباشد تا کمی درباره‌ی یکی از اندام های مهم، یعنی پوست سخن بگوییم و توضیح کوتاهی را در این باره را ارائه دهیم‌.

خرید محصولات مراقبت پوست صورت به صورت اینترنتی از داروخانه دکتر دانیالی

پوست چیست؟

پوست به عنوان بزرگ‌ترین عضو بدن، از ما در برابر میکروب‌ها محافظت می‌ کند، دمای بدن را تنظیم نموده و حس لامسه (لمسی) را ممکن می‌ سازد، یعنی؛ اعصاب موجود در پوست به شما کمک می کند تا احساساتی مانند؛ گرما و سرما را احساس کنید.

لایه های اصلی پوست شامل؛ اپیدرم (لایه‌ی بیرونی)، درم (لایه‌ی میانی) و هیپودرم (بافت زیرپوستی) است که می‌ تواند مستعد مشکلات بسیاری از جمله سرطان پوست، آکنه، چین و چروک و بثورات پوستی شود.

پوست شما، همراه با مو، ناخن، غدد چربی و غدد عرق، بخشی از سیستم پوششی بیرون از بدن است که از همه‌ی اجزای دروونی و بیرونی سر، صورت و بدن ما محافظت می نماید که خود گسترده‌ ترین اندام به حساب می آید و بخشی از سیستم دفاعی بدن می باشد تا از ورود باکتری ها و میکروب ها به بدن و جریان خون و ایجاد عفونت جلوگیری نماید.

حال این امکان وجود دارد که به دلیل برخی از عواملی همچون؛ افزایش‌ سن، نور خورشید، تغیرات هورمونی و شرایط پزشکی، ژنتیک، آلودگی‌ها و رادیکال های آزاد، مصرف برخی از داروها و شمار بعضی از بیماری‌ها، پوست دچار آسیب دیدگی شود که این در ظاهر و زیبایی‌ آن موثر می باشد.

اکسفولیشن

اکسفولیشن

فرآیندی که پوست شما برای بازسازی خود استفاده می کند پیچیده می باشد و ممکن است برای شما جذابیت داشته باشد که معمولاً به عنوان چرخش اپیدرمی شناخته می شود. گردش اپیدرم نقش مهمی در حفظ سلامت پوست و حفظ ظاهر صاف و جوان آن دارد.

پوست از سلول‌ های فراوانی تشکیل شده است که لایه‌ی بیرونی آن، یعنی؛ همان لایه‌ی شاخی، به طور مداوم سلول های جدید پوستی می سازد. این سلول های جدید جایگزین حدود ۴۰,۰۰۰ سلول قدیمی پوستی می شوند که بدن شما هر روز آن‌ها را از دست می دهد تا هر ۳۰ روز یک بار، به شما پوست جدیدی بخشد و هم‌چنان جوان بماند.

ولی افسوس‌مندانه، این فرآیند اغلب یک محصول جانبی ناخواسته به شکل سلول‌های مرده پوست را بر جای می‌گذارد. گاهی بنابر دلایلی ممکن است پوست، سلول‌ های بیشتری تولید نماید و یا اینکه پوسته ریزی آنچنان که باید به اندازه و مناسب صورت نپذیرد. با افزایش سن، روند چرخش اپیدرم پوست شما کند می شود، به این معنی که ممکن است پوست شما مدت بیشتری طول بکشد تا سلول های جدید تولید کند تا سلول های قدیمی را جایگزین کند.

هنگامی که سلول های مرده‌ی پوست با سبوم (نوعی روغن که توسط غدد چربی تولید و ترشح می شود) مخلوط می شوند، می توانند با گذر زمان و بسته شدن منافذ باز پوست باعث کم‌آبی و خشکی پوست ایجاد خواهد شد که برآیند آن، عدم تغذیه‌ی پوست، بروز جوش های سرسفید، جوش های سرسیاه و دیگر انواع جوش و پدیدار شدن نشانه های پیری پوست و ایجاد التهاباتی است که گاهی برگشت ناپذیر هستند و گاهی قابل درمان می باشند.

اکسفولیشن یا اسکراب چیست؟!

واژگان اکسفولیشن (Exfoliation) در لغت به معنای پوسته پوسته سازی و اسکراب (Scrub) به معنای تمیز کردن و شست‌وشو دادن به همراه سایش می باشد که هر دو در زمینه‌ی پوست و زیبایی‌، نوعی از روش های لایه‌ برداری حساب می شوند‌ تا به طور کلی؛ جوانی و شادابی پوست بدان بازگردانده شود.

اکسفولیشن یا اسکراب که تکنیک های لایه برداری هستند و هواداران بسیاری را در سرتاسر جهان به خوب اختصاص داده‌اند، در بین افکار عام مردم، فرقی بین آن‌ها وجود ندارد، ولی باید گفت که تفاوت هایی در این دو روش دیده می شود که به صورت جداگانه آن‌ها را بررسی خواهیم نمود.

لایه‌ برداری چیست؟

لایه‌ برداری چیست؟

مقایسه اکسفولیشن و اسکراب

ویژگیاکسفولیشن (Exfoliation)اسکراب (Scrub)
تعریفلایه‌برداری شیمیایی یا آنزیمی برای حذف سلول‌های مرده پوست.لایه‌برداری فیزیکی با استفاده از ذرات ساینده برای حذف سلول‌های مرده از سطح پوست.
روش لایه‌برداریشیمیایی (استفاده از اسیدهای میوه، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)، بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)) یا آنزیمی (با آنزیم‌های طبیعی از میوه‌ها مانند پاپایا و انبه).فیزیکی (با ذرات ساینده همچون شکر، نمک، دانه‌های گیاهی یا برنج).
نوع پوست مناسبپوست‌های خشک، حساس، معمولی، چرب با مشکلات خاص مانند آکنه، پیری یا لک.پوست‌های نرمال، چرب یا افرادی که پوست مقاوم دارند و هیچ التهاب یا آسیب دیده ندارند.
عملکردنفوذ عمیق‌تر به لایه‌های زیرین پوست، حذف سلول‌های مرده، باز کردن منافذ مسدود شده، تحریک کلاژن‌سازی، کاهش لکه‌ها و چین و چروک.پاکسازی سریع و سطحی، از بین بردن آلودگی‌ها، سلول‌های مرده و چربی‌های اضافی از سطح پوست.
مواد تشکیل‌دهندهAHA (آلفا هیدروکسی اسید): اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک برای پوست‌های خشک و پیری.
BHA (بتا هیدروکسی اسید): اسید سالیسیلیک برای پوست‌های چرب و آکنه‌دار.
آنزیم‌های میوه‌ای: پاپایا، انبه، کدو حلوایی.
– ذرات ساینده: شکر، نمک، دانه‌های جو دوسر، برنج آسیاب‌شده، دانه‌های انار، زردچوبه.
نحوه استفاده– شب‌ها استفاده شود تا پوست بعد از لایه‌برداری حساس به نور نباشد.
– به مدت 5-10 دقیقه روی پوست بماند و به‌آرامی ماساژ داده شود.
– به‌آرامی و با حرکات دایره‌ای روی پوست مرطوب ماساژ داده شود.
– بعد از استفاده شستشو لازم است.
مزایا– بهبود بافت پوست، درخشش و شفافیت.
– افزایش تولید کلاژن و کاهش چین و چروک.
– مناسب برای پوست‌های حساس و آسیب‌دیده.
– از بین بردن لکه‌ها و جلوگیری از بروز آکنه.
– حذف فوری سلول‌های مرده و آلودگی‌ها.
– لایه‌برداری سریع و ساده.
– مناسب برای پوست‌های چرب و مقاوم.
معایب– حساسیت به نور خورشید بعد از استفاده، نیاز به محافظت در برابر آفتاب.
– ممکن است باعث خشکی یا تحریک پوست‌های حساس شود.
– ممکن است باعث تحریک پوست‌های حساس یا آسیب‌دیده شود.
– لایه‌برداری سطحی، بنابراین اثرات آن کوتاه‌مدت‌تر است.
میزان آسیب به پوست– کمترین آسیب به پوست به‌ویژه در استفاده از اسیدها و آنزیم‌های ملایم.
– اگر به‌طور صحیح استفاده شود، هیچ آسیبی وارد نمی‌شود.
– ممکن است ذرات ساینده به‌ویژه در صورت استفاده نادرست به پوست آسیب برسانند.
مدت زمان اثر– اثرات طولانی‌مدت دارد، به‌ویژه در بهبود بافت پوست، کاهش چین و چروک و لکه‌ها.– اثرات فوری است، اما به‌طور کلی اثرات سطحی و موقتی دارند.
میزان استفاده توصیه‌شده– 1-3 بار در هفته، بسته به نوع پوست.
– محصولات حاوی اسیدها یا آنزیم‌ها برای استفاده‌ طولانی‌مدت مناسب هستند.
– 2-3 بار در هفته برای پوست‌های معمولی و 1 بار در هفته برای پوست‌های حساس.
نتایج پس از استفاده– کاهش چین و چروک‌ها.
– بهبود رنگ و بافت پوست.
– کمک به درمان آکنه و جوش‌ها.
– پوستی نرم‌تر و شفاف‌تر.
– کاهش جوش‌های سرسیاه و سفید.
مناسب برای چه نوع درمان‌هاییدرمان پوست‌های خشک، آسیب‌دیده، مستعد آکنه، لکه‌های پیری، جای زخم‌ها و چین و چروک.مناسب برای پاکسازی سریع و حذف آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی از پوست چرب و نرمال.
برخی برندهای معتبر– The Ordinary (اسید گلیکولیک، AHA 30% + BHA 2%).
– Paula’s Choice (Exfoliating Treatment).
– Neutrogena (Salicylic Acid).
– St. Ives (Fresh Skin Scrub).
– L’Oréal Paris (Pure-Sugar Scrub).
– Dove (Exfoliating Body Scrub).

لایه‌ برداری چیست؟

لایه برداری فرآیندی است که به حذف سلول های مرده‌ از سطح پوست با استفاده از روش های خاص انجام می شود که می تواند به پاک‌ سازی‌ پوست بپردازد و کمک نماید و مزایای سلامتی را به همراه داشته باشد. این لایه برداری به سه روش گوناگون از جمله؛ شیمیایی، فیزیکی و یا به وسیله‌ی دستگاه صورت می پذیرد.

همان‌گونه که در بالا ذکر شد، گاهی اوقات و بنا به دلایلی سلول های مرده به طور کامل از بین نمی روند. و این می تواند منجر به ایجاد لکه های خشک، پوسته پوسته و مسدود شدن منافذ یا پدیدار شدن و شدت یافتن التهابات پوستی شود. لایه برداری می تواند به جلوگیری از این مسائل کمک کند.

 

لایه‌ برداری چه فوایدی برای پوست خواهد داشت؟

لایه برداری می تواند ظاهر و زیبایی‌ پوست شما را از راه های گوناگون بهبود بخشد. بر اساس گفته‌ی آکادمی پوست آمریکا، لایه برداری ممکن است پوست شما را درخشان تر سازد و با افزایش جذب و اثربخشی دیگر فرآورده های محصولات مراقبت از پوست که به صورت موضعی مصرف‌ می شوند‌ را بهبود بخشد.

هم‌چنین لایه برداری منظم می تواند به جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست کمک نماید که برآیند آن کاهش جوش و بهبود روشنی و‌ بافت پوست خواهد بود. لایه برداری طولانی مدت از پوست می تواند تولید کلاژن درون آن را افزایش دهد. کلاژن نوعی پروتئین کلیدی برای داشتن پوستی درخشان و شاداب است که بدان استحکام می بخشد و در بهبود خاصیت کشسانی آن مفید است و می‌ تواند خطوط ریز و افتادگی مربوطه را به حداقل رساند.

بنابراین مزایای لایه برداری از پوست می توانند شامل؛ برداشتن پوست یا سلول‌ های مرده از روی پوست، بهتر جذب شدن سرم ها، مرطوب کننده ها و دیگر فرآورده‌ های مراقبتی روزانه از پوست، بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی و تقویت سلولی و نیز بهبود بافت، شفافیت و روشنی پوست باشد‌. با این حال، مهم است که این کار را با دقت انجام دهید تا به پوست خود آسیب نرسانید.

از آنجایی که سلول‌ های پوستی مرده بسیار سبک و هم‌چنین کوچک هستند، فرآیند لایه برداری پوست صورت و بدن شما چیزی نیست که در طول روز به چشم بیاد و متوجه آن شوید. بسیاری از فرآورده های بدون نسخه و داروهای تجویزی وجود دارند که با مشورت پزشک متخصص یا دکتر داروساز، می توانند به حذف سلول های مرده‌ی پوست کمک کنند.

تفاوت میان اکسفولیشن و اسکراب

تفاوت میان اکسفولیشن و اسکراب

در چیست؟!

هر دو یعنی؛ روش های لایه‌‌ برداری اکسفولیشن یا اسکراب، به شما کمک می کنند تا از شر سلول های مرده‌ی پوست خلاص شوید و به صورت پوست و صورت شما درخشندگی سالمی می بخشند. ولی دقیقاً تفاوت بین اکسفولیشن و اسکراب چیست؟ ما در این مقاله، به همه چیز در مورد آن‌ها خواهیم پرداخت.

در زمینه‌ی درماتولوژی، لایه برداری اصطلاحی است که شامل تمام تکنیک هایی می شود که با هدف از بین بردن سلول های مرده‌ی موجود در سطح پوست انجام می شود. به طور کلی، به عمل جدا کردن سلول های سطحی پوست و ناخالصی های انباشته شده روی سطح آن، برای ترویج تجدید سلولی اشاره دارد. این فرآیند می تواند مکانیکی، شیمیایی یا آنزیمی باشد. این روش ها در نحوه‌ی عملکرد آن‌ها برای حذف سلول های مرده از سطح پوست متفاوت است.

اکسفولیشن یا اسکراب:

لایه برداری به روش اسکراب:

رایج ترین راه برای از بین بردن سلول های مرده‌ی پوست و کثیفی‌ ها از روی آن، استفاده از اسکراب (Scrub) است. احتمالاً اسکراب کلاسیک را به عنوان یک ژل یا کرم با ذرات ساینده می شناسید که بیشتر بر پایه‌ی برنج، جو دوسر، شکر یا نمک است. اثر پولیش این ریزدانه های ساینده‌، سلول های مرده پوست را به سرعت و به طور موثر از بین می برد. کرم های لایه بردار بدین گونه فرموله شده‌اند تا پوست شما را نرم‌تر سازند، ولی این دلیل نمی شود که هر پوستی از استفاده از آن‌ها سود ببرد.

زیرا ممکن است ذرات کمی زبر و درشت به کار رفته در اسکراب ها، به صورت پوست شما آسیب برساند، به خصوص برای آن‌هایی که از پوست نازک یا حساسی برخوردار هستند و هرچه دانه‌ها ریزتر باشد، بهتر است. مثلاً؛ این نوع لایه برداری (اسکراب) معمولاً برای پوست های مستعد آکنه توصیه نمی شود، زیرا مالش دادن پوست با دست می تواند پوستی را که از قبل ملتهب شده است، تحریک سازد و شرایط آن را نه تنها بهبود نمی بخشد، بلکه ناجورتر خواهد ساخت.

ذکر این نکته مهم است که همیشه اسکراب را با حرکات آرام و دایره‌ای‌وار بر روی پوست مرطوب خود ماساژ دهید. این کم‌ترین راه برای ایجاد آسیب است.

بزرگترین مزیت اسکراب یا لایه برداری فیزیکی، سهولت دسترسی افراد است. به گونه‌ای که؛ شما می توانید این کار را در خانه و با حداقل یک دستمال شست‌وشو یا یک اسکراب خودتان انجام دهید.

اکسفولیشن یا اسکراب چیست

اکسفولیشن یا اسکراب چیست

لایه برداری به روش اکسفولیشن:

لایه بردار با اکسفولیشن (Exfoliation) چیزی کاملا متفاوت نسبت به لایه برداری به روش اسکراب (Scrub) است. اکسفولیشن، فرآورده‌ی براق کننده‌ی پوست می باشد که به شکل لوسیون یا سرم حاوی اسیدهای (میوه) و یا آنزیم هایی است که سلول های مرده‌ی پوست شما را نرم می سازد و با شکستن پیوندهای یونی از آن لایه‌ برداری می نماید. اکسفولیشن به پوست شما سطحی صاف و یکدست می بخشد و به کاربردن آن در دراز مدت می تواند چین و چروک ها را کمتر به چشم بیاورد. زیرا اکسفولیشن، نوعی لایه برداری شیمیایی است که به صورت عمیق‌تر از یک اسکراب که سطحی‌تر است، کارآیی دارد.

لایه‌ برداری به روش اکسفولیشن و برخلاف لایه‌ برداری به روش اسکراب، پس از استفاده بر روی پوست دیگر نیازی به شست‌وشو ندارد. اکسفولیشن ترجیحاً در شب استفاده می شود، زیرا پوست پس از استفاده از لایه بردار، نازک‌تر خواهد شد و بنابراین به آسیب های خورشید (چروک و لکه های رنگدانه) حساس‌تر می شود که این می تواند به آسیب‌دیدگی پوست بی‌ انجامد.

شما می توانید با اسیدهای میوه / آلفا هیدروکسی اسید (AHA) و یا اسید سالیسیلیک / بتا هیدروکسی اسید (BHA) لایه برداری شیمیایی به روش اکسفولیشن انجام دهید. اسید سالیسیلیک روی پوست های چرب و لکه دار بسیار موثر و مفید است، زیرا به تنظیم ترشح چربی پوست کمک کرده و در رفع جوش، ناهمواری ها و جای جوش ها کمک کننده خواهد بود.

و چنانچه دارای پوست معمولی یا خشک هستید، بهترین مناسب‌ترین گزینه می تواند اسید میوه باشد، زیرا با گذر زمان خشکی پوست را بهبود بخشیده و روزنه‌‌ های باز پوست را کوچک‌تر و‌ جمع‌تر می سازد. وجه اشتراک AHA و BHA این است که پوست شما را صاف و درخشان می کنند. لایه برداری اکسفولیشن یا شیمیایی می تواند به لایه های عمیق‌تر پوست نفوذ کند. این نوع درمان برای پوست های خشک، حساس یا مشکل دار ایده آل است.

نتیجه گیری در مورد اسکراب یا اکسفولیشن:

تفاوت اصلی بین اسکراب و اکسفولیشن، در این است که اسکراب یک محصول مراقبت از پوست مبتنی بر کرم است که حاوی ذرات لایه بردار ریز می باشد، در حالی که اکسفولیشن، یک عامل شیمیایی است که برای حذف سلول های مرده از سطح پوست روی پوست اعمال می شود.

2 دیدگاه در “اکسفولیشن یا اسکراب چیست؟

  1. سامان گفت:

    من همیشه از محصولات اکسفولیشن برای پوست صورتم استفاده می‌کنم و واقعاً از نتیجه‌اش راضی هستم. به خصوص وقتی که از AHA یا BHA استفاده می‌کنم، پوست من خیلی نرم‌تر و درخشان‌تر میشه. یکی از نکات جالب این روش اینه که به عمق پوست نفوذ می‌کنه و باعث میشه تا چین و چروک‌ها و لک‌ها کمتر به چشم بیاد. البته همیشه از ضد آفتاب بعد از اکسفولیشن استفاده می‌کنم چون پوست بعد از این درمان خیلی حساس میشه. به نظرم اگر کسی مشکل آکنه یا لکه‌های پوستی داره، اکسفولیشن می‌تونه تأثیر خیلی خوبی بذاره.

  2. لیلا گفت:

    من بیشتر از اسکراب‌ها برای پاکسازی پوست بدنم استفاده می‌کنم. لایه‌برداری فیزیکی با ذرات طبیعی مثل شکر یا نمک، حس خیلی خوبی به پوست میده. معمولاً بعد از حمام، اسکراب میزنم و پوست خیلی نرم‌تر و شفاف‌تر میشه. البته من برای صورت از اسکراب‌ها استفاده نمی‌کنم چون احساس می‌کنم ممکنه باعث خشکی و تحریک بشه. برای کسانی که پوست مقاوم یا چرب دارن، اسکراب‌ها خیلی خوب جواب میدن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *